Industrikvarter på Södermalm byggs om till kontorslokaler

Industrikvarteret Stockholmsverken har gått från att vara en av Södermalms största industrier till ett något mer övergivet område. Detta är något som AMF Fastigheter vill råda bot på genom att storsatsa på att göra om byggnaderna till kontorslokaler, restauranger och caféer.
9. november 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Industrikvarter på Södermalm byggs om till kontorslokaler

Industrikvarteret Stockholmsverken har gått från att vara en av Södermalms största industrier till ett något mer övergivet område. Detta är något som AMF Fastigheter vill råda bot på genom att storsatsa på att göra om byggnaderna till kontorslokaler, restauranger och caféer. Totalt kommer 23 000 kvadratmeter utvecklas till kontorsytor i byggnaderna medan gatuplan kommer vara öppet för allmänheten och avses för restauranger och caféer. Om du är på jakt efter kontorslokaler kan du snabbt och enkelt påbörja sökandet här.

Marknadsområdeschef på AMF Fastigheter, Per Helgesson, omnämner Södermalm som en av Stockholms mest kreativa stadsdelar och tror att den stora satsningen på Stockholmsverken kommer möta de höga förväntningarna som finns i närområdet. Förhoppningen är att skapa nytt liv och rörelse i det något bortglömda området genom att locka såväl företag och privatpersoner genom den kombinerade utvecklingen av såväl kontorslokaler som restauranger. Första etappen i projektet om att rusta upp Stockholmsverken startar redan under hösten 2017 och förväntas pågå fram till 2019. Vare sig du letar efter kontorslokaler eller andra typer av lokaler/ytor för din verksamhet kan du få en god överblick på utbudet på marknaden i Stockholm på Verksamhetslokeler.se här.