Så hittar du rätt kontorshotell – de 8 viktigaste stegen

När du letar efter en kontorsplats i ett kontorshotell är det viktigt att du följer en strukturerad process för att maximera effektiviteten och undvika att slösa tid och resurser. Kom ihåg att du har en verksamhet vid sidan av, som du inte får tappa fokus från.
4. september 2023 | Skrivet av: Leonora Jensen
Så hittar du rätt kontorshotell – de 8 viktigaste stegen

När du letar efter en kontorsplats i ett kontorshotell är det viktigt att du följer en strukturerad process för att maximera effektiviteten och undvika att slösa tid och resurser. Kom ihåg att du har en verksamhet vid sidan av, som du inte får tappa fokus från.

Denna guide är designad för att säkert hålla dig i handen genom hela processen.

Om du istället är intresserad av att hyra ut kontor eller kontorsplatser i ett kontorshotell kan du läsa vår guide till uthyrning av platser i kontorshotell.

Steg 1: Definiera dina behov och önskemål för kontorshotellet

Först och främst är det viktigt att förstå vad du letar efter i ett kontorshotell. Överväg följande frågor:

 • Vad söker du efter i ett kontorshotell?
 • Hur viktig är placeringen? Nära centrum, i ett industriområde eller i ett lugnare område?
 • Hur mycket utrymme behöver du - ett kontorsrum eller en kontorsplats?
 • Är parkeringsmöjligheter viktiga?
 • Vill du ha kort- eller långtidshyra?
 • Vad är din budget?
 • Behöver du specifika faciliteter som mötesrum eller kök?
 • Är nätverk, coworking och sociala evenemang viktiga för dig?

Steg 2: Börja din sökning efter kontorsplats

Efter att ha definierat dina preferenser är det dags att hitta din perfekta plats:

 • Onlineportaler: Använd hemsidor såsom Verksamhetslokaler.se, som ger dig en överblick när du vill hyra lokal, inklusive kontorsplatser och kontorshotell, i ditt område. Sök t.ex. efter kontorshotell i hela Sverige, kontorshotell i Stockholm, kontorshotell i Göteborg eller kontorshotell i Malmö. Filtrera din sökning efter plats, pris och storlek.
 • Lokala tidningar och anslagstavlor: Håll utkik efter lokala annonser i tidningar och på anslagstavlor i det område där du letar efter kontorshotell. Du kan ha tur att precis rätt coworking space dyker upp vid precis rätt tillfälle.

Steg 3: Besök och bedöm kontorshotellen

När du har hittat intressanta kontorshotellen är det dags att besöka dem:

 • Är placeringen ideal för dig och eventuella kunder?
 • Har kontorshotellet rätt atmosfär och kultur för dig?
 • Finns det tillräckligt med utrymme, och uppfyller det dina behov?
 • Kolla faciliteterna – mötesrum, kök, loungeområden, osv.
 • Finns det bra parkeringsmöjligheter och tillgång till kollektivtrafik?

Steg 4: Förhandla om hyresavtalet

När du har hittat det kontorshotellet du vill flytta in i, är det dags att förhandla avtalet. Det är väsentligt att du ser till att skydda dina rättigheter som hyresgäst i kontorshotellet. Se alltid till att alla villkor är tydligt definierade i avtalet. Överväg att få en juridiskt kunnig person att granska avtalet innan underskrift.

Steg 5: Betala evt. deposition och ingå avtal

Efter att ha förhandlat villkoren, kommer du ofta att behöva betala den eventuella depositionen för att säkra din plats. Dubbelkolla en extra gång att du är helt nöjd med avtalets villkor innan du skriver under. Det är svårt att ändra avtalet när det väl har ingåtts.

Steg 6: Förberedelse för att flytta in i ditt nya coworking space

Nu är det dags att förbereda din inflyttning till kontorshotellet. Överväg vilka saker du ska ta med och hur du vill organisera din arbetsplats. Gör eventuellt en plan för din första dag och se till att introducera dig själv för de andra i gemenskapen. Du kan hitta fler bra tips i vår guide för dig som ska flytta in i ett kontorshotell.

Det är också värt att fundera över hur du vill organisera och optimera din arbetsplats. Vi har skapat denna guide som du kan använda för inspiration: 10 steg för att inreda ditt kontorshotell - skapa en effektiv och inbjudande miljö.

Steg 7: Påbörja ditt arbete i kontorshotellet

Nu är det dags att börja arbeta i den nya coworking-miljön! Börja med en positiv inställning och var öppen för att träffa och samarbeta med de andra i kontorshotellet.

Steg 8: Bygg goda relationer inom kontorshotellet

Det är viktigt att etablera goda relationer med både ägaren av kontorshotellet och de andra hyresgästerna. Ett bra samarbete kan öppna upp för synergier, samarbete och nätverksmöjligheter, samt en allmänt trevlig arbetsatmosfär.

Vanliga frågor