Butikslokal till salu i Stockholm

Nedan kan du se butikslokaler till salu i Stockholm och butiker till investering i Stockholm. Tryck på den fastighet till salu som du vill ha mer info om. Hitta butikslokal till salu i Stockholm eller butiker i Stockholm til salu här. Lycka till! Mer info om butikslokal till salu i Stockholm.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
64 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista
1 2 3 4

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butiker till salu i Stockholm under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butiker till salu i Stockholm under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet butiker till salu i Stockholm på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya butiker i Stockholm som lagts ut till försäljning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butiker i Stockholm som sålts på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över sålda butiker i Stockholm över tid.

Datum Alla butiker till salu Nya butiker till salu Sålda butiker
22. juni 2024 55 1 1
21. juni 2024 55 1 0
20. juni 2024 54 1 0
19. juni 2024 53 1 2
18. juni 2024 54 0 0
17. juni 2024 54 0 0
16. juni 2024 54 4 4
15. juni 2024 54 2 0
14. juni 2024 52 0 4
13. juni 2024 56 4 4
12. juni 2024 56 1 0
11. juni 2024 55 0 1
10. juni 2024 56 0 0
9. juni 2024 56 0 0
8. juni 2024 56 0 0
7. juni 2024 56 0 2
6. juni 2024 58 0 1
5. juni 2024 59 1 4
4. juni 2024 62 0 0
3. juni 2024 62 1 1
2. juni 2024 62 15 15
1. juni 2024 62 15 0
31. maj 2024 47 0 14
30. maj 2024 61 1 0
29. maj 2024 60 0 1
28. maj 2024 61 0 0
27. maj 2024 61 0 1
26. maj 2024 62 3 2
25. maj 2024 61 7 6
24. maj 2024 60 1 4
23. maj 2024 63 1 0

Statistik över lediga butiker till salu i Stockholm

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av butiker till salu i Stockholm. Se också samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över sålda butiker i Stockholm över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 55
Antal nya lokaler sedan igår 1
Antal sålda lokaler sedan igår 1
Lediga m2 totalt 4 304
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 995

Vad är en butik till salu?

En butik till salu är ett affärsutrymme som särskilt är utformat för affärsändamål och försäljning av fysiska produkter som kläder, vitvaror, dagligvaror och liknande. Det finns butiker till salu på många ställen i Stockholm, oftast placerade i områden med stor potential för kundtrafik, såsom kommersiella områden, köpcentrum, shoppingcenter och gågator.

Butiker till salu kan variera i storlek och kan antingen vara en del av större komplex eller fristående byggnader. En butik till salu kan förvärvas genom att betala ett engångsbelopp till den nuvarande ägaren eller säljaren, vilket innebär att det inte finns någon löpande hyra.

Köpa butik i Stockholm – hur gör man?

När du letar efter butiker till salu i Stockholm och vill genomföra ett köp, finns det några steg som behöver göras. Först bör du identifiera dina behov och krav för den aktuella butikslokalen. Sedan bör du skapa en översikt över de lediga butikerna på marknaden och de som förväntas komma ut till försäljning under din sökprocess.

När du har hittat relevanta butiker till salu i Stockholm, bör du kontakta fastighetsmäklaren eller säljaren för att arrangera en visning av lokalerna. Under visningen bör du se till att butikslokalen uppfyller dina behov och krav gällande inredning och användning.

När du är nöjd med butikslokalen bör du granska och godkänna ett formellt kontrakt. Det är klokt att involvera en advokat för att bedöma innehållet och villkoren i kontraktet.

Innan du börjar din sökning efter butiker till salu i Stockholm, är det en bra idé att få en helhetsbild av hela processen. Detta finns i guiden: Att köpa butik – de 8 viktigaste stegen, som är utvecklad för att hjälpa och vägleda dig i din jakt efter butiker till salu.

Få en överblick över butiker till salu i Stockholm online

När du letar efter butiker till salu i Stockholm är det viktigt att du får en överblick över den totala marknaden för lediga butikslokaler. Verksamhetslokaler.se ger dig denna översikt och gör det enkelt för dig att hitta en lämplig butikslokal baserat på storlek, pris, inredning, läge o.s.v.

