Lediga butikslokaler i Stockholm

Se alla lediga butikslokaler i Stockholm nedan. Om du vill hitta butik i Stockholm har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lediga butiker i Stockholm i vår databas. Hitta din nya butikslokal i Stockholm här. Lycka till! Mer info om butikslokaler i Stockholm.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
318 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butikslokaler i Stockholm under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butikslokaler i Stockholm under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga butikslokaler i Stockholm på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya butikslokaler i Stockholm som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butikslokaler i Stockholm som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Stockholm över tid,samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över sålda butiker i Stockholm över tid.

Datum Alla lediga butikslokaler Nya lediga butikslokaler Uthyrda eller sålda butikslokaler
20. maj 2024 284 1 5
19. maj 2024 288 1 1
18. maj 2024 288 4 7
17. maj 2024 291 19 19
16. maj 2024 291 19 0
15. maj 2024 272 1 4
14. maj 2024 275 3 12
13. maj 2024 284 5 2
12. maj 2024 281 8 5
11. maj 2024 278 10 50
10. maj 2024 318 4 1
9. maj 2024 315 12 0
8. maj 2024 303 1 6
7. maj 2024 308 6 23
6. maj 2024 325 2 3
5. maj 2024 326 10 2
4. maj 2024 318 11 18
3. maj 2024 325 10 0
2. maj 2024 315 10 0
1. maj 2024 305 4 0
30. april 2024 301 1 13
29. april 2024 313 1 0
28. april 2024 312 0 3
27. april 2024 315 3 3
26. april 2024 315 0 0
25. april 2024 315 5 8
24. april 2024 318 5 7
23. april 2024 320 3 1
22. april 2024 318 3 0
21. april 2024 315 1 1
20. april 2024 315 2 0

Statistik över lediga butikslokaler i Stockholm

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga butikslokaler i Stockholm under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Stockholm över tid, samlad statistik över sålda butiker i Stockholm över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 285
Antal nya lokaler sedan igår 1
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 5
Lediga m2 totalt 124 317
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 3 945
Högsta m2-pris 42 000
Lägsta m2-pris 2

Lediga butikslokaler i Stockholm

En butikslokal eller en affärslokal är en kommersiell lokal designad för direkt försäljning av varor, kundbesök osv. Det finns lediga butiker överallt, men de finns oftast i hög koncentration i köpcentrum och stadskärnor.

Butikslokaler kan variera i storlek och ha olika planlösningar, och de kan finnas som enskilda enheter eller som en del av större shoppinganläggningar.

När du letar efter lediga butiker i Stockholm måste du gå igenom flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Så hyr du en butik – de 8 viktigaste stegen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya butik. Sedan bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga butiker.

Du kan få en översikt över lediga butikslokaler i Stockholm via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga butikslokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge samt skapa sökagenter för lediga butikslokaler, vilket informerar dig om nya lediga butiker som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjligheten att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta butikslokaler.

När du har identifierat intressanta butiker på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Hitta en ledig butikslokal i Stockholm med rätt storlek och planlösning

När du väljer din nya butikslokal i Stockholm är det viktigt att du ser till att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Butikslokalen bör med andra ord vara tillräckligt stor för att rymma alla varor och de anställda du har nu och de du förväntar dig att ha inom överskådlig framtid. Butikslokalen bör också ha plats för de kunder du förväntar dig nu och i framtiden.

Du bör också överväga inredning och planlösningar, eftersom detta inte bara påverkar butikens kapacitet utan också dess försäljning. Genom att noggrant överväga butikens inredning från A till Ö kan du få ut det mesta av butikslokalen och maximera försäljningen.

Du kan läsa mer om hur du inreder en butik optimalt i denna guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären.

Flytta till din nya butik i Stockholm

När du har hittat en ny butikslokal i Stockholm och ska flytta till den nya lokalen, är det viktigt att du organiserar flytten noggrant. Detta innefattar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en väsentlig del av denna process att du hittar och anlitar en riktigt bra flyttfirma som har kapacitet och erfarenhet att hjälpa ett företag som ditt med flytten av butiken.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver gå igenom när du flyttar en butikslokal i denna guide: Checklista vid flytt till en ny butikslokal.

Har du lediga butikslokaler i Stockholm att hyra ut eller sälja?

