Trelleborg: Strategier för Framgång

Trelleborg är en stad i södra Sverige, känd för sin industriella verksamhet och som hemvist för flera betydande företag, särskilt inom tillverkningssektorn. Följande är några av de viktigaste kännetecknen som gör Trelleborg till en framstående företagsstad:
23. januari 2024 | Skrivet av: Leonora Jensen
Trelleborg: Strategier för Framgång

Trelleborg är en stad i södra Sverige, känd för sin industriella verksamhet och som hemvist för flera betydande företag, särskilt inom tillverkningssektorn. Följande är några av de viktigaste kännetecknen som gör Trelleborg till en framstående företagsstad:

Trelleborg som affärsstad

Industriellt arv: Trelleborg har en lång historia av industriell verksamhet, särskilt inom tillverkningsindustrin. Detta har skapat en stark industriell kultur och kompetens inom olika tekniska områden.

Trelleborg AB: Staden är framförallt känd för företaget Trelleborg AB, en global ledare inom tekniska polymerlösningar, som grundades här 1905. Företaget är en stor arbetsgivare och har haft en betydande inverkan på stadens ekonomi och utveckling.

Strategiskt läge: Trelleborgs läge vid Östersjökusten, nära kontinenten, gör det till en viktig knutpunkt för handel och logistik. Stadens hamn är en av Sveriges största när det gäller gods- och passagerartrafik.

Dessa egenskaper gör Trelleborg till en attraktiv plats för både etablerade företag och nya företagsetableringar, med en stabil grund för fortsatt tillväxt och utveckling inom näringslivet.

Transportförhållanden i Trelleborg 

För en privatperson som vill resa från eller till Trelleborg finns det flera bra alternativ som gör staden lättillgänglig:

Tåg: Trelleborg är ansluten till det svenska järnvägsnätet, vilket ger bra möjligheter för resor inom Sverige. Det finns regelbundna tågförbindelser som förbinder Trelleborg med större städer som Malmö, och därifrån kan man enkelt fortsätta resan till andra delar av landet.

Bussar: Staden har ett välutvecklat bussnätverk som erbjuder goda förbindelser både inom staden och till närliggande områden. Detta är ett bekvämt och prisvärt sätt att resa för både korta och längre sträckor.

Bil: Trelleborg är väl ansluten via vägnätet, särskilt genom motorvägen E22 som leder norrut mot Malmö och söderut mot kontinenten. Detta gör det enkelt att resa med bil, antingen för kortare utflykter i regionen eller för längre resor i Sverige.

Sammanfattningsvis erbjuder Trelleborg en rad olika transportalternativ som gör det lätt för privatpersoner att resa både inom staden, till andra delar av Sverige, och till internationella destinationer.

Nyckeltal om Trelleborg (2023)

  • Befolkning: År 2024 är Trelleborgs befolkning cirka 46 649 personer, vilket är en viktig indikator på stadens storlek och arbetskraftspotential​​​​.
  • Trelleborgs kommun har en total yta på ungefär 342 kvadratkilometer, vilket gör den till en av de mindre kommunerna i Sverige när det gäller areal.

Trelleborg största företagen

Trelleborg Fasadbyte & Puts i Skåne: Ett företag specialiserat på fasadrenovering och putsarbete, beläget i Trelleborg, Skåne. De erbjuder tjänster som omfattar allt från fasadbyte till putsning och renovering av både nya och gamla byggnader, med fokus på kvalitet och hållbarhet.

Automation i Trelleborg AB: Ett teknikföretag baserat i Trelleborg som fokuserar på automationslösningar. De designar och implementerar automatiserade system för industriella processer, vilket innebär att de hjälper till att effektivisera och modernisera produktionsflöden för en mängd olika industrisektorer.

TSP Produktion AB: Ett produktionsföretag som erbjuder en rad tjänster inom tillverkningsindustrin. De kan hantera allt från design och prototyptillverkning till fullskalig produktion, och är kända för sin flexibilitet och förmåga att anpassa sig till kundens unika behov.

Flint Group Sweden AB: En del av den globala koncernen Flint Group, detta företag är specialiserat på leverans av tryckfärger och andra relaterade material till tryckindustrin. De är kända för sin innovation och kvalitet inom produkter som stödjer tryckprocesser för olika medier.

