Affärslivet i Västerås: En guide till stadens olika kvarter

Västerås, en stad med en rik mångfald av kvarter, är inte bara en plats där historiska möter moderna element, utan också en dynamisk affärsstad med unika kommersiella egenskaper i varje område.
30. januari 2024 | Skrivet av: Leonora Jensen
Affärslivet i Västerås: En guide till stadens olika kvarter

Västerås, en stad med en rik mångfald av kvarter, är inte bara en plats där historiska möter moderna element, utan också en dynamisk affärsstad med unika kommersiella egenskaper i varje område. Från de livliga shoppinggatorna i city till de innovativa teknikklustren i utkanterna, erbjuder varje kvarter i Västerås en unik blandning av företag, butiker och tjänster. I den här artikeln tar vi en närmare titt på de olika kvarteren i Västerås, och utforskar hur de var och en bidrar till stadens kommersiella landskap. Följ med oss på en resa genom Västerås affärsvärld, där vi utforskar hur varje kvarter skapar sitt eget unika affärsklimat och bidrar till stadens totala ekonomiska framgång.

Centrum

Centrum i Västerås är stadens pulserande hjärta med en rik blandning av kommersiell aktivitet. Här finner man allt från välkända varuhus och exklusiva butiker till små, unika boutiquer och specialaffärer. De livliga gatorna är kantade med ett mångsidigt utbud av restauranger och kaféer, vilket skapar en dynamisk och inbjudande atmosfär för shopping och nöjen. Företagstjänster och finansiella institutioner är också starkt representerade, vilket gör Centrum till en kärnpunkt för affärslivet i Västerås.

Kopparlunden

Kopparlunden är känd för att vara en kreativ och innovativ hub, där gamla industribyggnader har omvandlats till moderna kontor och arbetsplatser. Området lockar en rad teknikföretag, start-ups och kreativa byråer, vilket bidrar till en framåtsträvande och entreprenöriell anda. Med sitt strategiska läge och fokus på innovation och utveckling är Kopparlunden en central punkt för företag som vill vara i framkant av sin bransch.

Hälla

Hälla är känt för sitt omfattande handelsområde, där stora nationella och internationella kedjor erbjuder allt från mode till elektronik och heminredning. Området är en magnet för shoppingentusiaster och erbjuder en bekväm och tillgänglig köpupplevelse med sina stora parkeringsytor och breda utbud av varor och tjänster. Utöver shopping erbjuder Hälla även ett rikt utbud av restauranger och fritidsaktiviteter, vilket gör det till en populär destination för både lokala invånare och besökare.

Bäckby

Bäckby kombinerar bostadsområden med ett starkt kommersiellt erbjudande. Här finns flera mindre shoppingcenter och affärer som erbjuder allt från dagligvaror till personliga tjänster. Områdets affärer är viktiga för att tillgodose lokalbefolkningens vardagsbehov, och utgör en viktig del av det lokala näringslivet. Bäckby är även hem för flera små och medelstora företag, vilket bidrar till områdets livliga och gemenskapliga karaktär.

Öster Mälarstrand

Öster Mälarstrand är ett av Västerås nyaste och mest moderna områden, som erbjuder en unik kombination av boende, arbete och rekreation. Med dess attraktiva läge vid Mälarens strand, lockar området inte bara boende utan även företag som värderar en hög livskvalitet och en inspirerande miljö. Området har sett en ökning av kaféer, restauranger och serviceinriktade företag, vilket skapar en levande och attraktiv atmosfär. Öster Mälarstrand är ett exempel på hur en modern och hållbar stadsutveckling kan skapa nya affärsmöjligheter och förbättra livskvaliteten för alla invånare.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Västerås. Eller kanske en butik att hyra i Västerås på Verksamhetslokaler.se.

Västerås, med sina distinkta och dynamiska kvarter, framstår som en mångsidig och levande stad ur ett kommersiellt perspektiv. Från Centrums livliga shoppingstråk och restauranger, till Kopparlundens kreativa företagsmiljö, Hällas omfattande handelsområde, Bäckbys lokala tjänster, och Öster Mälarstrands moderna och hållbara utveckling, speglar varje område stadens affärsmässiga mångsidighet och potential. Denna mångfald bidrar inte bara till Västerås ekonomiska styrka utan även till en rik och varierad vardag för dess invånare och besökare. Västerås bekräftar sin roll som en viktig affärsstad där tradition möter innovation, och där varje kvarter berättar sin egen unika historia i stadens kommersiella saga.

Om du vill veta mer om Västerås kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Västerås: En stad med starka företagare.