Kommersiell mäklare online. Hitta din hyresgäst/köpare här

Vi är Sveriges stora kommersiella mäklare online. Hos oss kan du hitta din nya hyresgäst eller köpare direkt. Sök direkt i vår databas nedan och kontakta relevanta hyresgäster och köpare gällande en visning, uthyrning eller försäljning av kommersiell fastighet. Du sköter själv visningen av lokalen eller fastigheten samt kontraktet. Mer info om uthyrning och försäljning av kommersiell fastighet via kommersiell mäklare.

Få snabb hjälp med uthyrningen via tel: 08-446 887 40 eller mail vip@verksamhetslokaler.se. Du är välkommen att ringa eller skriva till oss om du har frågor om kontrakt, avkastning, finansiering och lån, visning av lokalen, marknadsföring eller annonsering.

Vill du hyra ut eller sälja dina lokaler?Hyra/salu
Hur stora är dina lokaler?Storlek

Vanliga frågor

Kommersiell mäklare

Verksamhetslokaler.se är Sveriges stora kommersiella mäklare online - för dig som kan göra det själv. Kan kan se hyresgäster och köpare som vill hyra lokaler eller söker kommersiella fastigheter till salu på listan ovan, och du kan upprätta en gratis annons för dina lediga lokaler eller din kommersiella fastighet till salu.

Vad är en kommersiell mäklare?

En kommersiell mäklare är en professionell som kan hjälpa till med handel med kommersiella lokaler och fastigheter. Det kan till exempel vara köp och försäljning av kontorsfastigheter, överlåtelse av butikslokaler, förmedling av lagerfastigheter och logistikfastigheter, försäljning av hyresfastigheter eller uthyrning av kommersiella lokaler.

Är "kommersiell mäklare" en skyddad titel?

Ordet ”kommersiell mäklare” är – till skillnad från ”fastighetsmäklare” – inte en skyddad titel. Medan man måste ha en utbildning för att kunna kalla sig ”fastighetsmäklare”, gäller inte detsamma för begreppet kommersiell mäklare. Så om en person kallar sig kommersiell mäklare finns det ingen garanti för att vederbörande har en utbildning som fastighetsmäklare. Det innebär inte att en person som inte har en fastighetsmäklarutbildning inte kan fungera alldeles utmärkt som kommersiell mäklare.

Råd till dig som överväger att använda en kommersiell mäklare

I de flesta fall behöver du inte hjälp av en kommersiell mäklare för att hyra ut dina lokaler eller sälja din kommersiella fastighet. Det är dyrt att använda en kommersiell mäklare, och om du själv kan sköta visningen av dina lokaler eller den kommersiella fastigheten du vill sälja, finns det mycket pengar att spara.

Det en kommersiell mäklare kan hjälpa med är följande:

  • Sökning efter hyresgäster: Kommersiella mäklaren försöker hitta potentiella hyresgäster och tar fram ett hyresavtal
  • Hyreskontrakt: Kommersiella mäklaren förhandlar med hyresgästen och skapar ett hyresavtal. Du kan också använda en fastighetsadvokat för detta.
  • Visning: Kommersiella mäklaren ansvarar för att visa fastigheten eller lokalen.
  • Utarbeta dokument: Kommersiella mäklaren kan hjälpa till med pappersarbetet som företagsleasingavtal, köpeavtal, lagfart, etc.
  • Köprådgivning, om du letar efter en investeringsfastighet till salu.

Det kan vara en fördel att använda en kommersiell mäklare eftersom de kan ha ett större nätverk och därmed kan hitta fler potentiella hyresgäster. De hanterar också all kontakt med hyresgästerna och ser till att fastigheten blir uthyrd. En kommersiell mäklare tar dock vanligtvis en procentuell avgift, som kan vara väldigt hög, av det första årets hyra och löpande höga marknadsföringskostnader.

Fördelar och nackdelar med att använda kommersiell mäklare

Vi har utarbetat denna guide till dig som är osäker på om du behöver en kommersiell mäklare: Att använda kommersiell mäklare - fördelar och nackdelar .