Hyra ut klinik

Som lokalägare kan du välja att hyra ut din klinik, eller en del av kliniken. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till din klinik

Annonsering när du ska hyra ut klinik

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökande verksamheter.

Upprätta en gratis annons när du ska hyra ut klinik på Verksamhetslokaler.se - klicka här.

Hyreskontrakt när du ska hyra ut klinik

I samband med att du ska hyra ut klinik är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du ska hyra ut din klinik kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för när du ska hyra ut lokal ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, klinikens skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av kliniker för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att kliniken återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i lokalen, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra klinik? Klicka här för en översikt över tillgängliga kliniker att hyra.

Se även:

Guide för att hyra ut klinik (på hyrutlokal.se)
Hyra ut kontor
Hyra ut lokal
Hyra ut butik
Hyra ut lager