De största företagen och butikerna i Borås: En överblick

Välkommen till hjärtat av Västergötland, där Borås står som en symbol för både industriell innovation och kommersiell vitalitet. Denna stad, känd för sin textilindustri och sitt blomstrande näringsliv, är hem för en mångfald av framstående företag och butiker.
24. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
De största företagen och butikerna i Borås: En överblick

Välkommen till hjärtat av Västergötland, där Borås står som en symbol för både industriell innovation och kommersiell vitalitet. Denna stad, känd för sin textilindustri och sitt blomstrande näringsliv, är hem för en mångfald av framstående företag och butiker. I denna artikel kommer vi att utforska de största och mest inflytelserika företagen och butikerna som finns i Borås. Från historiska textilföretag som har lagt grunden till stadens ekonomi, till moderna butiker och företag som driver den lokala ekonomin framåt, kommer vi att ta en närmare titt på de aktörer som formar Borås ekonomiska landskap. Följ med oss på en resa genom stadens pulserande affärsvärld och upptäck de företag som inte bara bidrar till stadens ekonomi utan också till dess unika karaktär.

Borås Stad (kommun): 

Som kommun ansvarar Borås Stad för en mängd grundläggande tjänster och funktioner inom staden. Deras verksamhet i Borås omfattar allt från skolväsende och socialtjänst till kultur och infrastrukturutveckling. De spelar en central roll i stadens dagliga liv och dess långsiktiga utveckling.

Västra Götalandsregionen: 

Inom Borås fokuserar Västra Götalandsregionen på regional utveckling, hälso- och sjukvård samt kollektivtrafik. De arbetar för att stärka Borås position inom regionen genom olika initiativ och projekt som syftar till att förbättra invånarnas livskvalitet och främja ekonomisk tillväxt.

H&M Hennes & Mauritz GBC AB: 

I Borås är H&M:s närvaro framträdande genom deras detaljhandelsbutiker. De erbjuder ett brett sortiment av mode och tillbehör, och är en viktig del av stadens detaljhandelslandskap. H&M bidrar också till den lokala arbetsmarknaden genom anställning och affärsutveckling.

Högskolan i Borås: 

Denna akademiska institution är känd för sina utbildningar inom textil och design, vilket speglar Borås historiska rötter i textilindustrin. Högskolan bidrar till stadens akademiska miljö och forskning, samt spelar en viktig roll i att locka studenter och akademisk personal till staden.

Ellos AB: 

Som en ledande aktör inom e-handel har Ellos AB en stark närvaro i Borås. Deras verksamhet fokuserar på försäljning av mode och heminredning online, och de bidrar till stadens ekonomi genom sin omfattande logistik och distribution.

AB Effektiv Borås: 

Detta företag är specialiserat på rekrytering och bemanning, och deras arbete i Borås innebär att de hjälper lokala företag med att hitta rätt personal. De spelar en viktig roll i att matcha arbetskraft med arbetsgivare i regionen.

RISE Research Institut of Sweden AB: 

I Borås bedriver RISE forskning och utveckling med fokus på textil och materialteknik. De bidrar till innovation och teknologisk utveckling i staden, vilket är viktigt för Borås historiska koppling till textilindustrin.

Samhall Aktiebolag: 

Samhall i Borås fokuserar på att skapa arbetsmöjligheter för personer med funktionsnedsättning. De erbjuder en rad tjänster och produkter, och deras verksamhet bidrar till en inkluderande arbetsmarknad i staden.

Speed Competence Aktiebolag: 

Som en specialist inom rekrytering och personalutveckling, bidrar Speed Competence till Borås genom att erbjuda tjänster som hjälper företag att utveckla sin personalstyrka och effektivisera sin verksamhet.

DHL Freight (Sweden) AB: 

DHL Freight har en betydande roll i Borås, främst genom sin logistik och transporttjänster. De stöder stadens företag med distribution och frakt, vilket är avgörande för en stad med en stark handels- och industriell sektor.

Sammanfattningsvis utgör Borås en dynamisk och mångsidig arena för företag och butiker. Med en rik historia inom textilindustrin och en stark närvaro av både traditionella och moderna företag framstår staden som en viktig ekonomisk motor i regionen. Från internationellt kända varumärken som H&M till lokala akademiska institutioner som Högskolan i Borås, bidrar varje organisation på sitt sätt till stadens kommersiella och industriella landskap. Borås förmåga att harmonisera sin historiska bakgrund med framtida innovationer och utveckling gör den till en unik och livskraftig plats för affärsverksamhet och handel.

Om du vill veta mer om Borås’ kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Borås business: Allt du behöver veta, men också vårt blogginlägg som fokuserar på de olika kvarteren i Borås.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Borås. Eller kanske en butik att hyra i BoråsVerksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor