Därför vill du söka lediga lokaler i Malmö

Hela Sverige växer så det knakar, och inte minst storstadsregionerna som står för 80% av befolkningstillxäten. Av landets tre största städer är det Malmö som står för den snabbaste tillväxten. Staden har kommit att bli en ekonomisk motor för hela Skåne, vilket innebär att nu är det perfekta tillfället vända blicken mot sydligare breddgrader och söka lediga lokaler i Malmö.
26. maj 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Därför vill du söka lediga lokaler i Malmö

Hela Sverige växer så det knakar, och inte minst storstadsregionerna som står för 80% av befolkningstillxäten. Av landets tre största städer är det Malmö som står för den snabbaste tillväxten. Staden har kommit att bli en ekonomisk motor för hela Skåne, vilket innebär att nu är det perfekta tillfället vända blicken mot sydligare breddgrader och söka lediga lokaler i Malmö. Ser man tillbaka på de senaste åren har Malmö gått från en årlig befolkningstillväxt på omkring 0.5% till att i dagsläget ligga på 2.0%. En av förklaringarna stavas Öresundsbron som i år firar 10 år. Den har varit en stor bidragande orsak till det ökade trycket på lediga lokaler i Malmö och faktum är att hela 21% av alla utlandsägda verksamheter i Malmö är danska. Sedan brons uppförande har cirka 30.000 danskar flyttat till Sverige och varje dag kör tusentals personer över bron för att arbeta. I sin helhet har bron framförallt varit med och bidragit till att Malmö idag är en del av en storstadsregion ihop med Köpenhamn och växer inte bara ur ett befolkningsperspektiv utan även vad det gäller ekonomi och näringsliv. Då trycket på lediga lokaler i Malmö har ökat avsevärt de senaste åren som en följd av stadens tillväxt är det en god idé att vara tidigt ute och ha tålamod i jakten på en ledig lokal. Man kan bland annat använda sig av Verksamhetslokaler.se, där man finner alla lokaler samlade på samma sida. Det kan även löna sig att läsa på lite om de olika områdena för att finna det som passar bäst för den typ av verksamhet du önskar bedriva. Vi har därför satt ihop en snabb översiktsguide här nedanför för att hjälpa till att måla upp en bild över  i vilka områden du bör söka i.

Malmö Centrum

I de mest centrala delarna av Malmö finns det gott om gator och torg som är fyllda till bredden av butiker, restauranger och socialt liv. Här känner man verkligen storstadens puls och för den som vill snabbt etablera sin verksamhet är det här du ska leta efter lediga lokaler i Malmö. Extra populärt för restauranger är det berömda ”Lilla torg” medans butikerna är att finna på stadens älskvärda gågata. Här finner du lediga lokaler i Malmö Centrum.

Limhamn/Bunkeflo

Vid Öresundsbrons fot ligger det populära området Limhamn/Bunkeflo. Med sitt läge precis vid vattnet och Malmös stränder är det många som lockas hit av de fina omgivningarna. Det har också gjort området populärt vilket syns på huspriserna. Området kan därför passa dig som drömmer om att driva antingen ett strandcafé eller butik. Lediga lokaler i Limhamn/Bunkeflo finner du här.

Malmö Fosie

Fosie är området för den som letar lediga lokaler i Malmö inom kontor eller produktion/verkstad. Området är nämligen hemort för många företag och verksamheter inom just denna sektor och utbudet på lokaler är relativt stort här. Börja leta efter lediga lokaler i Fosie här.