Letar du efter en restaurang till salu i Göteborg? Här är tipsen till dig som vill starta eget!

Många minns vi den klassiska fråga ”vad vill du bli när du blir stor?”. Lika många var vi nog som drömde om att hitta vår egen restraurang till salu i Göteborg. Eller en strandbar på en paradisö..
17. juli 2017 | Skrivet av: Leonora Jensen
Letar du efter en restaurang till salu i Göteborg? Här är tipsen till dig som vill starta eget!

Många minns vi den klassiska fråga ”vad vill du bli när du blir stor?”. Lika många var vi nog som drömde om att hitta vår egen restraurang till salu i Göteborg. Eller en strandbar på en paradisö. Hur som helst har Göteborg länge varit hem för många etablerade restaurangvarumärken och erbjuder den matintresserade gott om restauranger i den absoluta toppklassen. Är du en av dem som fortsatt inte släppt taget om drömmen av att vara en del av just det kommer här lite tips på vad som är bra att tänka på inför uppstarten och vad du som letar efter en restaurang till salu i Göteborg bör tänka på. För att komma en god bit på vägen till drömmen kan du här på Verksamhetslokaler.se få en överblick över alla tillgängliga restauranger i Göteborg just nu. Du kan också snabbt och enkelt skapa en sökannons för en restaurang, och på så vis få notiser per email varje gång det dyker upp en restaurang till salu i Göteborg som stämmer in på det du letar efter. En sådan annons skapar du här.

Just vad det gäller att att hitta en restaurang till salu i Göteborg är det viktigt att dels bestämma sig vad det är för typ av restuarang du vill starta – samt vad för målgrupp du vill rikta dig mot. Till exempel kan en lokal nere vid hamnen passa en skaldjurskrog utmärkt, medans en tapas-bar för ungdomar gör sig bättre på Avenyn. Skissa därför upp en strategi över hur du vill att din restaurang ska uppfattas, vilka som ska besöka den och hur du ska uppnå det. När den grunden väl är lagd och du börjar leta efter rätt restaurang till salu i Göteborg kan det vara bra att ha nedanstående tips i åtanke. Letar du istället efter en restaurang till salu i Stockholm kan du läsa mer om de tipsen här.

Hitta rätt restaurang till salu i Göteborg – och följ dessa tips!

Efter att du valt din inriktning och börjat leta efter en passande lokal är nästa steg att ta kontakt med alla relevanta myndigheter för att ordna med de tillstånd som krävs. Vill du till exempel servera alkohol behövs ett tillstånd för detta, vilket du måste ansöka om och sedan även gå en specifik utbildning för. Utöver serveringstillstånd behövs det också en besiktning av såväl ekonomin som lokalen. När du väl har investerat i en restaurang till salu i Göteborg behöver du kontakta Skatteverket och Brandskyddsmyndigheten för att ordna alla papper för verksamheten. För att vara helt säker på att få allt på plats är det vanligt att anlita en konsult som hjälper till med detta. Konsulten ordnar då så att alla tillstånd finns och att man sedermera även har förutsättningarna att klara av de oanmälda inspektionerna som ofta sker i branschen.

En av de största utmaningarna med att driva egen restaurang beskrivs ofta vara att hitta rätt personal. Se därför till att vara en generös arbetsgivare med en trivsam arbetsmiljö. Det är inte bara du som arbetsgivare som uppskattar bra personal – restauranggästerna gör det också. Service, kunnande och bemötande är något som verkligen kan göra ett namn åt restaurangen, så investera väl i din personal.

För dig som går i andra tankar än att starta upp en restaurang kan du läsa ett mer generellt inlägg om att hyra lokal i Göteborg här