Navigera Framgångsrikt: En Guide till Affärslivet i Upplands Väsby

Upplands Väsby, med sitt strategiska läge i hjärtat av Mälardalen, har under de senaste åren utvecklats till en dynamisk och framåtblickande företagsstad. Dess position mellan de stora städerna Stockholm och Uppsala gör den till en naturlig knutpunkt för affärsverksamhet och innovation. Det är inte bara geografiskt som Upplands Väsby länkar samman viktiga områden; staden fungerar också som en bro mellan traditionell industri och framtidens affärsmöjligheter, vilket skapar en unik miljö för tillväxt och utveckling.
19. januari 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
Navigera Framgångsrikt: En Guide till Affärslivet i Upplands Väsby

Upplands Väsby, med sitt strategiska läge i hjärtat av Mälardalen, har under de senaste åren utvecklats till en dynamisk och framåtblickande företagsstad. Dess position mellan de stora städerna Stockholm och Uppsala gör den till en naturlig knutpunkt för affärsverksamhet och innovation. Det är inte bara geografiskt som Upplands Väsby länkar samman viktiga områden; staden fungerar också som en bro mellan traditionell industri och framtidens affärsmöjligheter, vilket skapar en unik miljö för tillväxt och utveckling.

Upplands Väsby som affärsstad

Närhet till viktiga infrastrukturella noder som Arlanda flygplats förstärker Upplands Väsby som en central spelare i den svenska och internationella affärsvärlden. Denna tillgänglighet kompletteras av en välutvecklad lokal infrastruktur, som garanterar en smidig vardag för både företag och deras anställda.

Strategiskt läge: Upplands Väsby ligger strategiskt beläget mellan Stockholm och Uppsala, vilket gör det till en attraktiv plats för företag som vill ha nära till både större städer och Arlanda flygplats.

God infrastruktur: Staden har utmärkta transportförbindelser, inklusive tillgång till större vägar och järnvägslinjer, vilket underlättar både pendlingsmöjligheter och affärsresor.

Företagsvänlig miljö: Upplands Väsby erbjuder en stödjande miljö för företag med bland annat företagsnätverk, rådgivningstjänster och en kommun som aktivt arbetar för att attrahera och behålla företag.

Tillgång till arbetskraft: Närheten till större städer som Stockholm och Uppsala ger företag i Upplands Väsby tillgång till en stor och kvalificerad arbetskraft.

Utbildning och forskning: Samarbeten med universitet och högskolor i regionen bidrar till innovation och kompetensutveckling inom företagen.

Livskvalitet: Upplands Väsby erbjuder en god livskvalitet med en blandning av stads- och naturliv, vilket kan vara attraktivt för anställda och deras familjer.

Dessa faktorer tillsammans bidrar till att Upplands Väsby är en attraktiv plats för företag att etablera sig och växa.

Transportförhållanden i Upplands Väsby

Transportvillkoren i Upplands Väsby är gynnsamma för företag, tack vare stadens strategiska läge och välutvecklade infrastruktur. Här är några nyckelpunkter som beskriver transportvillkoren:

Vägnät: Upplands Väsby har utmärkta vägförbindelser till både Stockholm och Uppsala genom stora motorvägar, vilket underlättar godstransport och personresor.

Järnväg: Staden är väl ansluten till regionens järnvägsnät, vilket erbjuder effektiva person- och godstransportmöjligheter.

Närhet till flygplats: Närheten till Arlanda flygplats är en stor fördel för företag som behöver snabba och effektiva flygtransporter, både för gods och affärsresor.

Lokala transportmöjligheter: Upplands Väsby erbjuder även bra lokaltransporter, inklusive bussar och pendeltåg, vilket underlättar för anställda att pendla till och från arbetet.

Dessa transportvillkor bidrar till att göra Upplands Väsby till en attraktiv plats för företag, med smidig tillgång till både lokal och internationell marknad.

Nyckeltal om Upplands Väsby (2023)

Några av de viktigaste siffrorna som beskriver Upplands Väsby och dess näringsliv inkluderar

Företagstäthet: There are 5,279 companies in Upplands Väsby

Befolkning: Upplands Väsby har en befolkning på 49 262 invånare, vilket gör det till en medelstor kommun i Sverige​​.:

Antal Anställda: Det fanns 2 625 anställda i kommunen år 2022, vilket ger en indikation på arbetsmarknadens storlek​​.

Antal företag: Det finns totalt 5,279 företag i Upplands Väsby​​.

Kommunens skatteintäkter per invånare: 48 499 kr (2022)​​.

Kommunens kostnader per invånare: 57 804 kr (2022)​​.

Företagens lönsamhet: 13,7 % (2021)​​.

Det är värt att notera att dessa siffror ger en översikt, men för en mer djupgående analys av Upplands Väsby och dess näringsliv kan det vara nyttigt att betrakta ytterligare faktorer såsom branschspecifika trender, infrastrukturinvesteringar, och kommunens strategiska planer för ekonomisk utveckling. Dessutom rekommenderas det att regelbundet uppdatera dessa siffror då de kan förändras över tid.

