10 steg för att inreda ditt kontorshotell - skapa en effektiv och inbjudande miljö

Att säkerställa en bra miljö i ett kontorshotell handlar om mer än att bara sätta upp möbler. Inredningen spelar en central roll - särskilt när du förväntar dig kundbesök och vill presentera ditt företag från dess bästa sida.
4. september 2023 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
10 steg för att inreda ditt kontorshotell - skapa en effektiv och inbjudande miljö

Att säkerställa en bra miljö i ett kontorshotell handlar om mer än att bara sätta upp möbler. Inredningen spelar en central roll - särskilt när du förväntar dig kundbesök och vill presentera ditt företag från dess bästa sida.

Om du inte redan har hittat ett kontorshotell för dig så kan du läsa vår guide om att söka kontorshotell här eller hitta kontorshotall direkt på Verksamhetslokaler.se; se t.ex. kontorshotell i hela Sverige, kontorshotell i Stockholm, kontorshotell i Göteborg och kontorshotell i Malmö.

Här är de viktigaste områdena du bör överväga när du inreder ditt coworking space:

1. Vem använder kontorshotellet?

Börja med att förstå hur företagen i kontorshotellet arbetar och vad de behöver. Finns det många kundbesök, äter man lunch tillsammans, har företagen flera anställda? Vilka önskemål har de olika företagenav kontorshotellet? Detta kommer att vägleda de inledande besluten om hur uppdelningen av rummen ska se ut och designen.

2. Reception och väntrum

Dina kunder kommer att få sitt första intryck här. Visas ditt företagsnamn i entrén med logo? Vem öppnar dörren när kunderna knackar på? En inbjudande entré, eventuellt med en reception och en bekväm vänthall med växter och bra belysning, ger dina kunder ett bra intryck.

3. Mötesrum

Om det finns dedikerade mötesrum bör de vara rymliga, väl upplysta och utrustade med nödvändig teknik för presentationer. Ett professionellt konferensrum kan hjälpa till med ett effektivt och positivt möte med dina kunder eller medarbetare.

4. Belysning och akustik i kontorshotellet

Investera i bra belysning, både naturligt och konstgjort. Överväg ljudisolering, särskilt i mötesområden, så att kundmöten kan hållas utan störningar.

5. Ergonomi och arbetsmiljö

När du ska vara på ett kontor i många timmar är komforten viktig. Köp ergonomiska möbler som höj- och sänkbara bord, och ergonomiska musmattor och dataskärmar, till dig själv och dina medarbetare – det är en investering som lönar sig många gånger om.

6. Ytor för coworking och tysta zoner

Om det finns extra plats i kontorshotellet, överväg då ett gemensamt utrymme som kan användas för samarbete och coworking eller som en tyst zon när extra koncentration behövs. Detta ger utrymme för kreativa processer utan att störa de dagliga rutinerna eller kundmöten.

7. Branding genom färger och material

Dina färgval bör spegla ditt varumärke. Material av hög kvalitet ger inte bara ett bra intryck, utan garanterar också hållbarhet och mindre underhåll.

8. Naturens inflytande

Växter kan inte bara förbättra trivseln utan också imponera på kunder. Överväg detaljer från naturen i kontorshotellet, såsom trä- och vattenelement för att skapa en avslappnande atmosfär.

9. Teknologi i ditt coworking space

Kontorshtoellet bör vara teknologiskt redo för alla dina verksamhetsbehov, från videokonferenser till presentationer för kunder. Du bör inte förlora en uppgift eller slösa mycket tid på att fixa tekniska problem.

10. Kontinuerlig utvärdering av inredningen

Ditt kontorshotell bör inte vara statiskt. Förändring är stimulerande. Diskutera regelbundet inom kontorshotellet om hur ni kan förbättra er inredning, justera och förnya regelbundet för att säkerställa att er arbetsmiljö förblir optimal för både medlemmar och era kunder.

Vanliga frågor