Verksamhetslokaler.se erbjuder dig tillgång till ett brett urval av butiker till salu i Stockholm. Oavsett om du letar efter lokaler för en blomsteraffär, musikaffär, livsmedelsbutik, klädbutik, elektronikbutik, apotek, möbelaffär, bokhandel, skönhet- och kosmetikaffär, sportbutik, leksaksaffär, hälsokostbutik, skobutik eller något helt annat, kan du enkelt och snabbt hitta relevanta butiker till salu på Verksamhetslokaler.se.

Du kan filtrera din sökning och få en översikt över butiker till salu som matchar dina kriterier. Dessutom har du möjlighet att skapa en gratis automatisk sökagent som informerar dig via mail varje gång en ny annons med en butik till salu i Stockholm uppfyller dina önskemål och behov. Detta sparar tid och möjliggör för dig att snabbt kontakta fastighetsmäklaren som en av de första.

Vi finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor via mail eller telefon, och vår webbplats utvecklas och förbättras ständigt för att erbjuda de mest innovativa funktionerna och tjänsterna.

Hitta en ekonomiskt fördelaktig butik till salu i Stockholm

För att hitta en ekonomiskt fördelaktig butik till salu i Stockholm är det viktigt att överväga flera alternativ så att man, så att säga, "kan spela säljarna mot varandra". Detta kan uppnås genom att kontakta alla relevanta säljare och besöka alla relevanta butiker till salu.

Efter att ha mottagit säljarens prisförslag kan du presentera dina egna erbjudanden till säljarna. Ju fler butiker och säljare du överväger, desto större är chansen att hitta den säljare som är villig att sälja butiken till ett pris som är gynnsamt för dig.

Var medveten om överlåtelse

Vissa butiker kräver överlåtelse, vilket innebär att du måste köpa äganderätten från den tidigare hyresgästen till ett förbestämt försäljnings- eller överlåtelsepris. Överlåtelsen betalas som en engångssumma till den tidigare hyresgästen vid övertagandet. Därefter kan du själv överlåta butiken till en ny hyresgäst.

När du hittar en butik med en överlåtelse bör du kontakta ägaren eller fastighetsmäklaren för att få mer information eller boka en visning av butiken. Det är av yttersta vikt att gå igenom alla relevanta dokument och villkor, inklusive hyresavtalet, intäkts- och utgiftsrapporter samt eventuella åtaganden gentemot leverantörer eller kunder.

Det är viktigt att vara medveten om eventuella tillstånd eller licenser som krävs för att driva butiken och se till att dessa överförs korrekt till dig som den nya ägaren och hyresgästen.

Kom alltid ihåg att rådfråga en advokat eller en revisor för att försäkra dig om att du är medveten om alla juridiska och ekonomiska aspekter av butikens överlåtelse.

Hitta den perfekta platsen för din butik i Stockholm

När du ska köpa butik i Stockholm är det avgörande att hitta den perfekta platsen där dina potentiella kunder finns. En noggrann analys av målgruppen och deras köpvanor i området är viktig. Besök området flera gånger för att observera människors beteende och mönster. Bedöm antalet förbipasserande vid den aktuella butikslokalen och identifiera den relevanta kundgruppen.

Det finns stora skillnader mellan butiker till salu på en gågata, en livlig huvudväg eller en lugn villagata, och varje plats har sina egna för- och nackdelar. Beakta även kvarteret där butiken är belägen. Till exempel, om din målgrupp är unga människor, kan en plats nära ett universitet eller ett område med många studenter vara idealiskt.

Om ditt mål är att etablera din butik centralt med stor exponering och ett brett kundsegment, bör du överväga att hitta en butik till salu i stadskärnan. Genom att köpa en butik centralt kan du förvänta dig en större chans till framgång och snabbare tillväxt för din verksamhet, eftersom det kommer att finnas en konstant ström av potentiella kunder och maximal synlighet.