Upplands Väsby största företagen

Upplands Väsby är hem för en mångfald av företag, från små och medelstora företag till stora internationella aktörer. Här är en kort introduktion till några av de lokala företagen:

AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är det kommunala bostadsföretaget i Upplands Väsby, som erbjuder ett brett utbud av bostäder. Företaget är känt för sitt engagemang i hållbar stadsutveckling och för att skapa attraktiva boendemiljöer för invånarna.

Kamux AB

Kamux AB är en bilhandlare som specialiserar sig på försäljning av begagnade bilar. Företaget är känt för sin kundorienterade service och breda sortiment av kvalitetskontrollerade bilar till konkurrenskraftiga priser.

Fordonsbolaget Infracity AB

Fordonsbolaget Infracity AB är en aktör inom bilindustrin som erbjuder en rad tjänster, inklusive försäljning av nya och begagnade fordon samt underhåll och reparationer. Företaget är känt för sin kompetens och service inom fordonshanteringen.

Elfoett AB

Elfoett AB är ett företag som specialiserar sig på elektriska installationer och lösningar. Med ett fokus på innovation och kvalitet, erbjuder företaget allt från installation av laddstationer för elbilar till större elektrotekniska projekt.

KTH Robotics Association

KTH Robotics Association är inte ett företag utan en studentförening kopplad till Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Föreningen engagerar studenter intresserade av robotteknik och erbjuder en plattform för projekt, utbildning och tävlingar inom robotikens område.

Stadsdelar i Upplands Väsby

Upplands Väsby är indelat i olika stadsdelar, och varje stadsdel har sina egna unika egenskaper och kännetecken. Här är en översikt över några av stadsdelarna och vad som kännetecknar dem:

Centrala Väsby: Detta är hjärtat av Upplands Väsby där du kan hitta kommunhuset, shoppingcenter, och Väsby Centrum med ett brett utbud av butiker och restauranger. Området är också känt för sin service och tillgänglighet med goda kommunikationsmöjligheter.

Runby: Känd för sina vackra naturområden, inklusive Runbyskogen som är populär för jogging och promenader. Det är ett lugnt och familjevänligt område med närhet till naturen.

Vilunda: Ett område som är känt för sina sportanläggningar, inklusive Vilundaparken med simhall, ishall och idrottsplatser. Det är ett aktivt område där invånarna har goda möjligheter till sport och fritidsaktiviteter.

Fresta: Karaktäriseras av en mix av bostadsområden och grönområden. Fresta kyrka och det historiska Frestaområdet är betydande landmärken.

Bollstanäs: Ett område som ligger vid Mälarens strand och erbjuder vackra vyer och möjligheter till vattennära aktiviteter. Området är populärt bland familjer och erbjuder en lugn och trivsam atmosfär.

Smedby: Ett växande bostadsområde som erbjuder en blandning av villor och lägenheter. Smedby är uppskattat för sin gemenskap och familjevänliga miljö.

Företagsområden och arbetsplatser i Upplands Väsby

Upplands Väsby är känt för sina välutvecklade affärscentrum som drar till sig företag från olika sektorer. Här är en snabb översikt över de viktigaste affärsområdena:

Upplands Väsby Centrum: Detta är stadens kommersiella hjärta och hem till en mängd butiker, serviceinrättningar och restauranger. Området är lättillgängligt och välbesökt, vilket gör det till en attraktiv plats för företag som vill ha hög synlighet.

InfraCity: Ett av de större affärsområdena i regionen, som erbjuder en blandning av kontor, handel och hotell. InfraCity är strategiskt placerat nära E4:an och erbjuder utmärkta kommunikationsmöjligheter. Flera stora företag, som exempelvis Fordonsbolaget Infracity AB, har sina kontor här.

Bredden (tidigare Väsby Nya): Ett område i utveckling som lockar företag med sin moderna infrastruktur och närhet till både Stockholm och Arlanda flygplats. Området är känt för sina innovativa företagsklimat och hållbarhetsinitiativ.

Dessa affärscentrum erbjuder en dynamisk miljö för företag och är centrala för Upplands Väsbys ekonomiska utveckling, med utmärkta transportförbindelser och en bred mix av verksamheter.

Kontorsområden i Upplands Väsby

De viktigaste kontorsområdena i Upplands Väsby utmärker sig genom sin tillgänglighet, moderna infrastruktur och närhet till strategiska transportleder. Här är några av de mest framträdande:

InfraCity: Ett välkänt affärsområde som erbjuder moderna kontorslösningar. Med sitt strategiska läge nära E4:an är InfraCity hem för många stora företag och känd för sina utmärkta kommunikationsmöjligheter och omfattande serviceutbud.

Väsby Entré (Väsby Nya): Ett nyutvecklat område som är under ständig utveckling och attraherar företag med sin moderna arkitektur och hållbarhetsfokus. Området är planerat att bli en ny central knutpunkt för affärer och handel.

