Nu ökas kapaciteten – utbyggnad av lokaler på Kungsholmen

Det är byggbolaget Skanska som vann dragkampen om ordern på 1.3 miljarder kronor. Projektet handlar om en utbyggnad av S:t Görans sjukhus, som med fler lokaler på Kungsholmen ska öka sin kapacitet med cirka 6000 vårdtillfällen.
15. augusti 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Nu ökas kapaciteten – utbyggnad av lokaler på Kungsholmen

Det är byggbolaget Skanska som vann dragkampen om ordern på 1.3 miljarder kronor. Projektet handlar om en utbyggnad av S:t Görans sjukhus, som med fler lokaler på Kungsholmen ska öka sin kapacitet med cirka 6000 vårdtillfällen. Lokalerna ska vara en mottagning för vård, förlossning och behandling och utbyggnaden kommer omfatta cirka 29.000 kvadratmeter. Dessutom kommer nästan 5000 kvadratmeter att byggas om. Projektet om utbyggnationen av sjukhusets lokaler på Kungsholmen förväntas stå färdigt under fjärde kvartalet av 2020. Rent estetiskt innebär satsningen två helt nya huskroppar och ser man till kapaciteten av den utbyggda BB-vården kommer det finnas plats för ytterligare cirka 4000 förlossningar. Även för akutvårdsavdelningen ökar kapaciteten. Här får man från en kapacitet på 79.000 till en ny kapacitet på 100.000 – vilket för stockholmarna är ett välkommet resultat av satsningen på lokaler på Kungsholmen.

Kungsholmen växer även på fler fronter. Det är inte bara lokaler på Kungsholmen som det satsas på, även bostäder har fått en hög prioritet. Bland annat har Bonava tidigare i år gått in och satsat på ett projekt vid Kristinebergs slottspark. Projektet ska omfatta 182 bostäder och investeringen beräknas landa på omkring 970 miljoner kronor. Utöver bostäder ska även projektet inrymma sju stycken kommersiella lokaler på Kungsholmen. Även Folksam har satsat på Kungsholmen. I vintras förvärvade man till exempel Riksarkivet, beläget i anrika lokaler på Kungsholmen. Denna affär uppges ha varit värd 550 miljoner kronor och säljarna var Blackstone och Areim. Letar du eller ditt företag också efter lokaler på Kungsholmen att satsa? Då kan du se alla just nu lediga lokaler i området här på denna länk.

I takt med att Kungsholmen har blivit allt mer populärt har det även blivit svårare att finna lokaler på Kungsholmen. Ett fenomen som Verksamhetslokaler.se har skrivit mer om i ett tidigare inlägg som du kan läsa här. Det har fått bland andra Sverigefinska skolan vid Fridhemsplan att – efter sin renovering och restaurering – ska öppna upp sin aula för näringsliv och allmänhet. Aulan, som har plats för cirka 200 personer, ska kunna användas av föreningar och verksamheter som behöver en mötesplats. Initiativet har hyllats och nu uppmanas ännu fler lokalägare att dela med sig av sina lokaler på Kungsholmen.  Andra initiativ som fått genomslagskraft och uppmärksammats som en positiv respons till bristen på lokaler på Kungsholmen är det som kallas för ”world record village”. För att vara mer precis så är det kolonilotter som byggts på Kungsholmen, och även om det inte är lokaler om kan användas i näringslivet så bryter projektet ny mark och öppnar upp vägar för innovation och nytänkande.