Partille: En växande marknad för företag

Partille är en växande företagsstad med en stark ekonomi. Staden har ett strategiskt läge nära Göteborg och har goda kommunikationer med både bil, buss och tåg. Partille har också en välutbildad arbetskraft och ett rikt näringsliv.
23. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Partille: En växande marknad för företag

Partille är en växande företagsstad med en stark ekonomi. Staden har ett strategiskt läge nära Göteborg och har goda kommunikationer med både bil, buss och tåg. Partille har också en välutbildad arbetskraft och ett rikt näringsliv.

Partille som affärsstad

Några av de faktorer som kännetecknar Partille som företagsstad är följande:

 • Strategiskt läge: Partille ligger nära Göteborg, Sveriges näst största stad. Staden har också goda kommunikationer med både bil, buss och tåg. Detta gör det enkelt för företag att nå kunder och leverantörer i hela Göteborgsregionen och resten av Sverige.
 • Utbildad arbetskraft: Partille har en välutbildad arbetskraft. Staden har flera högskolor och universitet, bland annat Chalmers tekniska högskola och Högskolan Väst. Detta gör det lättare för företag att hitta kvalificerade medarbetare.
 • Rikt näringsliv: Partille har ett rikt näringsliv med företag inom en rad olika branscher. Detta skapar en bra miljö för samarbete och innovation.

Partille har under de senaste åren satsat på att utvecklas som företagsstad. Staden har bland annat byggt ut sitt näringslivscentrum och skapat en ny företagspark. Detta har lett till att fler företag har etablerat sig i Partille.

Transportförhållanden i Partille

Partille har goda kommunikationer med både bil, buss och tåg. Detta gör det enkelt för företag att nå kunder och leverantörer i hela Göteborgsregionen och resten av Sverige.

Bil

Partille ligger nära E20, som är en viktig motorväg som förbinder Göteborg med Malmö. Staden har också flera lokala vägar som gör det enkelt att ta sig runt.

Buss

Partille har ett bra bussförbindelse med Göteborg. Buss 50 går mellan Partille Centrum och Göteborg Centralstation var 15:e minut.

Tåg

Partille har en egen tågstation som ligger i Partille Centrum. Tågen går till Göteborg Centralstation och till Alingsås.

Nyckeltal om Partille (2023)

Här är några av de viktigaste siffrorna som beskriver Partille och Partille business:

 • Antal företag: Partille har över 4 000 företag, varav 900 har fler än tio anställda.
 • Antal anställda: Partille har över 25 000 anställda i näringslivet.
 • Partille kommun har 40 499 invånare per den 31 augusti 2023.

Partille största företagen

Miljöpartiet Partille

Miljöpartiet Partille är ett politiskt parti som arbetar för en hållbar utveckling i Partille. Partiets mål är att skapa en miljövänlig och socialt rättvis kommun.

Miljöpartiet Partille har en stark lokal förankring och arbetar aktivt i kommunens olika förvaltningar och nämnder. Partiet har också ett stort engagemang i det lokala samhället och arbetar för att främja miljömedvetenheten bland Partilles invånare.

Partillebo AB

Partillebo AB är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar cirka 5 000 bostäder i Partille kommun. Bolaget erbjuder ett brett utbud av bostäder, bland annat lägenheter, radhus och villor.

Partillebo AB arbetar aktivt för att skapa en trivsam boendemiljö för sina hyresgäster. Bolaget erbjuder bland annat olika servicetjänster, till exempel tvättstuga, cykelrum och bastu.

Kjell & Company

Kjell & Company är en svensk detaljhandelskedja som säljer produkter för hem och fritid. Kedjan har över 200 butiker i Sverige och Norge.

Kjell & Company erbjuder ett brett utbud av produkter, bland annat byggmaterial, verktyg, elprodukter, hemelektronik och fritidsprodukter. Kedjan har också ett stort utbud av tjänster, till exempel montering och installation.

Aparlo Design

Aparlo Design är ett företag som designar och tillverkar möbler och inredningsdetaljer. Företaget är specialiserat på att skapa hållbara och tidlösa produkter.

Aparlo Design använder sig av naturliga material, till exempel trä och läder. Företaget arbetar också med att minska sin miljöpåverkan, bland annat genom att använda återvunna material och energieffektiva produktionsmetoder.

Partille Dräneringsfirma Göteborg

Partille Dräneringsfirma Göteborg är ett företag som specialiserar sig på dränering. 

Företaget har lång erfarenhet av dränering och arbetar med både privatpersoner och företag. Partille Dräneringsfirma Göteborg är ett auktoriserat företag och arbetar enligt gällande branschregler.

Stadsdelar i Partille 

Partille kommun består av fyra stadsdelar: Partille, Sävedalen, Jonsered och Öjersjö.

