Hyra lager i Göteborg

Se alla lager att hyra i Göteborg nedan. Om du vill hyra förråd, hyra lokal till logistik eller hyra lager i Göteborg har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lager som uthyres i Göteborg i vår databas. Hitta lager att hyra i Göteborg här. Lycka till! Mer info om att hyra lager i Göteborg.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
623 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lagerlokaler att hyra i Göteborg under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lagerlokaler att hyra i Göteborg under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lagerlokaler att hyra i Göteborg på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lagerlokaler i Göteborg som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lagerlokaler i Göteborg som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lagerlokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över nya lagerlokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda lagerlokaler i Göteborg över tid.

Datum Alla lagerlokaler att hyra Nya lagerlokaler att hyra Uthyrda lagerlokaler
23. juni 2024 543 0 0
22. juni 2024 543 5 10
21. juni 2024 548 2 6
20. juni 2024 552 1 1
19. juni 2024 552 2 1
18. juni 2024 551 0 2
17. juni 2024 553 2 5
16. juni 2024 556 2 0
15. juni 2024 554 28 28
14. juni 2024 554 28 0
13. juni 2024 526 27 12
12. juni 2024 511 5 14
11. juni 2024 520 0 22
10. juni 2024 542 0 1
9. juni 2024 543 0 0
8. juni 2024 543 0 0
7. juni 2024 543 2 2
6. juni 2024 543 4 3
5. juni 2024 542 6 5
4. juni 2024 541 5 0
3. juni 2024 536 2 3
2. juni 2024 537 8 6
1. juni 2024 535 7 0
31. maj 2024 528 3 0
30. maj 2024 525 5 15
29. maj 2024 535 5 0
28. maj 2024 530 2 1
27. maj 2024 529 2 3
26. maj 2024 530 2 0
25. maj 2024 528 5 7
24. maj 2024 530 1 0

Statistik över lediga lagerlokaler att hyra i Göteborg

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lagerlokaler att hyra i Göteborg. Se också samlad statistik över alla lediga lagerlokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över nya lagerlokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda lagerlokaler i Göteborg över tid.

Lagerlokaler
Antal lediga lokaler 544
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal uthyrda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 1 021 094
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 355
Högsta m2-pris 4 512
Lägsta m2-pris 700

Hyra lager i Göteborg

Ett lager eller en lagerlokal är en kommersiell lokal designad för lagring, distribution och hantering av varor och material. Det finns lager att hyra överallt, men de finns främst i industriområden och logistikcentra.

Lager kan variera i storlek med olika planlösningar och kan finnas som mindre förråd, individuella lagerlokaler eller som en del av större lageranläggningar.

När du vill hyra lagerlokal i Göteborg måste du gå igenom flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Hyra lager - de 8 viktigaste stegen i processen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för ditt nya lager. Sedan bör du undersöka den aktuella marknaden efter lediga lager.

Du kan få en översikt över lager att hyra i Göteborg via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och plats, och skapa sökagenter för lager att hyra, som informerar dig om nya lagerlokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och gör att du snabbt kan kontakta hyresvärdar som har intressanta lager.

När du har identifierat lagerlokaler du är intresserad av på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att boka en visning.

Hyr lager i Göteborg av rätt storlek och planlösning

När du hittat ditt nya lager i Göteborg är det viktigt att det uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lagret bör med andra ord vara tillräckligt stort för att rymma den mängd varor och material du har nu och för de utvidgningar du kanske planerar i nära framtid.

Du bör också överväga inredning och planlösning eftersom detta inte bara påverkar lagrets kapacitet utan också effektiviteten i lagring och hantering av dina varor. Om du till exempel behöver pallplatser eller specifika lagringsalternativ är det viktigt att hitta en lagerlokal som kan möta dessa krav.

Du kan läsa mer om hur du inreder ett lager optimalt i denna guide: Inredningsguide: Få mest möjligt ur ditt lager med dessa 12 steg.

Flytta till din nya lagerlokal i Göteborg

När du har hyrt ett lager i Göteborg och ska flytta till den nya lokalen, är det viktigt att du organiserar flyttprocessen noggrant. Detta inkluderar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en grundläggande del av denna process att du hittar och anlitar en riktigt kompetent flyttfirma som har kapacitet och erfarenhet att hjälpa ett företag som ditt med att flytta ditt lager.

Du kan läsa mer om stegen du vanligtvis behöver följa när du flyttar ett lager i denna guide: Flyttguide: Checklista för flytt av lager.

Ska du hyra ut lagerlokal i Göteborg?

Om du ska hyra ut lagerlokal kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för lageruthyrning. Vi används av fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar som letar efter lämpliga hyresgäster för deras lediga lager.

