Stor efterfrågan på fastigheter till salu i Malmö

Tillväxten i Malmö har kommit igång ordentligt – den investeringskraft och byggtakt som råder i staden är oerhört positiv och man hoppas kunna vidhålla den även framöver. Är man på jakt efter fastigheter till salu i Malmö kan det i de närmsta åren därför vara lönsamt att hålla ögonen öppna.
25. juli 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Stor efterfrågan på fastigheter till salu i Malmö

Tillväxten i Malmö har kommit igång ordentligt – den investeringskraft och byggtakt som råder i staden är oerhört positiv och man hoppas kunna vidhålla den även framöver. Är man på jakt efter fastigheter till salu i Malmö kan det i de närmsta åren därför vara lönsamt att hålla ögonen öppna. Detta då det i första halvåret av 2017 beviljades hela 3000 bygglov, vilket kan ställas i perspektiv till de 4000 bygglov som beviljades under hela 2016. Dock pekar kommuntoppen på vikten av att även privata byggherrar går in och är beredda att investera i staden; ett måste om staden både ska kunna råda bot på bostadskrisen och samtidigt främja en ekonomisk tillväxt, bland annat genom att upprätta fler fastigheter till salu i Malmö.  Även här är det positiva tendenser just nu, där en del stora investeringar har gjorts den senaste tiden. Efterfrågan från företag att flytta och/eller starta upp sina verksamheter i staden växer och trycket ökar därmed på fastigheter till salu i Malmö. Funderar du också på att bli en del av den växande affärsvärlden i skånes ekonomiska motor kan du här på Verksamhetslokaler.se få en överblick över alla lediga fastigheter till salu i Malmö just nu.

Vill du först läsa lite mer om fördelarna just nu med att söka lediga lokaler i Malmö, kan du göra det i detta blogginlägg. Blir du inspirerad och vill komma igång med sökandet efter fastigheter till salu i Malmö redan nu? Du kan då snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt göra en digital sökning här på Verksamhetslokaler.se.

Många anledningar bakom ökad efterfrågan av fastigheter till salu i Malmö
Den kanske allra främsta anledningen till Malmös tillväxt är den växande befolkningen. Malmö växer snabbare än någonsin och står för den största tillväxten i hela landet. Det har därför blivit en naturlig process hur staden fått ett större ekonomiskt ansvar och anses numera vara såväl ett demografiskt som ekonomiskt centrum för region syd. En annan viktig faktor i stadens just nu positiva utveckling är den positivitet som råder i staden. För bara något år sedan rankades Malmö nämligen på Europas tio-i-topp på städer där befolkning är mycket tillfreds med sin tillvaro i staden. Med denna fina sjundeplats i Europa blev Malmö därför Sveriges mest populära stad – bland sina invånare. Och som många vet är trivsel en viktig ingrediens i framgång, vilket lockar många företagare att rikta ögonen till Malmö. Sedan har även närheten till kontinenten och att Köpenhamn enbart ligger ett stenkast bort från Malmö givetvis också en viktig roll i stadens tillväxt. Bara sedan Öresundsbron invigdes har integrationen med näringslivet i den danska huvustaden ökat markant och bildat en ekonomiskt stark Öresundsregion.