Uthyrning av kontor

Som lokalägare kan du välja att hyra ut ditt kontor, eller en del av kontoret. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till ditt kontor

Annonsering av uthyrning av kontor

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökare - däribland lokalsökande verksamheter som letar efter uthyrning av kontor.

Upprätta en gratis annons för uthyrning av kontor på Verksamhetslokaler.se - klicka här...

Hyreskontrakt vid uthyrning av kontor

I samband med uthyrning av ett kontor är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du hyr ut ditt kontor kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för uthyrning av kontor ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, kontorets skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av kontor för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att lokalen återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i kontoret, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra kontor? Klicka här för en översikt över tillgängliga kontor att hyra... 
Du kan även klicka här om du vill komma direkt till de nyaste kontoren att hyra i Sverige. 

Se även:

Guide för uthyrning av kontor (på hyrutlokal.se)
Uthyrning av kliniker
Uthyrning av butiker
Uthyrning av lager
Uthyrning av lokaler