Hyra ut lager

Som lokalägare kan du välja att hyra ut ditt lager, eller en del av lagret. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till ditt lager

Annonsering när du ska hyra ut lager

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökande verksamheter.

Upprätta en gratis annons när du ska hyra ut lager på Verksamhetslokaler.se - klicka här.

Hyreskontrakt när du ska hyra ut lager

I samband med att du ska hyra ut lager är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du ska hyra ut ditt lager kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för när du ska hyra ut lager ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, lagrets skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av lager för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att kontoret hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att lokalen återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i lagret, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra lager? Klicka här för en översikt över tillgängliga lokaler att hyra. 

Se även:

Guide för att hyra ut lager (på hyrutlokal.se)
Hyra ut lokal
Hyra ut klinik
Hyra ut butik
Hyra ut kontor