Bredden (tidigare Väsby Nya): Ett affärsområde i expansion med en blandning av kontor, handel och service. Bredden är känt för sitt fokus på innovation och hållbarhet och erbjuder en attraktiv miljö för företag som värderar dessa aspekter.

Dessa områden är centrala för Upplands Väsbys affärsliv och erbjuder moderna kontorsmiljöer, god tillgänglighet och en miljö som främjar företagande och tillväxt.

Hyra kontor i Upplands Väsby

Butiksområden i Upplands Väsby

I Upplands Väsby finns det flera shoppingområden som lockar både lokalbefolkningen och besökare från närliggande områden. De största och mest populära shoppingområdena inkluderar:

Väsby Centrum: Detta är stadens huvudsakliga shoppingområde och erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och kaféer. Väsby Centrum är välbesökt och erbjuder shopping för alla smaker, med både nationella kedjor och lokala butiker.

InfraCity: Även om InfraCity främst är känt som ett affärsdistrikt, har det också ett bra utbud av butiker och restauranger. Området lockar de som söker en shoppingupplevelse i en modern och bekväm miljö.

Bredden (tidigare Väsby Nya): Bredden är ett område under utveckling och växer som en plats för handel och service. Med sitt fokus på tillväxt och utveckling, väntas Bredden expandera sitt shoppingutbud och locka fler besökare.

Dessa områden erbjuder en blandning av shopping, underhållning och matupplevelser, vilket gör dem till populära destinationer för både shopping och socialt umgänge.

Hyra butikslokal i Upplands Väsby

Butiker i Upplands Väsby

På Upplands Väsby kan du upptäcka en värld av shoppingmöjligheter, där varje centrum och gata erbjuder sin unika charm och ett brett utbud av butiker. Här är några av de platser där du kan njuta av en härlig shoppingupplevelse:

Väsby Centrum

Väsby Centrum är hjärtat av shopping i Upplands Väsby. Här hittar du:

  • H&M: En ledande modebutik med kläder för alla – ung som gammal.
  • Systembolaget: Din tillförlitliga leverantör av kvalitetsdrycker för alla tillfällen.
  • ICA Supermarket: Här kan du fylla din korg med färska råvaror och alla dagliga nödvändigheter.
  • Lekia: En underbar värld för barn med leksaker som inspirerar till lek och lärande.

InfraCity

InfraCity är känt för sitt moderna upplägg och sin bekväma shoppingmiljö. Bland butikerna finner du:

  • Elgiganten: Här kan du hitta allt det senaste inom elektronik och hushållsapparater.
  • Stadium: För sportentusiasten erbjuder Stadium ett brett sortiment av sportutrustning och kläder.
  • Clas Ohlson: Om du behöver fixa något hemma är Clas Ohlson stället att gå till för verktyg och smarta hushållsprodukter.

Bredden

Bredden växer och utvecklas som en spännande plats för handel och service. Även om utbudet ständigt utökas, kan du här hitta:

  • Fitness24Seven: Ett gym för dig som vill hålla dig i form, öppet dygnet runt.
  • Restauranger och caféer: Bredden erbjuder en mängd olika matställen där du kan ladda upp efter en dag full av shopping.

Oavsett om du letar efter de senaste trenderna, dagligvaror eller bara vill ha en trevlig dag, har Upplands Väsby något att erbjuda för alla. Varje centrum och gata har sin egen unika atmosfär och shoppingupplevelse – väl värt ett besök!

Lager- och logistikområden i Upplands Väsby

De viktigaste logistikområdena i Upplands Väsby är strategiskt placerade för att maximera effektiviteten i transport och distribution, både nationellt och internationellt. Här är några av de mest framträdande logistikområdena:

InfraCity: Med sitt läge nära E4:an är InfraCity ett centralt nav för företag som kräver snabba och effektiva transportvägar. Området är hem för flera logistik- och distributionscenter.

Väsby Direkt: Ett industri- och logistikområde som är utformat för att underlätta snabb och effektiv distribution. Dess närhet till större vägar och Arlanda flygplats gör det till en attraktiv plats för logistikföretag.

Brunna Industriområde: Beläget i den västra delen av Upplands Väsby, erbjuder detta område moderna lager och logistiktjänster. Områdets utformning och tillgång till huvudvägnätet gör det till en effektiv plats för logistikoperationer.

Dessa områden är avgörande för att stödja handel och företagande i Upplands Väsby, och deras strategiska lägen bidrar till smidig logistik och distribution både inom och utanför Sverige.

Hyra lager i Upplands Väsby

Relevanta länkar om företag i Upplands Väsby

Läs mer om Upplands Väsby företag på dessa sidor:

Upplands Väsby Kommun

Besök Upplands Väsby

Wikipedia: Upplands Väsby

Upplands Väsby på Google Maps

Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Upplands Väsby

Vanliga frågor