Partille

Partille är centralorten i Partille kommun. Stadsdelen är en blandning av gammalt och nytt, med både villor, radhus och flerbostadshus. Partille Centrum är hemvist för ett stort antal butiker, restauranger och caféer.

Sävedalen 

Sävedalen är en villaförort med ett rikt föreningsliv. Stadsdelen har ett stort utbud av grönområden, bland annat Sävedalens friluftsområde och Säveåns dalgång.

Jonsered

Jonsered är en gammal industriort som har utvecklats till en modern småstad. Stadsdelen är känd för sina kulturhistoriska byggnader, bland annat Jonsereds herrgård och Jonsereds vattenfall.

Öjersjö 

Öjersjö är en växande stadsdel med ett brett utbud av bostäder, från villor till lägenheter. Stadsdelen har ett stort utbud av naturområden, bland annat Öjersjösjön och Öjersjöskogen.

Företagsområden och arbetsplatser i Partille

De viktigaste områdena för företag i Partille är:

 • Partille Centrum är centralorten i Partille kommun och är hemvist för ett stort antal butiker, restauranger och caféer.
 • GoCo är en ny företagspark som ligger i Partille Centrum. 
 • Åbro är ett industriområde som ligger i Jonsered. Här finns bland annat Volvo Construction Equipment, AGA och Volvo Buss sitt huvudkontor.

Dessa områden kännetecknas av sin goda kommunikation med Göteborg, sitt strategiska läge och sin välutbildade arbetskraft.

Kontorsområden i Partille

De viktigaste kontorsområdena i Partille är:

Partille Centrum

Partille Centrum är det största kontorsområdet i Partille. Här finns ett brett utbud av kontorslokaler, från små enskilda kontor till stora kontorskomplex. Området är välkomnande och trivsamt med ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker.

GoCo

GoCo är en ny företagspark som ligger i Partille Centrum. Parken är utvecklad av Göteborgs Stad och fastighetsbolaget Castellum. Här finns kontorslokaler, butiker, restauranger och hotell. GoCo är ett modernt och hållbart kontorsområde som är anpassat för framtidens arbetsliv.

Åbro

Åbro är ett industriområde som ligger i Jonsered. Här finns ett stort utbud av industri- och kontorslokaler. Området är strategiskt beläget nära E20 och Göteborgs centrum.

Utöver dessa tre områden finns det även ett antal mindre kontorsområden i Partille, bland annat i Sävedalen och Öjersjö.

Hyra kontor i Partille.

Butiksområden i Partille

De största shoppingområdena i Partille är:

Allum

Allum är det största shoppingområdet i Partille. Köpcentret är byggt i en modern stil och har ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Allum är ett populärt shoppingmål för både Partillebor och göteborgare.

Sävedalens centrum

Sävedalens centrum är ett mindre centrum som ligger i Sävedalen. Centrumet har ett tjugotal butiker, bland annat Systembolaget, Coop Forum och H&M. Centrumet är välbesökt av Sävedalens invånare och de närliggande stadsdelarna.

Utöver dessa två områden finns det även ett antal mindre shoppingområden i Partille, bland annat i Jonsered och Öjersjö.

Hyra butikslokal i Partille.

Butiker i Partille 

På Partille hittar du bland annat följande butiker

Partille är en växande kommun med ett brett utbud av butiker. Här hittar du allt från stora köpcentrum till små butiker med personlig service.

Allum

Allum är ett stort köpcentrum som ligger i Partille Centrum. Här finns över 100 butiker, bland annat:

 • Åhléns
 • Akademibokhandeln
 • ICA Maxi
 • Willys
 • H&M
 • Zara
 • KappAhl
 • Lindex
 • Intersport
 • Elgiganten

Lager- och logistikområden i Partille 

De viktigaste logistikområdena i Partille är:

Åbro

Åbro är det största logistikområdet i Partille. Här finns ett stort utbud av lager- och distributionslokaler, samt kontorslokaler. Området är strategiskt beläget nära E20 och Göteborgs centrum, vilket gör det enkelt att nå både kunder och leverantörer. Några av de företag som finns etablerade i Åbro är Volvo Construction Equipment, AGA och Volvo Buss.

Partille Logistikpark

Partille Logistikpark är ett nytt logistikområde som ligger i Partille Centrum. Parken är utvecklad av fastighetsbolaget Castellum. Här finns logistiklokaler för både stora och små företag. Parken är utformad för att vara hållbar och effektiv, med fokus på bland annat energieffektivitet och klimatsmarta transporter. Några av de företag som har etablerat sig i Partille Logistikpark är DHL, Schenker och PostNord.

Utöver dessa två områden finns det även ett antal mindre logistikområden i Partille, bland annat i Sävedalen och Öjersjö.

Hyra lager i Partille.

Relevanta länkar om företag i Partille

Läs mer om Partille företag på dessa sidor:

Partille Kommun
Partille Business
Besök Partille
Wikipedia: Partille
Partille på Google Maps
Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Partille

Vanliga frågor