Att tänka på inför flytten till ett kontorshotell

Det kräver noggrann förberedelse och organisering att flytta till ett kontorshotell. Med denna guide kan du säkerställa en smidig flytt till ditt nya coworking space.
5. september 2023 | Skrivet av: Sara Petersen
Att tänka på inför flytten till ett kontorshotell

Det kräver noggrann förberedelse och organisering att flytta till ett kontorshotell. Med denna guide kan du säkerställa en smidig flytt till ditt nya coworking space.

1: Hitta det ideala kontorshotellet

Första steget är att hitta rätt kontorshotell för dig. Sök efter coworking space som matchar dina behov och värderingar. Överväg faktorer som läge, faciliteter och kontorshotellets kultur. Detta val kommer att ha stor betydelse för din dagliga drift av företaget.

Om du inte redan har hittat ditt nya kontorshotell, kan du hitta olika kontorshotell via Verksamhetslokaler.se. Exempelvis kan du söka efter kontorshotell i hela Sverige, kontorshotell i Stockholm, kontorshotell i Göteborg eller kontorshotell i Malmö.

Du kan läsa mer om hur du hittar och hyr kontorsplats eller kontor i ett kontorshotell i denna guide: Så hittar du rätt kontorshotell – de 8 viktigaste stegen.

2: Informera kunder och leverantörer om din flytt till kontorshotellet

Det är viktigt att meddela alla - anställda, kunder, leverantörer och partners - om denna förändring. Berätta för dem om parkeringsmöjligheter och transportmöjligheter. Uppdatera din adress på alla plattformar.

3: Planera flytten i god tid

Börja din planering tidigt. Skapa en detaljerad tidsplan som täcker alla aspekter av flytten, särskilt transporten av utrustning, men också din introduktion till de andra medlemmarna i kontorshotellet.

4: Samarbeta med en professionell flyttfirma

Även om du kanske inte flyttar ett helt kontor, kan det fortfarande vara användbart att ha ett professionellt team för att hjälpa till med logistiken, särskilt om det finns tung utrustning inblandad.

5: Säker överföring av utrustning och data

Involvera kontorshotellets IT-ansvariga för att säkerställa att alla tekniska element är på plats. Behöver du en särskild kod för nätverket? Har du tillgång till serverutrymme och skrivare? Har kontorshotellet säkerhetskrav för ditt IT-upplägg? Osv.

6: Inred din plats i kontorshotellet

Även i en delad miljö är det viktigt att personliggöra ditt utrymme. Planera placeringen av din utrustning och eventuella personliga föremål så att de passar bra in i den nya miljön. Detta gäller oavsett om du ska hyra en öppen kontorsplats eller ett stängt kontor.

Få inspiration för inredning i kontorshotellet med denna guide: 10 steg för att inreda ditt kontorshotell - skapa en effektiv och inbjudande miljö.

7: Samordna med kontorshotellets faciliteter

Ta reda på vilka faciliteter som finns tillgängliga och samordna med kontorshotellets ledning om eventuella specifika behov du kan tänkas ha.

8: Förbered dina anställda för flytten

Om du har anställda, se till att alla vet vad som ska hända. Detta inkluderar allt från logistik på själva flyttdagen till förväntningar på beteende i ert nya coworking space.

9: Var proaktiv på flyttdagen

Ta ansvar på flyttdagen och se till att alla uppgifter utförs effektivt. Avsätt tid för flytten och var förberedd på att hantera alla oförutsedda utmaningar.

10: Starta upp det viktigaste i kontorshotellet först

När du anländer, fokusera på de viktigaste områdena såsom din arbetsstation. Detta säkerställer att du snabbt kan komma igång igen. Men ta också tid att presentera dig själv för dina framtida arbetskamrater i kontorshotellet.

11: Engagera dig i kontorshotellet

När du har blivit en del av kontorshotellet, engagera dig aktivt i det. Delta i evenemang, nätverka med andra medlemmar och dela din positiva upplevelse med ditt nätverk.

Vanliga frågor