EnRival Rekrytering - Rusta och Matcha - Trelleborg: Ett rekryterings- och bemanningsföretag i Trelleborg som är en del av EnRival-koncernen. De fokuserar på att "Rusta och Matcha" arbetssökande med passande jobbmöjligheter. De erbjuder karriärrådgivning, kompetensutveckling och stöd i jobbsökandeprocessen, både för arbetssökande och för företag i behov av kompetent personal.

Stadsdelar i Trelleborg

Trelleborg är en stad i Skåne län, Sverige, känd för sin hamn och historiska betydelse. Staden är indelad i flera stadsdelar, var och en med sina egna unika egenskaper och kännetecken. Här är en översikt över några av de viktigaste stadsdelarna i Trelleborg:

Centrum: Hjärtat av Trelleborg där du hittar en blandning av shopping, kulturella landmärken och kontorsbyggnader. Det historiska centrumet har en charmig stadskärna med gågator och är känt för sin torghandel.

Västra Trelleborg: Ett område som ofta karaktäriseras av villabebyggelse och familjevänliga miljöer. Här finns både äldre och nyare bostadsområden, samt goda kommunikationer och närhet till natur.

Östra Trelleborg: Denna del är känd för sina industrier och närhet till Trelleborgs hamn, en av de viktigaste färjehamnarna i Sverige. Området har också bostadsområden och är viktigt för stadens ekonomi.

Södra Trelleborg: Karaktäriseras ofta av en blandning av bostads- och industriområden. Här finns bland annat populära bostadsområden för familjer och närhet till både stadens centrum och naturområden.

Norra Trelleborg: Ett område som erbjuder en mix av bostäder, grönområden och vissa industriella etablissemang. Det är också hem för vissa av stadens skolor och sportanläggningar.

Dalabadet: Känd för sitt bad och rekreation, är detta område populärt bland både lokalbefolkningen och turister. Det erbjuder en härlig strand och natursköna omgivningar.

Varje stadsdel i Trelleborg har sin egen charm och bidrar till stadens mångsidighet. Från den livliga atmosfären i centrum till de lugna, familjevänliga förorterna, erbjuder Trelleborg en blandning av stads- och kustliv.

Företagsområden och arbetsplatser i Trelleborg 

Trelleborg är en viktig industri- och handelsstad i södra Sverige, och dess affärsliv domineras av några nyckelområden:

Trelleborgs Hamn: En av de största och viktigaste hamnarna i Sverige, som spelar en central roll i stadens affärsliv. Det är en viktig knutpunkt för handel och transport, med färjeförbindelser till flera destinationer i Europa. Flera logistik- och transportföretag är baserade här.

Industriområdena i Östra Trelleborg: Dessa områden huserar en mängd företag, särskilt inom tillverknings- och industribranscherna. Bland de mer framstående företagen finns Trelleborg AB, en världsledande tillverkare inom polymerlösningar, som har sitt huvudkontor i staden.

Stadens Centrum: Även om det främst är ett kommersiellt och detaljhandelscentrum, är centrumområdet också viktigt för mindre företag och tjänsteföretag. Detta område är hjärtat av Trelleborgs affärsliv med en blandning av lokala butiker, restauranger och tjänsteföretag.

Dessa områden utgör ryggraden i Trelleborgs företagssektor och bidrar betydligt till stadens ekonomiska utveckling och tillväxt.

Kontorsområden i Trelleborg

De viktigaste kontorsområdena i Trelleborg är ofta koncentrerade till följande platser:

Stadens Centrum: Detta är hjärtat av Trelleborg där många av stadens affärsverksamheter är lokaliserade. Här hittar du en blandning av små och stora företagskontor, inklusive lokala företag och tjänstesektorer. Det är ett attraktivt område för företag tack vare närheten till stadens faciliteter och service.

Nära Trelleborgs Hamn: Denna region är speciellt relevant för företag inom logistik, transport och handel, med kontorslokaler som ligger strategiskt för att dra nytta av närheten till hamnen och dess transportnät.

Industriområden i Östra och Västra Trelleborg: Även om dessa främst är kända som industriella hubbar, finns det också kontorsutrymmen här, särskilt för företag som är verksamma inom tillverkning, teknik och industriella tjänster.

I Trelleborg hittar du en blandning av moderna kontorskomplex och traditionella kontorsbyggnader, som alla erbjuder olika typer av utrymmen för företag av olika storlekar och sektorer.

Hyra kontor i Trelleborg.

Butiksområden i Trelleborg

I Trelleborg, som är en mindre stad i södra Sverige, finns flera shoppingområden som är populära både bland lokalbefolkningen och besökare. De största shoppingområdena i Trelleborg inkluderar:

Centrum: Stadens hjärta där du hittar en mängd butiker längs gågatorna och i de mindre sidogatorna. Här finns en blandning av lokala butiker och större kedjor, samt kaféer och restauranger. Valengallerian är ett exempel på ett shoppingcenter i centrum som erbjuder en mängd olika affärer och tjänster.

Handelsområdet vid Övre: Detta område ligger lite utanför stadskärnan och har ett antal större varuhus och specialbutiker. Det är ett populärt shoppingområde för dem som söker enklare tillgång till parkering och ett brett utbud av varor.

Handelsområdet vid Algatan: Här hittar du ytterligare en blandning av lokala butiker och nationella kedjor. Detta område är också känt för sina matbutiker och specialaffärer.

Dessa områden erbjuder en varierad shoppingupplevelse, från traditionell gatubaserad detaljhandel i stadens centrum till mer moderna shoppingcentra och handelsområden på stadens ytterkanter.

Hyra butikslokal i Trelleborg.

Butiker i Trelleborg

På Trelleborg hittar du bland annat följande butiker

Trelleborg är en stad med ett rikt utbud av butiker, både i centrum och på landsbygden. Här finns allt från stora kedjebutiker till små, unika butiker.

Trelleborg City

I Trelleborgs centrum finns ett stort utbud av butiker, bland annat:

  • H&M, Lindex, Zara, Vero Moda och andra klädbutiker
  • Elgiganten, MediaMarkt, Clas Ohlson och andra hemelektronikbutiker
  • Intersport, Stadium, Sportamore och andra sportbutiker
  • ICA Maxi, Willys, Coop och andra livsmedelsbutiker
  • Apoteket, Kronans Apotek, Medstop och andra apotek
  • Systembolaget, Vinmonopolet, ATG och andra spelbutiker

Lager- och logistikområden i Trelleborg

Trelleborg är en viktig knutpunkt för logistik i södra Sverige. Staden ligger vid Öresundsbron, som förbinder Sverige med Danmark, och har en djuphamn som kan ta emot stora fartyg. Detta gör Trelleborg till ett attraktivt läge för företag som behöver transportera varor till och från Europa.

De viktigaste logistikområdena i Trelleborg är:

Trelleborgs hamn

Trelleborgs hamn är en av de största hamnarna i södra Sverige. Den hanterar en stor mängd gods, bland annat lastbilar, container, fartyg och järnvägsvagnar. Hamnen är en viktig knutpunkt för både inrikes och utrikes transporter.

Trelleborgs järnvägsstation

Trelleborgs järnvägsstation är en viktig knutpunkt för järnvägstransporter. Den ligger vid Södra stambanan, som är en viktig järnvägslinje i Sverige. Stationen är ansluten till Trelleborgs hamn, vilket gör det enkelt att transportera varor mellan järnväg och sjöfart.

Trelleborgs flygplats

Trelleborgs flygplats är en regional flygplats som ligger cirka 10 kilometer från stadens centrum. Flygplatsen erbjuder flyg till ett antal destinationer i Sverige och Europa.

Utöver dessa tre huvudområden finns det även ett antal mindre logistikföretag i Trelleborg. Dessa företag hanterar en mängd olika gods, bland annat livsmedel, industrivaror och byggmaterial.

Trelleborgs logistiksektor är viktig för stadens ekonomi. Den skapar jobb och bidrar till tillväxten.

Hyra lager i Trelleborg.

Relevanta länkar om företag i Trelleborg

Läs mer om Trelleborg företag på dessa sidor:

Trelleborg Kommun
Besök Trelleborg
Wikipedia: Trelleborg
Trelleborg på Google Maps
Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Trelleborg

Vanliga frågor