För att hitta den ideala platsen är det viktigt att analysera och förstå den lokala marknaden, identifiera konkurrenssituationen och bedöma tillgängliga parkeringsmöjligheter. En erfaren företagsmäklare eller konsult kan ge värdefull insikt och rådgivning baserat på deras expertis och kunskap om den aktuella marknaden för affärslokaler.

Undersök konkurrensen i närområdet

När du letar efter butiker till salu i olika områden kan du få värdefull information genom att undersöka de andra butikerna i området.

Kolla om det redan finns andra butiker i området som erbjuder liknande produkter eller tjänster som du. Om det finns många konkurrenter kan det vara en utmaning att dra till sig tillräckligt med kunder, om du inte har en unik konkurrensfördel eller skiljer dig på något sätt.

Överväg också om de andra butikerna i närheten vänder sig till samma målgrupp som din verksamhet. Om så är fallet kan det vara positivt, eftersom det kan dra till sig fler potentiella kunder till området. Det kan också vara en fördel att ha butiker med ett annorlunda sortiment som tilltalar samma målgrupp, eftersom det kan skapa synergier och dra kunder till varandra.

Se också till hur grannbutikerna ser ut. Välskötta och professionella butiker i närheten kan skapa en positiv atmosfär i området och dra till sig fler kunder generellt.

Bedöm storleken på butikslokalen

Det är viktigt att undvika misstaget att köpa en butik av olämplig storlek. Tänk noggrant på de aktiviteter som ska äga rum i butiken. Planera det nödvändiga utrymmet för lager, kontorsutrymme, utställningsområden och andra specifika områden. Ta även i beaktande framtida expansioner eller ändringar.

Bedöm antalet anställda du förväntar dig ha i butiken, och beakta eventuella behov av konferensrum, pausutrymmen eller andra personalutrymmen. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att anställda ska kunna utföra sina uppgifter effektivt.

Tänk på hur många kunder du förväntar dig ta emot dagligen, och hur de kommer att röra sig i butiken. Skapa tillräckligt med utrymme för att kunderna ska kunna röra sig fritt och få en attraktiv presentation av dina produkter eller tjänster.

Om du planerar att expandera din verksamhet i framtiden, se till att butiken har möjlighet till utvidgning om behovet uppstår.

Hitta en butik till salu med rätt planlösning

Innan du köper en butik är det avgörande att undersöka om butikslokalens planlösning uppfyller dina behov, både nu och i framtiden. Planlösningen spelar en viktig roll för att skapa rätt atmosfär och dra till sig de rätta kunderna.

När du letar efter butiker till salu i Stockholm är det viktigt att hitta lokaler som passar det specifika koncept du har i åtanke. Synlighet från gatunivå är avgörande för att dra till sig förbipasserande och öka chansen att potentiella kunder lägger märke till din butik. En plats i ett område med andra butiker kan också vara fördelaktigt eftersom det kan dra till sig en publik som redan är intresserad av den typen av shoppingupplevelse.

När du ska köpa butik är storlek, planlösning och faciliteter också viktiga faktorer att beakta. Se till att lokalen har tillräckligt med utrymme för att presentera dina produkter eller tjänster på ett attraktivt sätt. Dessutom bör du bedöma om lokalen har de nödvändiga faciliteterna som toaletter, kök eller förvaringsutrymme, beroende på vad som är relevant för din butik.

Det är också viktigt att undersöka om den aktuella fastigheten har de nödvändiga tillstånden för att driva din verksamhet. Regler och lagstiftning kan variera beroende på området och typen av verksamhet du planerar att utföra.

Om du behöver vägledning om inredningen av din butik kan du använda vår guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären, som går igenom allt du bör vara uppmärksam på när det gäller att inreda din butik.

Välj butiker till salu i välunderhållna fastigheter

Det är avgörande att säkerställa att den butik du överväger att köpa ligger i en välunderhållen fastighet med höga standarder för fastighetens skick. Fasadens skick spelar en viktig roll för butikens profilering och kundernas första intryck. En välbevarad fasad sänder en positiv signal och kan locka fler kunder.

