Ny strategi ska skapa fler butikslokaler i Göteborg

Göteborg har de senaste åren haft en imponerande tillväxt. Det har i sin tur skapat ringar på vattnet vilket fått allt fler internationella märken och butikskedjor att få upp ögonen för Sveriges näst största stad. De shoppingglada göteborgarna jublar då det innebär fler butikslokaler i Göteborg, och framförallt mer av den internationella shopping man tidigare mest fått se i större städer runtom i världen.
9. augusti 2017 | Skrivet av: Leonora Jensen
Ny strategi ska skapa fler butikslokaler i Göteborg

Göteborg har de senaste åren haft en imponerande tillväxt. Det har i sin tur skapat ringar på vattnet vilket fått allt fler internationella märken och butikskedjor att få upp ögonen för Sveriges näst största stad. De shoppingglada göteborgarna jublar då det innebär fler butikslokaler i Göteborg, och framförallt mer av den internationella shopping man tidigare mest fått se i större städer runtom i världen. Det här går hand i hand med att våra livstiler går igenom en förändringsprocess i många hänseenden och att lyxmärken och designprodukter nu inte längre enbart är till för höginkomsttagare. Tvärtom ser man nu tydliga mönster på att även de med lägre inkomster suktar efter samma livsstil och därmed också söker sig till dessa butikslokaler i Göteborg för att köpa de billigare produkterna i de dyraste butikerna. Är du en av de som riktar blickarna mot västkusten och spanar efter butikslokaler i Göteborg? Då har vi goda nyheter – du finner nämligen alla just nu lediga butikslokaler i Göteborg här.

Det har tidigare pratats en del om betydelsen av den så kallade ”Göteborgsandan” för näringslivet och dess tillväxt i Göteborg. Detta snappades upp av Verksamhetslokaler.se som i ett tidigare blogginlägg analyserar stadens engagemang som en faktor bakom framgångarna. Läs blogginlägget här. Vid sidan av satsningen av Göteborgsandan som en drivkraft för hela näringslivet i den västsvenska storstaden har man även tagit fram en strategi för hur man ska arbeta för maximal utdelning och tillväxt fram till och med år 2035. I denna utredning har man gjort en närmare och mer djupgående analys över befolkningstillväxt, mönster i konsumtionen, strategiska platser för expansion samt var det finns luckor i det nuvarande Göteborg. Och det verkar redan som att denna strategi har givit utdelning för handeln i Göteborg, vilket märks på inte minst antalet butikslokaler i Göteborg. Bara under 2015 ökade detaljhandeln i Göteborgs kommun med cirka 1000 nya jobb. Man förväntar sig dessutom en stegrande ökning. Ju fler stora märken och kedjor som öppnar upp butiker i Göteborg, desto större blir attraktionskraften. Det blir en positiv spiral där arbetet ger ringar på vattnet för en fortsatt tillväxt i det blomstrande näringslivet.

Ett blomstrande näringsliv och en snabbt växande stad gör också att intresset kring Butikslokaler i Göteborg blir större. Vi har därför gjort en guide på vad du bör tänka på när du vill ge dig in i jakten på drin drömbutik i Göteborg. Läs hela guiden på Verksamhetslokaler.se här. Känner du istället att du vill komma igång direkt med sökandet efter den perfekta butiken kan du istället klicka på denna länk – här finner du en överblick över alla just nu lediga lokaler i Göteborg.