Hyra kontor i Stockholm: Hitta det bästa läget!

Att söka efter information kan verka utmanande när du och din verksamhet ska hitta ett nytt kontor. Med en bättre överblick över var du kan börja, kommer processen vara mindre oöverskådelig. Med en ny guide utvecklad av Verksamhetslokaler.se kan du få en insikt i marknadens status på lediga kontorsobjekt i Stockholm, och inte minst få en bättre förståelse av var det bästa läget för ditt nya kontor är.
13. mars 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Hyra kontor i Stockholm: Hitta det bästa läget!

Att söka efter information kan verka utmanande när du och din verksamhet ska hitta ett nytt kontor. Med en bättre överblick över var du kan börja, kommer processen vara mindre oöverskådelig. Med en ny guide utvecklad av Verksamhetslokaler.se kan du få en insikt i marknadens status på lediga kontorsobjekt i Stockholm, och inte minst få en bättre förståelse av var det bästa läget för ditt nya kontor är. Här på Verksamhetslokaler.se vill vi gärna hjälpa dig i starten genom att dela våra tips och råd när du ska hyra kontor som passar till just din verksamhet.

När man som verksamhet ska hyra kontor i Stockholm ska man vara uppmärksam på att att gå fokuserat, koncentrerat och målinriktat tillväga. Det handlar om att använda minst möjliga tid på att hitta bäst möjliga kontorsobjekt, så att du inte mister fokus från din verksamhet.
För att du ska hitta det bästa kontoret är det viktigt att du först hittar en kanal som ger dig en samlad överblick över kontor som är lediga just nu. I Sverige finns det bara ett medie som samlar alla lediga kommersiella lokaler – www.verksamhetslokaler.se. Verksamhetslokaler.se ger dig en enkel och bekväm översikt över maknadens status på lokaler som står tomma just nu. Mediet fungerar dels genom att hyresvärdarna lägger upp deras lokaler direkt på hemsidan, och dels genom att resten av de lediga lokalerna på marknaden crawlas.
Flera svenskar använder sig även av världens mest använda medie, nämligen facebook, när de ska hitta sina nya kontor. Det är väldigt många lokalsökande verksamheter samt hyresvärdar som använder Facebook när de söker efter kontor för uthyrning. Verksamhetslokalers Facebookguide kan hjälpa dig när du ska hyra kontor i Stockholm. Guiden innehåller olika sidor och grupper som växer var dag. Du har möjlighet att gå med i dessa sidor och grupper för att bli uppdaterad om lediga kontorslokaler varje dag.
På Verksamhetslokaler uppmanar vi även lokalsökande till att ladda ner vår nya app gratis, ”Lokaler i Sverige”, i App Store eller Google Play. Med appen kan du få besked direkt när det erbjuds nya lokaler på marknaden, och få en mobil överblick, oavsett var du befinner dig.

Stockholm och dess många olika stadsdelar kan ge dig landets största samt mest varierande urval av lediga kontor i samtliga storlekar och inriktningar.

Vi föreslår därför att du läser om de olika stadsdelarnas kontorsliv när du ska hitta din verksamhets nya läge:

Hyra kontor i Stockholms innerstad

Stockholms innerstad är verkligen hjärtat av huvudstaden och här finns det någonting för alla! Här kan man känna stadens puls på den imponerande Kungsgatan, njuta av butikerna, shoppingen och caféerna längs med Drottninggatan och slutligen imponeras av den många huvudkontor som radas upp längs med Sveavägen. Vid Centralstationen möts man av gatorna Klarabergsgatan och Vasagatan, vilka ger staden en internationell och modern prägel som förstärks ytterligare av det imponerande World Trade Center Stockholm som ligger här.
Väljer man istället att strosa längs med kontoren och butikerna på Hamngatan kommer man slutligen ner till Kungsträdgården och Blaiseholmen, som med sina vackra miljöer vid vattnet och gamla arkitektshus erbjuder kontor att hyra med lite exklusivare känsla.
Vill du också hyra kontor i Stockholms innerstad, kolla då in vilka möjligheter du har att hitta ett kontor att hyra i själva hjärtat av Stockholm här:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholminnerstad

Hyra kontor på Södermalm

På det inspirerande Södermalm finns det ofta gott om alternativ om man vill hyra kontor. Södermalm är en välbesökt och populär stadsdel som karaktäriseras av sin alldeles speciella charm – för såväl privatpersoner som för verksamheter. Med sitt fantastiska läge och som knutpunkt mellan söderort och centrum har Södermalm blivit ett attraktivt område för företag som vill ha nära till allt. Här finns det dessutom något för alla stilar. Vill man ha en slående utsikt över Riddarfjärden och Gamla Stan finns det gott om kontor i de imponerande byggnaderna längs med Söder Mälarstrand. Vill man ännu närmare pulsen av centrum kan man kolla efter kontor att hyra i det historiska området kring Slussen, alternativt längs med Södermalms kanske mest kända gata – Götgatan. Även bland det ljuvliga vimlet av caféer och butiker längs med Ringvägen och Hornsgatan finns det gott som såväl stora som små kontorslokaler.
Drömmer du också om att hyra kontor på Södermalm, med nära till allt i denna populära stadsdel? Börja då din sökning via denna länk:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmsoedermalm

Hyra kontor i Vasastan

Vasastan är en attraktiv stadsdel i Stockholm som med sina lugna kvarter, storslagna byggnader och oas-liknande parker genom åren blivit ett populärt område att hyra kontor i.
I Vasastan finner man alla typer av kontor, främst vid områdena kring S:t Eriksplan och Odenplan som lockar alltifrån småföretagaren till internationella koncerner. Med många bra kommunikationer och med ett fantastiskt läge som gränsar till såväl innerstan, Kungsholmen och Solna är det många företag som har flyttat sina verksamheter hit. Lägg därtill det rikligt sociala livet Vasastan erbjuder vilket visar sig i alla de restauranger och caféer som präglar de charmiga gatorna.
Vill du också hyra ett kontor i denna attraktiva miljö? Kolla då in denna länk för lediga kontor att hyra i Vasastan:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmvasastaden

Hyra kontor på Kungsholmen

Med angränsning till såväl Södermalm, Västerort, Vasastan och innerstan vore det inte helt fel att kalla den vackert belägna ön Kungsholmen för en av Stockholms geografiska mittpunkter. Kungsholmens största och livligaste gator; Drottninggolmsvägen, Sankt Eriksgatan och Flemminggatan, möts alla vid knutpunkten Fridhemsplan. I denna innerstadsmiljö finner man gott om butiker, restauranger och kontor – många gånger i vackra hus och kvarter.
Beger man sig istället till Västra Kungsholmen och området Kristineberg och Hornsbergs Strand möts man av ett naturskönt område med modern stil. Till detta moderna och inspirerande område har flera företag – såväl stora som små – valt att flytta sina kontor. Med sitt centrala läge är Kungsholmen nära till hela Stockholm vilket har varit en bidragande orsak till populariteten av att hyra kontor på Kungsholmen.
Letar du också efter ett kontor att hyra på Kungsholmen? Se då hit:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmkungsholmen

Hyra kontor på Östermalm

Östermalm är stadsdelen där nytt möter gammalt och såväl privatliv som affärsliv har fullt fokus. Här finns några av huvudstadens mest exklusiva kontor längs med vattnet vid Strandvägen eller vid Östermalmstorg. Vill man byta ut den välbesökta parken Humlegården kan man enkelt ta sig till någon av de kontorstäta gatorna Karlavägen, Narvavägen eller Valhallavägen. Härifrån är man bara ett stenkast från det natursköna Djurgården åt det ena hållet och och från stadens puls i Stockholms innerstad åt det andra hållet. Med enkla kommunikationer och transporter har detta bidragit till Östermalms växande popularitet bland verksamheter. Och såklart alla de fantastiska lunchrestauranger som finns här!
Letar du också efter att hyra ett kontor på Östermalm – en av de mest sociala och livliga stadsdelarna av Stockholm? Kolla då in denna länk:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmoestermalm

Hyra kontor på Gärdet/Djurgården

Bara ett stenkast från Stockholms innerstad ligger Gärdet/Djurgården. Här växer det fram moderna, ambitiösa och inspirerande områden som rymmer såväl butiks- och kontorslokaler samt bostäder och liv. Det är knappast någon tillfällighet att många etablerade och internationella verksamheter har valt att ha sina kontorslokaler ute vid antingen Frihamnen eller Värtahamnen i Norra Djurgårdsstaden. I denna snabbt växande del av det omåttligt populära området Gärdet/Djurgården finns såväl nya som gamla kontor att hyra, stora som små verksamheter att inspireras av, och en imponerande bredd av branscher – som tillsammans skapar en alldeles extra dynamisk miljö.
Letar du också efter möjligheten att hyra kontor på Gärdet/Djurgården? Kolla då in denna länk för att hitta ett kontor att hyra i detta växande och inspirerande område:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmgaerdetdjurgaarden

Hyra kontor i Söderort

Söderort är ett samlingsnamn för de områden som ligger söder om centrum. Söderort består därför av flera mindre områden med det geografiska läget som den gemensamma nämnaren. Tack vare sin närhet till centrum har det växt fram flera populära områden för såväl bostäder, butiker och kontorsverksamheter. Ett av de absolut kändaste områdena är det kring Globen. Här på Arenavägen, bara ett stenkast bort från Södermalm, finns det goda möjligheter att hyra kontor med ett fantastiskt läge. Letar man istället efter moderna kontor precis vid vattnet promenerar man bara över Liljeholmsbron från Södermalm så är man framme vid Liljeholmen som har blvit ett eftertraktat område för företag. Även områden som Västberga och Älvsjö är populära områden för verksamheter, mycket tack vare deras närhet till såväl centrum som Stockholms infartsleder.
Letar du efter ett kontor att hyra i Söderort? Kolla då in denna länk:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmsoederort

Hyra kontor i Västerort & Solna

Väster om de centrala delarna av Stockholm, längs med E4:an norrut, radar stora kontorsfasader upp sig. Med närhet in till Stockholm och med enkel kommunikation till bland annat Arlanda har områden som Solna och Kista blivit stor knutpunkter för väletablerade företag.
Vill man hyra kontor i Solna är de allra populäraste områdena Solna Strand, Solna Business Park samt den nybygga Arenastaden som ligger vid nybyggda Friends Arena och Mall of Scandinavia. I Kista återfinns många internationella företag och har växt till ett attraktivt centrum för såväl stora som små företag.
Önskar du också hyra ett kontor i Västerort eller Solna? Kolla då in någon av länkarna nedan:
Västerort:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholm-kontor/stockholmvaesterort
Solna:
https://www.verksamhetslokaler.se/stockholmslaen-kontor/solna

Har du inte fått svar på alla dina frågor, läs då mer om att hyra kontor här:

https://www.verksamhetslokaler.se/hyra-kontor.aspx