Popup-konceptet är ett växande fenomen bland butikslokaler i Stockholm

Det finns flera fördelar med att arrangera ett popup-koncept. Bland annat kan man genomföra en lansering av en produkt eller tjänst under en begränsad period, ta möjligheten att testa en produkt, tjänst eller marknad samt marknadsföra produkter eller tjänster i direktkontakt med slutkonsumenterna. Denna typ av arrangemang, popup-koncept, har vuxit och fått ökat popularitet bland butikslokaler i Stockholm de senaste åren.
29. maj 2017 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Popup-konceptet är ett växande fenomen bland butikslokaler i Stockholm

Det finns flera fördelar med att arrangera ett popup-koncept. Bland annat kan man genomföra en lansering av en produkt eller tjänst under en begränsad period, ta möjligheten att testa en produkt, tjänst eller marknad samt marknadsföra produkter eller tjänster i direktkontakt med slutkonsumenterna. Denna typ av arrangemang, popup-koncept, har vuxit och fått ökat popularitet bland butikslokaler i Stockholm de senaste åren. Det finns flera olika typer av popup-koncept; enskilda event, popup tour, tidsbegänsad butik och inshop.  

Många popup-koncept fokuserar ofta på säsongsprodukter eller tjänster, exempelvis produkter som kan säljas i samband med Halloween eller jul. Men konceptet har vuxit sig bredare än så i Sverige. H&M Home öppnade en popup-butik i centrala Stockholm i början av september 2016, och senaste nyheten är att IKEA ska öppna en popup i en butikslokal i Stockholm efter sommaren. Andra liknande koncept är Huskvarna som öppnade en popup-butik i Täby centrum, men fokus på robotgräsklippare och batterisortiment. Men även popup-restaurager börjar bli en trend. Grundarna bakom Agrikultur ska i sommar bege sig ut på nya äventyr och erbjuder en fyrarättersmiddag mitt ute i naturen i skånska Kullaberg, i form av en popup-restaurang. Funderar du på arrangera en popup-verksamhet? Här hittar du alla lediga butikslokaler i Stockholm

H&M Home Popup
När H&M Home öppnade sin popup-butik 1 september 2016 i en butikslokal i Stockholm var det många som ville delta i öppningsfesten, alltifrån press, nyfikna kunder och kända personligheter. Amelia Widell, Sebastien Boudet och Kakan Hermansson var några av de kändare ansikten som deltog i öppningsfesten. Popupen var på hela 370 kvadratmeter och kom att bli Sveriges största H&M avdelning. Avdelningen erbjöd inspiration, trender och givetvis produkter från sortimentet. H&M Home popup-butiken på Drottninggatan i Stockholm erbjöd inspiration för sovrum, kök, vardagsrum och badrum.

Huskvarna Popup
En annan populär popup är Huskvarnas popup i Täby centrum. Popup-butiken vänder sig till villaägare och erbjuder ett brett sortiment av robotgräsklippare samt användarvänliga batteriprodukter. Butiken i norra Stockholm håller öppet hela trädgårdssäsongen, från 23 mars fram till av slutet av september. Tanken är att butiken ska inspirera villaägare till ett trädgårdsliv med hjälp av Huskvarnas produkter.

IKEA Popup
Absolut senaste nyheten inom popup-butiker är IKEAs senaste popup-satsning i en butikslokal i Stockholm. Bara för några veckor sedan, i början på maj, blev det känt att IKEA ska öppna en popup-butik i MOOD-gallerian på Regeringsgatan. Tanken är att öppna efter sommaren och hålla öppet till februari 2018. Butikslokalen i Stockholm där IKEA kommer att husera är på 355 kvadratmeter. Fokus för popup-butiken kommer att vara kök. Butiken i MOOD-gallerian kommer att fungera som en visningsbutik, man kommer att kunna betala och beställa hemleverans av köksutrustning – men man kommer inte kunna ta med sig saker hem från butiken.