Hyra lager i Stockholm

Se alla lager att hyra i Stockholm nedan. Om du vill hyra förråd, hyra lokal till logistik eller hyra lager i Stockholm har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lager som uthyres i Stockholm i vår databas. Hitta lager att hyra i Stockholm här. Lycka till! Mer info om att hyra lager i Stockholm.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
213 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lagerlokaler att hyra i Stockholm under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lagerlokaler att hyra i Stockholm under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lagerlokaler att hyra i Stockholm på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lagerlokaler i Stockholm som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lagerlokaler i Stockholm som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lagerlokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över nya lagerlokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över uthyrda lagerlokaler i Stockholm över tid.

Datum Alla lagerlokaler att hyra Nya lagerlokaler att hyra Uthyrda lagerlokaler
20. maj 2024 213 1 1
19. maj 2024 213 1 0
18. maj 2024 212 2 1
17. maj 2024 211 0 0
16. maj 2024 211 0 1
15. maj 2024 212 1 5
14. maj 2024 216 10 10
13. maj 2024 216 8 0
12. maj 2024 208 0 4
11. maj 2024 212 1 23
10. maj 2024 234 0 1
9. maj 2024 235 1 0
8. maj 2024 234 0 0
7. maj 2024 234 1 2
6. maj 2024 235 0 0
5. maj 2024 235 1 2
4. maj 2024 236 1 1
3. maj 2024 236 1 1
2. maj 2024 236 0 1
1. maj 2024 237 1 1
30. april 2024 237 2 3
29. april 2024 238 0 1
28. april 2024 239 0 2
27. april 2024 241 1 3
26. april 2024 243 1 0
25. april 2024 242 1 0
24. april 2024 241 1 1
23. april 2024 241 2 1
22. april 2024 240 0 0
21. april 2024 240 1 0
20. april 2024 239 2 0

Statistik över lediga lagerlokaler att hyra i Stockholm

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lagerlokaler att hyra i Stockholm. Se också samlad statistik över alla lediga lagerlokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över nya lagerlokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över uthyrda lagerlokaler i Stockholm över tid.

Lagerlokaler
Antal lediga lokaler 211
Antal nya lokaler sedan igår 1
Antal uthyrda lokaler sedan igår 1
Lediga m2 totalt 174 545
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 438
Högsta m2-pris 1 371,39
Lägsta m2-pris 12

Hyra lager i Stockholm

Ett lager eller en lagerlokal är en kommersiell lokal designad för lagring, distribution och hantering av varor och material. Det finns lager att hyra överallt, men de finns främst i industriområden och logistikcentra.

Lager kan variera i storlek med olika planlösningar och kan finnas som mindre förråd, individuella lagerlokaler eller som en del av större lageranläggningar.

När du vill hyra lagerlokal i Stockholm måste du gå igenom flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Hyra lager - de 8 viktigaste stegen i processen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för ditt nya lager. Sedan bör du undersöka den aktuella marknaden efter lediga lager.

Du kan få en översikt över lager att hyra i Stockholm via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och plats, och skapa sökagenter för lager att hyra, som informerar dig om nya lagerlokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och gör att du snabbt kan kontakta hyresvärdar som har intressanta lager.

När du har identifierat lagerlokaler du är intresserad av på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att boka en visning.

Hyr lager i Stockholm av rätt storlek och planlösning

När du hittat ditt nya lager i Stockholm är det viktigt att det uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lagret bör med andra ord vara tillräckligt stort för att rymma den mängd varor och material du har nu och för de utvidgningar du kanske planerar i nära framtid.

Du bör också överväga inredning och planlösning eftersom detta inte bara påverkar lagrets kapacitet utan också effektiviteten i lagring och hantering av dina varor. Om du till exempel behöver pallplatser eller specifika lagringsalternativ är det viktigt att hitta en lagerlokal som kan möta dessa krav.

Du kan läsa mer om hur du inreder ett lager optimalt i denna guide: Inredningsguide: Få mest möjligt ur ditt lager med dessa 12 steg.

Flytta till din nya lagerlokal i Stockholm

När du har hyrt ett lager i Stockholm och ska flytta till den nya lokalen, är det viktigt att du organiserar flyttprocessen noggrant. Detta inkluderar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en grundläggande del av denna process att du hittar och anlitar en riktigt kompetent flyttfirma som har kapacitet och erfarenhet att hjälpa ett företag som ditt med att flytta ditt lager.

