Hyra lager i Västerås

Se alla lager att hyra i Västmanland nedan. Om du vill hyra förråd, hyra lokal till logistik eller hyra lager i Västmanland har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lager som uthyres i Västmanland i vår databas. Hitta lager att hyra i Västmanland här. Lycka till! Mer info om att hyra lager i Västmanland.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
93 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista
1 2 3 4 5 6

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lagerlokaler att hyra i Västerås under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lagerlokaler att hyra i Västerås under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lagerlokaler att hyra i Västerås på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lagerlokaler i Västerås som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lagerlokaler i Västerås som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lagerlokaler i Västerås över tid, samlad statistik över nya lagerlokaler i Västerås över tid, samlad statistik över uthyrda lagerlokaler i Västerås över tid.

Datum Alla lagerlokaler att hyra Nya lagerlokaler att hyra Uthyrda lagerlokaler
1. mars 2024 103 11 0
29. februari 2024 92 0 0
28. februari 2024 92 0 1
27. februari 2024 93 1 2
26. februari 2024 94 11 10
25. februari 2024 93 0 0
24. februari 2024 93 0 10
23. februari 2024 103 10 0
22. februari 2024 93 1 10
21. februari 2024 102 0 1
20. februari 2024 103 0 11
19. februari 2024 114 11 11
18. februari 2024 114 12 0
17. februari 2024 102 0 0
16. februari 2024 102 0 1
15. februari 2024 103 0 0
14. februari 2024 103 0 0
13. februari 2024 103 1 1
12. februari 2024 103 0 0
11. februari 2024 103 0 0
10. februari 2024 103 47 46
9. februari 2024 102 55 0
8. februari 2024 47 1 32
7. februari 2024 78 1 0
6. februari 2024 77 0 0
5. februari 2024 77 0 0
4. februari 2024 77 0 0
3. februari 2024 77 0 1
2. februari 2024 78 0 11
1. februari 2024 89 3 3
31. januari 2024 89 2 0

Statistik över lediga lagerlokaler att hyra i Västerås

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lagerlokaler att hyra i Västerås. Se också samlad statistik över alla lediga lagerlokaler i Västerås över tid, samlad statistik över nya lagerlokaler i Västerås över tid, samlad statistik över uthyrda lagerlokaler i Västerås över tid.

Lagerlokaler
Antal lediga lokaler 92
Antal nya lokaler sedan igår 11
Antal uthyrda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 45 072
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 308
Högsta m2-pris 1 726
Lägsta m2-pris 1 050

Hyra lager i Västerås

Ett lager eller en lagerlokal är en kommersiell lokal designad för lagring, distribution och hantering av varor och material. Det finns lager att hyra överallt, men de finns främst i industriområden och logistikcentra.

Lager kan variera i storlek med olika planlösningar och kan finnas som mindre förråd, individuella lagerlokaler eller som en del av större lageranläggningar.

När du vill hyra lagerlokal i Västerås måste du gå igenom flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Hyra lager - de 8 viktigaste stegen i processen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för ditt nya lager. Sedan bör du undersöka den aktuella marknaden efter lediga lager.

Du kan få en översikt över lager att hyra i Västerås via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och plats, och skapa sökagenter för lager att hyra, som informerar dig om nya lagerlokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och gör att du snabbt kan kontakta hyresvärdar som har intressanta lager.

När du har identifierat lagerlokaler du är intresserad av på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att boka en visning.

Hyr lager i Västerås av rätt storlek och planlösning

När du hittat ditt nya lager i Västerås är det viktigt att det uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lagret bör med andra ord vara tillräckligt stort för att rymma den mängd varor och material du har nu och för de utvidgningar du kanske planerar i nära framtid.

Du bör också överväga inredning och planlösning eftersom detta inte bara påverkar lagrets kapacitet utan också effektiviteten i lagring och hantering av dina varor. Om du till exempel behöver pallplatser eller specifika lagringsalternativ är det viktigt att hitta en lagerlokal som kan möta dessa krav.

Du kan läsa mer om hur du inreder ett lager optimalt i denna guide: Inredningsguide: Få mest möjligt ur ditt lager med dessa 12 steg.

Flytta till din nya lagerlokal i Västerås

När du har hyrt ett lager i Västerås och ska flytta till den nya lokalen, är det viktigt att du organiserar flyttprocessen noggrant. Detta inkluderar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en grundläggande del av denna process att du hittar och anlitar en riktigt kompetent flyttfirma som har kapacitet och erfarenhet att hjälpa ett företag som ditt med att flytta ditt lager.