När du utforskar butiker till salu i Stockholm bör du också vara uppmärksam på fastighetens tekniska system, inklusive värmesystem, ventilation och rör. Ett fungerande och välunderhållet värmesystem och ventilation är viktigt för att säkerställa en behaglig inomhusmiljö för både anställda och kunder. Rör i gott skick är avgörande för att undvika läckor och vattenskador.

Du bör också se till att servicekvaliteten från byggnadens tjänsteleverantörer, som förvaltningsbolag och städfirma, uppfyller höga standarder. Pålitlig och effektiv service är avgörande för att upprätthålla en ren och välskött miljö i butiken.

Marknadsför din butik till salu i Stockholm

Om du har en butik till salu i Stockholm kan du locka fler potentiella köpare genom att använda effektiva marknadsföringsmetoder. Ibland kan gömda butiker till salu vara en god möjlighet, särskilt om du kan exponera dem för potentiella köpare på andra sätt.

Visuell marknadsföring spelar en viktig roll för att fånga köparnas uppmärksamhet. Placera skyltar och banderoller på strategiska platser nära livliga gator eller populära sevärdheter. Dessa skyltar bör vara lockande och fånga människors uppmärksamhet, så de blir nyfikna och följer efter skyltarna för att se din butik.

Du kan också öka synligheten genom att samarbeta med andra lokala företag eller delta i mässor och evenemang där du kan visa upp din butik för potentiella köpare.

Det är också viktigt att ha en stark online närvaro. Skapa en hemsida, delta i lokala online-grupper och marknadsför din butik på sociala medieplattformar. Digitala verktyg kan nå en bredare publik och locka köpare som kanske inte ens vet om din butikslokals fysiska läge.

Bra kundservice är också avgörande när du presenterar din butikslokal för potentiella köpare. Se till att din skylt är tydlig och synlig även på avstånd. Och när potentiella köpare besöker butiken bör du ge dem en utmärkt upplevelse så de blir nöjda köpare och rekommenderar din butikslokal till andra.

Hitta butiker till salu i Stockholm via en fastighetsmäklare

Om du vill ha professionell hjälp med att hitta butiker till salu i Stockholm kan du kontakta en fastighetsmäklare. Fastighetsmäklare är experter på att hitta rätt butikslokaler för potentiella köpare och har en bred överblick över marknaden.

En fastighetsmäklare kommer att guida dig genom processen, visa dig olika butiker och ge dig information om de olika tillgängliga butikslokalerna. Fastighetsmäklaren arbetar oftast för säljaren och betalas av denne, så det kostar normalt inte dig något att använda en fastighetsmäklare som köpare.

När du kontaktar en fastighetsmäklare kan denne hjälpa dig att hitta den perfekta butiken till salu som uppfyller dina behov och önskemål. Fastighetsmäklaren kommer att vara serviceinriktad och tillmötesgående för att säkerställa att du hittar den rätta butikslokalen som motsvarar dina krav.

Flytt till din nya butikslokal

När du har hittat den perfekta butiken till salu i Stockholm och köpt den är det viktigt att fokusera på alla detaljer under flyttprocessen. Vi har utarbetat en flyttguide för dig: Checklista vid flytt till en ny butikslokal, som kan hjälpa dig att planera och hantera flytten effektivt.

Har du butiker till salu i Stockholm?

Om du har butiker till salu kan Verksamhetslokaler.se vara den idealiska plattformen för dig. Vi är en av Sveriges ledande onlineplattformar när man vill sälja butik i Stockholm. Med mer än 40.000 användare i vår databas och många månatliga besök från potentiella köpare är chansen stor att du hittar intresserade köpare.

Oavsett om du har små, medelstora eller stora butiker till salu i Stockholm finns det en god chans att du hittar potentiella köpare på Verksamhetslokaler.se. Vår databas innefattar ett brett spektrum av köpare, inklusive start-ups, småföretag, etablerade butiker och detaljhandelskedjor som söker nya platser att etablera sig på.

Om du har en butik till salu kan du skapa en annons här. Du kan också direkt söka efter köpare som söker butiker i Stockholm här. Du är också välkommen att kontakta oss på vip@verksamhetslokaler.se för snabb kontakt. Vi ger dig gärna strategiska råd om priser, köparkrav och mycket mer.