Med en databas med över 40.000 registrerade användare och en stor mängd dagliga besökare som vill hyra lager, kan du genom att annonsera dina lediga lagerlokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lager eller söka företag som vill hyra lager i Göteborg direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver följa när du ska hyra ut lagerlokal: Hyr ut lager i 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker lager i Göteborg

Göteborg är en av Sveriges största och viktigaste näringslivsstäder. Staden har ett starkt näringsliv med en bred bas av olika branscher. Göteborg har också ett starkt universitets- och forskningsliv, vilket bidrar till att utveckla stadens näringsliv.

Göteborg är en växande och expansiv stad, och näringslivet är en viktig del av stadens utveckling.

Göteborg har ett välutvecklat transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera gods och personer. Staden har en stor hamn, ett välutvecklat väg- och järnvägsnät samt ett utbyggt kollektivtrafiksystem. Företag i Göteborg har ett stort utbud av transportmöjligheter att välja mellan. De kan välja mellan olika transportsätt och transportörer för att hitta den lösning som bäst passar deras behov.

Stadsdelar i Göteborg

Göteborg är indelat i följande stadsdelar:

Göteborgs centrum
är en livlig stadsdel med ett stort utbud av butiker, restauranger och kulturinstitutioner. Här finns också Göteborgs stadshus, Göteborgsoperan och Liseberg.
Hitta lediga lokaler i Göteborg centrum.

Majorna-Linné - Majorna är en historisk stadsdel med charmiga gränder och pittoreska hus. Linné är en universitetsstad med ett stort utbud av museer, bibliotek och parker.
Hitta lediga lokaler i Majorna-Linné.

Västra Göteborg är en stor stadsdel med ett blandat utbud av bostäder, företag och parker. Här finns också Göteborgs djurpark och Universeum.
Hitta lediga lokaler i västra Göteborg.

Angered är en av Göteborgs största stadsdelar och beläget i nordöstra delen av staden. Här finns flera stora köpcentrum och en mängd olika restauranger.
Hitta lediga lokaler i Angered.

Hisingen är en ö som ligger norr om Göteborgs centrum. Här finns flera stora företag, bland annat Volvo och SKF.
Hitta lediga lokaler på Hisingen.

Östra Göteborg är en stadsdel med en växande befolkning. Här finns också flera nya bostadsområden och en mängd olika parker och grönområden.
Hitta lediga lokaler i östra Göteborg.

Lundby är beläget på Hisingen och är en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg med en lång historia som går tillbaka till medeltiden. Lundby är en mångfacetterad stadsdel med ett brett utbud av bostäder, företag och kulturinstitutioner.
Hitta lediga lokaler i Lundby.

Askim-Frölunda-Högsbo är en stadsdel med ett stort utbud av bostäder och företag. Här finns också flera stränder och naturområden.
Hitta lediga lokaler i Askim-Frölunda-Högsbo.

Lager- och logistikområden i Göteborg

Göteborg är en viktig knutpunkt för handel och transport, med Göteborgs hamn som en av Sveriges största hamnar. Detta gör staden till en viktig plats för logistik.

De viktigaste logistikområdena i Göteborg är:

  • Göteborgs hamn: en av Sveriges största hamnar
  • Sörred Logistikpark: ett nytt logistikområde som ligger cirka 10 kilometer från Göteborgs centrum
  • Lindholmen Science Park: ett område på Hisingen som är specialiserat på teknik och innovation.
  • Gårda: är hemvist för ett antal logistikföretag, bland annat Schenker och UPS

Göteborgs hamn är en av Sveriges största hamnar och hanterar cirka 20 miljoner ton gods per år. Hamnen är en viktig exporthamn för svenska varor och en viktig importhamn för råvaror och andra produkter.

Sörred Logistikpark är ett nytt logistikområde som ligger cirka 10 kilometer från Göteborgs centrum. Parken är utformad för att vara flexibel och hållbar, och den är redan hemvist för ett antal stora logistikföretag.

Lindholmen Science Park är ett område på Hisingen som är specialiserat på teknik och innovation. Området är också hemvist för ett antal logistikföretag, bland annat Postnord och DHL.

Gårda är ett stort kontors- och logistikområde som ligger i centrala Göteborg. Området är hemvist för ett antal logistikföretag, bland annat Schenker och UPS.

Dessa logistikområden är viktiga för Göteborgs ekonomi eftersom de bidrar till stadens handel och transport. De skapar också arbetstillfällen och bidrar till den lokala ekonomin.

Mer information om näringslivet i Göteborg

Om du söker lokaler i Göteborg är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Göteborg som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Göteborg i denna guide: Göteborgs näringsliv: En stark bas för tillväxt.