En guide till dig som är på jakt efter ett café till salu i Stockholm – caféernas huvudstad

Stockholm är inte bara hemvist för kungafamiljen och politikens matkcentra. Det är också en stad i hög internationell nivå när det kommer till det som vi svenskar blivit alltmer kända för – fik och caféer. Med en befolkning som älskar fika och som är ett av världens mest kaffedrickande folk har cafékulturen brett ut sig och tagit Stockholm och Sverige med storm - goda nyheter för dig som letar efter ett café till salu i Stockholm!
25. april 2017 | Skrivet av: Leonora Jensen
En guide till dig som är på jakt efter ett café till salu i Stockholm – caféernas huvudstad

Stockholm är inte bara hemvist för kungafamiljen och politikens maktcentra. Det är också en stad i hög internationell nivå när det kommer till det som vi svenskar blivit alltmer kända för – fik och caféer. Med en befolkning som älskar fika och som är ett av världens mest kaffedrickande folk har cafékulturen brett ut sig och tagit Stockholm och Sverige med storm. Det har i sin tur lett till att såväl internationella café-kedjor som mindre kafferosterier riktat sina blickar till den svenska marknaden. På andra sidan av myntet kan man dock stöta på svårigheter när man letar efter ett perfekt café till salu i Stockholm. Första steget blir därför att bilda sig en uppfattning om marknaden och hur utbudet ser ut, vilket du snabbt och enkelt kan göra på här på Verksamhetslokaler.se. När väl denna grund är lagd kan det vara en god idé att läsa denna enkla och övergripande guide på vad som är värt att tänka på för dig som drömmer om att hitta ett café till salu i Stockholm.

Finns ditt nästa café till salu i Stockholm?

När du letar efter ett café till salu i Stockholm kommer du troligtvis att se såväl stora och yteffektiva lokaler som lämpar sig till ett större café, konstruerade att kunna rymma många gäster samtidigt, samt mindre lokaler som passar den som vill nischa sig inom några få specialområden. Oavsett vad för typ av lokal du letar efter är det bra att ha en tydlig bild över hur du vill profilera din verksamhet. Söker du det där stora caféet som är lättillgänglig för allt och alla? Eller söker du efter det där alternativa caféet där specialrostat kaffe och ett nischat utbud är i fokus? Oavsett vad du letar efter går det med tålamod målmedvetenhet att hitta ett sådant café till salu i Stockholm.

Välj område efter målgrupp – eller tvärtom!

Stockholms café-värld är väl fördelad över de olika stadsdelarna. Ofta är caféerna också präglade av stadsdelen de ligger i och därmed vilka besökare och kunder som attraheras till caféet. Det är därför en god idé att känna till vad som karaktäriserar de olika caféområderna – samt även var du ska börja leta i jakten på ett café till salu i Stockholm.

Stockholm Innerstad – I Stockholms innerstad finns det bred variation på såväl caféer som besökare. Här sitter det såväl affärsfolk som turister och shoppingssugna Stockholmare vid borden. Med ett attraktivt läge här når du ut till en bred målgrupp och lämpar sig därför utmärkt för den nischade stilen såväl som för den som valt att inte gå efter en bestämd och specifik stil. Kolla efter lediga caféer i innerstaden här.

Södermalm – Här finns många av de kaffebönor du inte finner i de dagliga butikerna. Södermalm beskrivs inte sällan som caféernas paradis där många mindre kafferosterier med sina hembakade surdegsbröd attraherar en mer nischad publik. Börja ditt sökande efter ett café på Södermalm här.

Kungsholmen – Det perfekta området för dig som letar efter ett café dit tjänstemän går på lunch på veckodagarna och de som bor i området kommer ner och handlar sin frukost på helgerna. Här finns det gott om såväl kontor som boenden vilket ger många möjligheter för ditt café. Lediga lokaler på Kungsholmen finner du här.