Du kan läsa mer om vad du ska tänka på när du ska sälja butik via denna guide som vi har skapat: 10 enkla steg till att framgångsrikt sälja en butik.

Värt att veta när du söker butikslokal i Stockholm

Stockholm är en av Nordens största och mest betydelsefulla näringslivsstäder. Staden har ett starkt och diversifierat näringsliv med en bred bas av företag och organisationer inom en mängd olika branscher.

Stockholms näringsliv har vuxit starkt de senaste åren. Staden har en stark position som ett ledande näringslivscentrum i Norden och Europa.

Stockholm har ett väl utbyggt och effektivt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. Stockholms transportsystem är under ständig utveckling. Staden arbetar bland annat med att utöka tunnelbanan och förbättra kollektivtrafiken i förorterna.

Stadsdelar i Stockholm

Stockholm är indelat i dessa stadsdelsområden:

 • Norrmalm är Stockholms centrala affärsdistrikt. Området är hemvist för många kontor, butiker, restauranger och hotell. Norrmalm är också hemvist för flera historiska sevärdheter, bland annat Kungliga slottet och Stockholms rådhus.

 • Östermalm är ett exklusivt bostadsområde med många lyxiga butiker, restauranger och hotell. Området är också hemvist för flera museer, bland annat Nationalmuseum och Moderna Museet.
  Hitta lediga lokaler på Östermalm.

 • Gamla stan är Stockholms historiska centrum. Området är hemvist för många medeltida byggnader, bland annat Storkyrkan och Kungliga slottet. Gamla stan är också hemvist för många butiker, restauranger och kaféer.

 • Södermalm är ett populärt bostadsområde med ett brett utbud av restauranger, barer och butiker. Området är också hemvist för flera kulturinstitutioner, bland annat Fotografiska och Vasamuseet.
  Hitta lediga lokaler på Södermalm.

 • Söderort består av Södermalm, Södra Hammarbyhamnen, Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck och Farsta. Detta är den södra delen av Stockholm och är hemvist för ett brett utbud av bostadsområden, kulturinstitutioner och parker.
  Hitta lediga lokaler i Söderort.

 • Västerort består av Hässelby-Vällingby, Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Norsborg och Skärholmen. Detta är den västra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal invandrargrupper.
  Hitta lediga lokaler i Västerort.

 • Norrort består av Danderyd, Täby, Lidingö och Värmdö. Detta är den norra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal villaområden och naturreservat.

Butiksområden i Stockholm

Stockholm har ett antal viktiga butiksområden, varav de största är:

 • Drottninggatan: Stockholms huvudgata för shopping
 • Götgatan: en trendig shoppinggata på Södermalm
 • Östermalmstorg: ett livligt torg i Östermalm
 • Mall of Scandinavia: Sveriges största köpcentrum, beläget i Arenastaden i Solna.

Drottninggatan är Stockholms huvudgata för shopping. Gatan är hemvist för ett brett utbud av butiker, från stora varuhus till små butiker.

Götgatan är en trendig shoppinggata på Södermalm. Gatan är hemvist för många butiker som säljer mode, design och konsthantverk.

Östermalmstorg är ett livligt torg i Östermalm. Torget är hemvist för många butiker, restauranger och kaféer.

Mall of Scandinavia är Sveriges största köpcentrum, med över 200 butiker, 50 restauranger och ett flertal nöjen och aktiviteter. Köpcentret ligger i Solna och öppnades 2015 och har sedan dess blivit en populär destination för shopping, nöjen och mat. Mall of Scandinavia är också en viktig arbetsplats, med över 5 000 anställda.

Dessa butiksområden är viktiga för Stockholms ekonomi. De bidrar till att skapa jobb och sysselsättning i staden. De är också viktiga för Stockholms turism.

Mer information om näringslivet i Stockholm

Om du söker lokaler i Stockholm är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Stockholm som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Stockholm i denna guide: Stockholm - Nordens Silicon Valley.