Om du har lediga butiker kan du hitta potentiella hyresgäster eller köpare via Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för lediga butikslokaler. Vi används av fastighetsbolag, företagsmäklare och privata hyresvärdar och köpare som söker lämpliga hyresgäster för sina butikslokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra butikslokaler eller söker efter butiker till salu, kan du genom att annonsera dina lediga butikslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster och köpare.

Du kan skapa en annons för dina lediga butikslokaler i Stockholm eller söka efter företag som letar ledig butikslokal direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för ytterligare information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver gå igenom när du hyr ut butikslokaler i denna guide: 10 enkla steg för att framgångsrik hyra ut butikslokaler.

Värt att veta när du söker butikslokal i Stockholm

Stockholm är en av Nordens största och mest betydelsefulla näringslivsstäder. Staden har ett starkt och diversifierat näringsliv med en bred bas av företag och organisationer inom en mängd olika branscher.

Stockholms näringsliv har vuxit starkt de senaste åren. Staden har en stark position som ett ledande näringslivscentrum i Norden och Europa.

Stockholm har ett väl utbyggt och effektivt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. Stockholms transportsystem är under ständig utveckling. Staden arbetar bland annat med att utöka tunnelbanan och förbättra kollektivtrafiken i förorterna.

Stadsdelar i Stockholm

Stockholm är indelat i dessa stadsdelsområden:

 • Norrmalm är Stockholms centrala affärsdistrikt. Området är hemvist för många kontor, butiker, restauranger och hotell. Norrmalm är också hemvist för flera historiska sevärdheter, bland annat Kungliga slottet och Stockholms rådhus.

 • Östermalm är ett exklusivt bostadsområde med många lyxiga butiker, restauranger och hotell. Området är också hemvist för flera museer, bland annat Nationalmuseum och Moderna Museet.
  Hitta lediga lokaler på Östermalm.

 • Gamla stan är Stockholms historiska centrum. Området är hemvist för många medeltida byggnader, bland annat Storkyrkan och Kungliga slottet. Gamla stan är också hemvist för många butiker, restauranger och kaféer.

 • Södermalm är ett populärt bostadsområde med ett brett utbud av restauranger, barer och butiker. Området är också hemvist för flera kulturinstitutioner, bland annat Fotografiska och Vasamuseet.
  Hitta lediga lokaler på Södermalm.

 • Söderort består av Södermalm, Södra Hammarbyhamnen, Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck och Farsta. Detta är den södra delen av Stockholm och är hemvist för ett brett utbud av bostadsområden, kulturinstitutioner och parker.
  Hitta lediga lokaler i Söderort.

 • Västerort består av Hässelby-Vällingby, Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Norsborg och Skärholmen. Detta är den västra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal invandrargrupper.
  Hitta lediga lokaler i Västerort.

 • Norrort består av Danderyd, Täby, Lidingö och Värmdö. Detta är den norra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal villaområden och naturreservat.

Butiksområden i Stockholm

Stockholm har ett antal viktiga butiksområden, varav de största är:

 • Drottninggatan: Stockholms huvudgata för shopping
 • Götgatan: en trendig shoppinggata på Södermalm
 • Östermalmstorg: ett livligt torg i Östermalm
 • Mall of Scandinavia: Sveriges största köpcentrum, beläget i Arenastaden i Solna.

Drottninggatan är Stockholms huvudgata för shopping. Gatan är hemvist för ett brett utbud av butiker, från stora varuhus till små butiker.

Götgatan är en trendig shoppinggata på Södermalm. Gatan är hemvist för många butiker som säljer mode, design och konsthantverk.

Östermalmstorg är ett livligt torg i Östermalm. Torget är hemvist för många butiker, restauranger och kaféer.

Mall of Scandinavia är Sveriges största köpcentrum, med över 200 butiker, 50 restauranger och ett flertal nöjen och aktiviteter. Köpcentret ligger i Solna och öppnades 2015 och har sedan dess blivit en populär destination för shopping, nöjen och mat. Mall of Scandinavia är också en viktig arbetsplats, med över 5 000 anställda.

Dessa butiksområden är viktiga för Stockholms ekonomi. De bidrar till att skapa jobb och sysselsättning i staden. De är också viktiga för Stockholms turism.

Mer information om näringslivet i Stockholm

Om du söker lokaler i Stockholm är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Stockholm som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Stockholm i denna guide: Stockholm - Nordens Silicon Valley.