Så inreder du din kontorslokal i Stockholm så att dina medarbetare trivs!

För medarbetare är det ofta värdefullt att arbetsplatsen har en geografiskt smart placering. Det kan antingen vara att arbetsplatsen ligger centralt, nära bra kommunikationer eller andra bra institutioner. Detta kan exempelvis vara ett köpcenter eller ett grönområde eller vatten. Med vatten eller grönområden nära arbetsplatsen finns det möjlighet för medarbetarna att få frisk luft och motion under dagen. Utöver detta är det viktigt att tänka på inredningen.
26. juni 2017 | Skrivet av: Leonora Jensen
Så inreder du din kontorslokal i Stockholm så att dina medarbetare trivs!

Fler och fler och väljer att bosätta sig i Stockholm. Denna bostadstrend bidrar till att det finns en stor arbetskraft inklusive många talanger i storstaden, vilket i sin tur bidrar till att många företag väljer att placera sin kontorslokal i Stockholm. Förutom trevliga kollegor, utmanande uppgifter och chans till utveckling så är det viktigt att erbjuda sina medarbetare en attraktiv arbetsplats. Här hittar du alla lediga kontorslokaler i Stockholm.

För medarbetare är det ofta värdefullt att arbetsplatsen har en geografiskt smart placering. Det kan antingen vara att arbetsplatsen ligger centralt, nära bra kommunikationer eller andra bra institutioner. Detta kan exempelvis vara ett köpcenter eller ett grönområde eller vatten. Med vatten eller grönområden nära arbetsplatsen finns det möjlighet för medarbetarna att få frisk luft och motion under dagen. Utöver detta är det viktigt att tänka på inredningen. Detta blogginlägg kommer handla om hur du inreder din kontorslokal i Stockholm på bästa sätt för att få dina medarbetare att trivas på riktigt!

Med fokus på färg och inredningsdetaljer
Färg har en större påverkan på vårt humör än vad många av oss känner till. Olika färger kan förstärka eller mildra vårt välmående. Man behöver inte måla om hela kontoret, oftast räcker de med en möbel eller kanske några textiler i varierande färger för att pigga upp stämningen. Vidare har växter en positiv påverkan på en kontorslokal i Stockholm. Stockholm innerstad präglas tyvärr av mycket asfalt och bebyggelse. Givetvis finns det en del grönområden, men långt ifrån tillräckligt. Därför kan det vara en idé att inreda en kontorslokal med mycket gröna växter. Med mycket växter blir kontoret genast mer levande och mer tilltalande för medarbetarna. Investera gärna i tåliga växter. En tredje detalj som bidrar till ett trevligt kontor är ett ordentligt ljusinsläpp. Ett bra ljus i lokalen kommer bidra till piggare medarbetare och en större effektivitet.

Ergonomi är viktigt!
Fler och fler sitter idag hela dagar framför datorn på sina arbeten. Detta bidrar dessvärre till stela och ömma leder hos många svenskar. Därför är det viktigt att se till att din kontorslokal i Stockholm erbjuder ergonomiska möbler. Se till att köpa in stolar och bord som är justerbara i höjd. Då kan medarbetarna välja om de vill stå och arbeta eller sitta ner. En variation mellan stående och sittande är bäst rent ergonomiskt. Vidare är det också viktigt att erbjuda sina medarbetare en ordentligt bildskärm till datorn. Små skärmar kan i ett senare skede leda till trötthet i ögon och stela leder eftersom en bärbar dator inte är lika ergonomisk. Ytterligare en viktig aspekt för en givande arbetsplats är att inreda med möjlighet till paus och variation.

Det lilla extra!
Det finns massor av möjligheter att göra din arbetsplats trevlig så att dina medarbetare längtar att komma tillbaka till jobbet på måndag morgon. Även om livet inte ska vara enbart arbete är den ändå en stor del av mångas vardag. Se till att uppmuntra till pauser. Kanske kan det vara en idé att införskaffa ett pingisbord eller ett biljardbord? Vidare är det viktigt att uppmuntra till samarbete. Installera ett par whiteboards för att underlätta kreativa projekt som kan utföras tillsammans.