Du kan läsa mer om stegen du vanligtvis behöver följa när du flyttar ett lager i denna guide: Flyttguide: Checklista för flytt av lager.

Ska du hyra ut lagerlokal i Västerås?

Om du ska hyra ut lagerlokal kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för lageruthyrning. Vi används av fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar som letar efter lämpliga hyresgäster för deras lediga lager.

Med en databas med över 40.000 registrerade användare och en stor mängd dagliga besökare som vill hyra lager, kan du genom att annonsera dina lediga lagerlokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lager eller söka företag som vill hyra lager i Västerås direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver följa när du ska hyra ut lagerlokal: Hyr ut lager i 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker lager i Västerås

Västerås är en av Sveriges största näringslivsstäder med ett starkt näringsliv som är diversifierat och präglat av både små och stora företag. Staden har en lång historia som industristad och är idag ett viktigt centrum för tillverkning, logistik och tjänstesektorn.

Västerås har en stark tillväxt inom flera branscher, bland annat IT, life science och besöksnäring. Staden är också en populär plats för startups och företag som vill växa.

Västerås har goda förutsättningar att fortsätta att utvecklas som en viktig näringslivsstad i Sverige. Staden har en stark grund att stå på och en rad positiva faktorer som gynnar näringslivet.

Därutöver har Västerås goda transportmöjligheter för företag, både inom staden och till resten av landet och Europa. På grund av detta är staden en attraktiv plats för företag som behöver effektiva och hållbara transportlösningar.

Stadsdelar i Västerås

 • Aroslund-Kristiansborg är en stadsdel i centrala Västerås med ett varierat utbud av bostäder, affärer och restauranger. Stadsdelen är känd för sin charmiga stadsmiljö med kullerstensgator, gamla trähus och pittoreska butiker.

 • Bjurhovda är en stadsdel i södra Västerås med ett stort bostadsområde och flera industrier. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina stora grönområden.

 • Bäckby är en stadsdel i östra Västerås med ett stort bostadsområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin mångfald och sina många kulturella evenemang.

 • Centrala staden är den mest centrala delen av Västerås med stadshuset, kyrkor, museer och andra offentliga byggnader. Stadsdelen är känd för sin historia och kulturella arv.

 • Dingtuna-Barkarö är en stadsdel i nordvästra Västerås med ett stort bostadsområde och flera industrier. Stadsdelen är känd för sin närhet till Mälaren och sina många badplatser.

 • Eriksborg-Hagaberg är en stadsdel i södra Västerås med ett stort bostadsområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina många grönområden.

 • Gideonsberg-Skallberget är en stadsdel i centrala Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till stadskärnan och sina många idrottsanläggningar.

 • Haga-Malmaberg är en stadsdel i östra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin mångfald och sina många kulturella evenemang.

 • Vallby är en stadsdel i sydvästra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till Mälaren och sina många badplatser.

 • Vetterstorp-Stohagen är en stadsdel i sydvästra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina många grönområden.

 • Viksäng är en stadsdel i sydvästra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till Mälaren och sina många badplatser.

 • Önsta-Gryta är en stadsdel i nordöstra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till Västerås flygplats och ABB:s huvudkontor.

 • Öster Mälarstrand-Hamre-Talltorp är en stadsdel i östra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina många grönområden.

Lager- och logistikområden i Västerås

Västerås är en viktig logistiknod i Sverige, med ett strategiskt läge mellan Stockholm och Oslo. Staden har ett antal logistikområden som är viktiga för både lokala och internationella företag. De viktigaste logistikområdena i Västerås är:

 • Erikslund: det största logistikområdet i Västerås.
 • Kopparbergsvägen: ett logistikområde som ligger nära E18 och E20.
 • Hacksta: ett mindre logistikområde som ligger nära E18.

Erikslund är det största logistikområdet i Västerås och är hemvist för ett antal stora företag, bland annat IKEA, Jysk, Rusta och Mio. Området ligger nära E18 och Mälaren, vilket gör det till ett attraktivt läge för logistikverksamhet.

Kopparbergsvägen är ett annat stort logistikområde som ligger nära E18 och E20. Området är hemvist för ett antal företag, bland annat DHL, Schenker och PostNord.

Hacksta: Detta är ett mindre logistikområde som ligger nära E18. Området är hemvist för ett antal företag, bland annat Amazon, Schenker och PostNord.

Mer information om näringslivet i Västerås

Om du söker lokaler i Västerås är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Västerås som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Västerås i denna guide: Västerås: En stad med starka företagare.