Malmös ekonomiska hjärta: De största företagen och butikerna

Malmö är hem till ett antal stora företag som är verksamma inom en rad olika branscher.
26. januari 2024 | Skrivet av: Leonora Jensen
Malmös ekonomiska hjärta: De största företagen och butikerna

Malmö är hem till ett antal stora företag som är verksamma inom en rad olika branscher. Här är några av de största företagen i Malmö:

Volvo Cars: Volvo Cars är en global biltillverkare som har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget har över 40 000 anställda och omsätter över 200 miljarder kronor. Volvo Cars är en ledande tillverkare av premiumbilar och är känd för sina säkra och miljövänliga fordon.

IKEA: IKEA är en svensk möbelaffärskedja som har sitt huvudkontor i Helsingborg, men har också en stor närvaro i Malmö. Företaget har över 400 varuhus i 50 länder och omsätter över 40 miljarder euro. IKEA är en av världens största möbeltillverkare och är känd för sina prisvärda och funktionella möbler.

SCA: SCA är en svensk skogsindustrikoncern som har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget har över 40 000 anställda och omsätter över 100 miljarder kronor. SCA är en ledande producent av papper, massa och hygienprodukter.

Öresundskraft: Öresundskraft är ett energibolag som levererar el och värme till Malmöområdet. Företaget har över 150 000 kunder och omsätter över 3 miljarder kronor. Öresundskraft är en av de största producenterna av förnybar energi i Sverige.

De största butikerna i Malmö

Malmö är också hem till ett stort antal stora butiker. Här är några av de största butikerna i Malmö:

Hansa: Hansa är ett köpcentrum i centrala Malmö som har över 150 butiker och restauranger. Köpcentret är en populär shoppingdestination för både malmöbor och turister.

Malmö City Galleria: Malmö City Galleria är ett annat köpcentrum i centrala Malmö som har över 100 butiker och restauranger. Köpcentret är en populär shoppingdestination för både malmöbor och turister.

Köpmantorget: Köpmantorget är en gågata i centrala Malmö som är omgiven av butiker, restauranger och caféer. Köpmantorget är en populär shoppingdestination för både malmöbor och turister.

Malmö är en pulserande och dynamisk stad med en stark ekonomi, och dess företag och butiker spelar en viktig roll i dess välstånd. Från globala jättar som Volvo Cars till lokala pärlor som IKEA är Malmös affärslandskap ett bevis på dess entreprenörsanda och innovation. Med en diversifierad rad branscher och shoppingdestinationer erbjuder Malmö något för alla, oavsett om du letar efter designermode, heminredning eller unika souvenirer. Malmös företag och butiker kommer inte att göra dig besviken. Eftersom staden fortsätter att växa och locka nya företag ser Malmös ekonomiska framtid ljus ut.

Om du vill veta mer om Malmös kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Malmö: En stad med ett mångsidigt näringsliv.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Malmö. Eller kanske en butik att hyra i Malmö på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor