Sundbyberg: En stad med potential

Sundbyberg är en av Sveriges mest expansiva företagsstäder. Staden har en stark näringslivsstruktur med ett stort antal stora och små företag inom en rad olika branscher. Sundbyberg är också en attraktiv stad att bo och arbeta i, med goda kommunikationer, en centralt belägenhet och ett rikt kulturliv.
22. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Sundbyberg: En stad med potential

Sundbyberg är en av Sveriges mest expansiva företagsstäder. Staden har en stark näringslivsstruktur med ett stort antal stora och små företag inom en rad olika branscher. Sundbyberg är också en attraktiv stad att bo och arbeta i, med goda kommunikationer, en centralt belägenhet och ett rikt kulturliv.

Sundbyberg som affärsstad

Här är några av de faktorer som kännetecknar Sundbyberg som företagsstad:

 • En stark näringslivsstruktur: Sundbyberg har en stark näringslivsstruktur med ett stort antal stora och små företag inom en rad olika branscher. De största branscherna i Sundbyberg är IT, finans, kommunikation och tjänstesektorn.
 • Goda kommunikationer: Sundbyberg har goda kommunikationer med resten av Stockholmsregionen och landet. Staden ligger bara några minuter från Stockholms centralstation med både tunnelbana och pendeltåg.
 • En centralt belägenhet: Sundbyberg ligger centralt i Stockholmsregionen, med närhet till både Stockholms innerstad och Mälardalen.
 • Ett rikt kulturliv: Sundbyberg har ett rikt kulturliv med ett antal kulturinstitutioner, bland annat Sundbybergs stadsteater, Sundbybergs konsthall och Sundbybergs bibliotek.

Sundbybergs stad har också ett antal insatser för att främja företagsutveckling. Staden erbjuder bland annat olika typer av stöd för företag, till exempel rådgivning, finansiering och utbildning.

Transportförhållanden i Sundbyberg 

Sundbyberg har goda kommunikationer med resten av Stockholmsregionen och landet. Staden ligger bara några minuter från Stockholms centralstation med både tunnelbana och pendeltåg. Det finns också ett stort utbud av busslinjer som trafikerar Sundbyberg.

 • Tunnelbanan: Tunnelbanan går mellan Stockholms centralstation och Sundbybergs centrum. Det tar cirka 10 minuter att ta sig från Stockholms centralstation till Sundbybergs centrum med tunnelbanan.
 • Pendeltåg: Pendeltågen går mellan Stockholms centralstation och Sundbybergs centrum. Det tar cirka 15 minuter att ta sig från Stockholms centralstation till Sundbybergs centrum med pendeltåg.
 • Buss: Det finns ett stort utbud av busslinjer som trafikerar Sundbyberg. Bussarna går till olika delar av Sundbyberg och till andra städer i Stockholmsregionen.

Nyckeltal om Sundbyberg (2023)

Här är några av de viktigaste siffrorna som beskriver Sundbyberg och Sundbybergs business:

 • I Sundbyberg bor det cirka  53 564 personer.
 • Antal företag: I Sundbyberg finns det cirka 12 000 företag, varav cirka 8 000 är småföretag.

Sundbyberg största företagen

Marknadsinformation i Sverige AB

Marknadsinformation i Sverige AB är ett företag som erbjuder tjänster inom marknadsanalys och marknadsundersökning. Företaget grundades 1985 och har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Huvudsta Fasad AB

Huvudsta Fasad AB är ett företag som erbjuder tjänster inom fasadrenovering och fasadmålning. Företaget grundades 1980 och har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Huvudsta Fasad AB har lång erfarenhet av fasadarbeten. Företaget har arbetat med ett stort antal fastighetsägare, både privatpersoner och företag.

Norrorts Bygg & Entreprenad AB

Norrorts Bygg & Entreprenad AB är ett företag som erbjuder tjänster inom bygg och entreprenad. Företaget grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Norrorts Bygg & Entreprenad AB har lång erfarenhet av bygg- och entreprenadarbeten. Företaget har arbetat med ett stort antal kunder, både privatpersoner och företag.

ARTW Bygg Design AB

ARTW Bygg Design AB är ett företag som erbjuder tjänster inom bygg och design. Företaget grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

ARTW Bygg Design AB har en unik kombination av kompetenser inom bygg och design. Företaget erbjuder en helhetslösning för byggprojekt, från idé till färdig produkt.

Sats Sports Club Sweden AB

Sats Sports Club Sweden AB är ett företag som driver träningsklubbar. Företaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Stadsdelar i Sundbyberg

Sundbybergs kommun består av åtta stadsdelar:

Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Centrala Sundbyberg är den äldsta stadsdelen och utgör den centrala delen av Sundbyberg. Här finns bland annat Sundbybergs centrum med butiker, restauranger och kulturinstitutioner.

Duvbo, Sundbyberg

Duvbo är en stadsdel med en blandad bebyggelse av bostäder, kontor och verksamheter. Här finns bland annat Duvbo centrum med butiker och restauranger, samt Sundbybergs idrottshall.

Hallonbergen, Sundbyberg

Hallonbergen är en stadsdel med moderna bostäder och ett rikt kulturliv. Här finns bland annat Hallonbergens centrum med butiker och restauranger, samt Hallonbergens kulturhus.

Lilla Alby, Sundbyberg

Lilla Alby är en stadsdel med en varierad bebyggelse av bostäder, kontor och verksamheter. Här finns bland annat Lilla Alby centrum med butiker och restauranger, samt Lilla Albys vattentorn.

Rissne, Sundbyberg

Rissne är en stadsdel med en trädgårdsstadsbebyggelse. Här finns bland annat Rissne centrum med butiker och restauranger, samt Rissnes vattentorn.

Storskogen, Sundbyberg

Storskogen är en stadsdel med en blandad bebyggelse av bostäder, kontor och verksamheter. Här finns bland annat Storskogen centrum med butiker och restauranger, samt Storskogens naturreservat.

Ursvik, Sundbyberg

Ursvik är en stadsdel med en nybyggd bebyggelse av bostäder, kontor och verksamheter. Här finns bland annat Ursviks centrum med butiker och restauranger, samt Ursviks naturreservat.

Sundbybergs stadsdelar är alla unika och har sin egen karaktär. Staden är en attraktiv plats att bo, arbeta och leva i, med goda kommunikationer, en centralt belägenhet och ett rikt kulturliv.

Företagsområden och arbetsplatser i Sundbyberg

Sundbyberg är en av Sveriges främsta företagsstäder. Staden har en stark näringslivsstruktur med ett stort antal stora och små företag inom en rad olika branscher. De viktigaste områdena för företag i Sundbyberg är:

 • Sundbybergs centrum är den centrala delen av Sundbyberg och är hemvist för ett stort antal företag.
 • Huvudsta är ett område med ett stort antal kontorsbyggnader och är hemvist för ett stort antal företag.
 • Hallonbergen är ett område med ett växande antal företag och är hemvist för ett stort antal företag.

Dessa områden kännetecknas av goda kommunikationer, en centralt belägenhet och ett rikt utbud av service.

Kontorsområden i Sundbyberg

Sundbyberg är en av Sveriges mest expansiva företagsstäder. Staden har en stark näringslivsstruktur med ett stort antal stora och små företag inom en rad olika branscher. De viktigaste kontorsområdena i Sundbyberg är:

Sundbybergs centrum

Sundbybergs centrum, Sundbyberg är den centrala delen av Sundbyberg och är hemvist för ett stort antal företag.

Huvudsta

Huvudsta, Sundbyberg är ett område med ett stort antal kontorsbyggnader och är hemvist för ett stort antal företag.

Hallonbergen

Hallonbergen, Sundbyberg är ett område med ett växande antal företag och är hemvist för ett stort antal företag.

Sundbybergs kontorsområden kännetecknas av goda kommunikationer, en centralt belägenhet och ett rikt utbud av service. Staden har också ett antal nya kontorsprojekt på gång, vilket visar att Sundbyberg är en attraktiv plats för företag att etablera sig.

Hyra kontor i Sundbyberg.

Butiksområden i Sundbyberg

Sundbyberg har flera stora shoppingområden, bland annat:

Sundbybergs centrum, Sundbyberg

Sundbybergs centrum är den centrala delen av Sundbyberg och är hemvist för ett stort antal butiker, restauranger och kulturinstitutioner. Här finns bland annat gallerian Sundbybergs galleria med över 60 butiker, samt Sundbybergs stadshus och Sundbybergs konsthall.

Hallonbergens centrum, Sundbyberg

Hallonbergens centrum är ett område med ett stort antal butiker, restauranger och service. Här finns bland annat gallerian Hallonbergen med över 30 butiker, samt Hallonbergens kulturhus.

Duvbo centrum, Sundbyberg

Duvbo centrum är ett område med ett stort antal butiker, restauranger och service. Här finns bland annat gallerian Duvbo med över 20 butiker, samt Duvbo bibliotek.

Dessa områden kännetecknas av ett brett utbud av butiker, restauranger och service. De är också väl anslutna till kollektivtrafiken, vilket gör dem lätta att nå.

Utöver dessa stora shoppingområden finns det också ett antal mindre butiker och torg i Sundbyberg.

Hyra butikslokal i Sundbyberg.

Butiker i Sundbyberg

På Sundbyberg hittar du bland annat följande butiker

Sundbyberg är en stad med ett rikt utbud av butiker, både stora och små. Här finns allt från välkända varumärken till unika småbutiker.

Sundbybergs centrum är den centrala delen av Sundbyberg och är hemvist för ett stort antal butiker, restauranger och kulturinstitutioner. Här finns bland annat:

 • Sundbybergs galleria med över 60 butiker, bland annat H&M, Zara, Sephora och Intersport.
 • ICA Kvantum med ett brett utbud av mat och dryck.
 • Sundbybergs stadshus med en unik arkitektur och en vacker utsikt över staden.
 • Sundbybergs konsthall med ett varierat utbud av konstutställningar.

Oavsett om du letar efter något speciellt eller bara vill strosa runt och kika på butikerna finns det något för alla i Sundbyberg.

Lager- och logistikområden i Sundbyberg

Sundbyberg är en viktig logistiknod i Stockholmsregionen. Staden har ett strategiskt läge nära både Stockholms innerstad och Arlanda flygplats, vilket gör den till en attraktiv plats för logistikföretag.

De viktigaste logistikområdena i Sundbyberg är:

Huvudsta, Sundbyberg

Huvudsta är ett område med ett stort antal logistikföretag, bland annat PostNord, DHL och Schenker.

Hallonbergen, Sundbyberg

Hallonbergen är ett växande logistikområde med ett antal nya logistikanläggningar under uppförande.

Rissne, Sundbyberg

Rissne är ett område med ett antal mindre logistikföretag.

Sundbybergs logistikområden kännetecknas av goda kommunikationer, en centralt belägenhet och ett rikt utbud av service. Staden har också ett antal nya logistikprojekt på gång, vilket visar att Sundbyberg är en attraktiv plats för logistikföretag att etablera sig.

Logistikföretagen i Sundbyberg spelar en viktig roll för den lokala och regionala ekonomin. De sysselsätter tusentals människor och bidrar till att skapa en hållbar och effektiv logistikkedja.

Hyra lager i Sundbyberg.

Relevanta länkar om företag i Sundbyberg

Läs mer om Sundbyberg företag på dessa sidor:

Sundbyberg Kommun
Besök Sundbyberg
Wikipedia: Sundbyberg
Sundbyberg på Google Maps
Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Sundbyberg

Vanliga frågor