Hyra ut butik

Som lokalägare kan du välja att hyra ut din butik, eller en del av butiken. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till din butik

Annonsering när du ska hyra ut butik

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökande verksamheter.

Upprätta en gratis annons när du ska hyra ut butik på Verksamhetslokaler.se - klicka här.

Hyreskontrakt när du ska hyra ut butik

I samband med att du ska hyra ut butik är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du ska hyra ut din butik kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för när du ska hyra ut lokal ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, butikens skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av butiker för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att butiken återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i lokalen, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra butik? Klicka här för en översikt över tillgängliga kliniker att hyra.

Se även:

Guide för att hyra ut butik (på hyrutlokal.se)
Hyra ut kontor
Hyra ut lokal
Hyra ut klinik
Hyra ut lager