Du kan läsa mer om stegen du vanligtvis behöver följa när du flyttar ett lager i denna guide: Flyttguide: Checklista för flytt av lager.

Ska du hyra ut lagerlokal i Stockholm?

Om du ska hyra ut lagerlokal kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för lageruthyrning. Vi används av fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar som letar efter lämpliga hyresgäster för deras lediga lager.

Med en databas med över 40.000 registrerade användare och en stor mängd dagliga besökare som vill hyra lager, kan du genom att annonsera dina lediga lagerlokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lager eller söka företag som vill hyra lager i Stockholm direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver följa när du ska hyra ut lagerlokal: Hyr ut lager i 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker lager i Stockholm

Stockholm är en av Nordens största och mest betydelsefulla näringslivsstäder. Staden har ett starkt och diversifierat näringsliv med en bred bas av företag och organisationer inom en mängd olika branscher.

Stockholms näringsliv har vuxit starkt de senaste åren. Staden har en stark position som ett ledande näringslivscentrum i Norden och Europa.

Stockholm har ett väl utbyggt och effektivt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. Stockholms transportsystem är under ständig utveckling. Staden arbetar bland annat med att utöka tunnelbanan och förbättra kollektivtrafiken i förorterna.

Stadsdelar i Stockholm

Stockholm är indelat i dessa stadsdelsområden:

 • Norrmalm är Stockholms centrala affärsdistrikt. Området är hemvist för många kontor, butiker, restauranger och hotell. Norrmalm är också hemvist för flera historiska sevärdheter, bland annat Kungliga slottet och Stockholms rådhus.

 • Östermalm är ett exklusivt bostadsområde med många lyxiga butiker, restauranger och hotell. Området är också hemvist för flera museer, bland annat Nationalmuseum och Moderna Museet.
  Hitta lediga lokaler på Östermalm.

 • Gamla stan är Stockholms historiska centrum. Området är hemvist för många medeltida byggnader, bland annat Storkyrkan och Kungliga slottet. Gamla stan är också hemvist för många butiker, restauranger och kaféer.

 • Södermalm är ett populärt bostadsområde med ett brett utbud av restauranger, barer och butiker. Området är också hemvist för flera kulturinstitutioner, bland annat Fotografiska och Vasamuseet.
  Hitta lediga lokaler på Södermalm.

 • Söderort består av Södermalm, Södra Hammarbyhamnen, Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck och Farsta. Detta är den södra delen av Stockholm och är hemvist för ett brett utbud av bostadsområden, kulturinstitutioner och parker.
  Hitta lediga lokaler i Söderort.

 • Västerort består av Hässelby-Vällingby, Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Norsborg och Skärholmen. Detta är den västra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal invandrargrupper.
  Hitta lediga lokaler i Västerort.

 • Norrort består av Danderyd, Täby, Lidingö och Värmdö. Detta är den norra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal villaområden och naturreservat.

Lager- och logistikområden i Stockholm

Stockholm är ett viktigt logistiknav i Norden. Staden är hemvist för många stora företag inom olika branscher, vilket genererar en stor efterfrågan på logistiktjänster.

De viktigaste logistikområdena i Stockholm är:

 • Brunna: Ett stort logistikområde i nordöstra Stockholm, nära E18.
 • Södertälje Syd: Ett växande logistikområde söder om Stockholm, nära E4 och E20.
 • Västerberga: Ett logistikområde i södra Stockholm, nära E4.

Dessa områden är strategiskt placerade nära viktiga transportleder och erbjuder en mängd olika logistiktjänster, bland annat lager, distribution och transport.

Brunna är ett av Stockholms största logistikområden. Området har en yta på över 100 hektar och är hemvist för ett antal stora företag, bland annat Amazon, DHL och Schenker.

Södertälje Syd är ett växande logistikområde som ligger nära Södertälje hamn. Området har en yta på över 1 000 hektar och är planerat att utvecklas till ett av Nordens största logistiknav.

Västerberga är ett logistikområde i södra Stockholm. Området har en yta på över 100 hektar och är hemvist för ett antal stora företag, bland annat IKEA och Clas Ohlson.

Logistiken är en viktig del av Stockholms ekonomi. Den bidrar till att skapa jobb och sysselsättning i staden och är också viktig för Stockholms handel och export.

Mer information om näringslivet i Stockholm

Om du söker lokaler i Stockholm är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Stockholm som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Stockholm i denna guide: Stockholm - Nordens Silicon Valley.