Uthyrning av lokaler

Som lokalägare kan du välja att hyra ut din lokal, eller en del av lokalen. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till din lokal

Annonsering av uthyrning av lokaler

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökande verksamheter.

Upprätta en gratis annons för uthyrning av lokal på Verksamhetslokaler.se - klicka här...

Hyreskontrakt vid uthyrning av lokaler

I samband med uthyrning av en lokal är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du hyr ut din lokal kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för uthyrning av lokalen ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, lokalens skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av lokaler för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att lokalen återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i lokalen, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra lokal? Klicka här för en översikt över tillgängliga lokaler att hyra... 

Se även:

Guide för uthyrning av lokaler (på hyrutlokal.se)
Uthyrning av kliniker
Uthyrning av kontor
Uthyrning av lager
Uthyrning av butiker