Högt tryck även på industrilokaler

Det är inte bara på bostadsmarknaden vi ser högt tryck just nu. Nya mätningar gör gällande att trycket är historiskt högt även på industrilokaler. Även om det varierar från industri till industri ser man en tydlig trend.
6. november 2017 | Skrivet av: Leonora Jensen
Högt tryck även på industrilokaler

Det är inte bara på bostadsmarknaden vi ser högt tryck just nu. Nya mätningar gör gällande att trycket är historiskt högt även på industrilokaler. Även om det varierar från industri till industri ser man en tydlig trend. Det är främst logistiksegmentet som ligger i framkant, där byggnationen nu är den högsta sedan 2002. Statistiken grundar sig på alla nybyggnationer som är över 10.000 kvadratmeter stora. Under fjolåret blev det hela 24 stycken sådana stora projekt vilket resulterade i en total byggsiffra på cirka 600.000 kvadratmeter. Främst är det Stor-Göteborg som toppar listan och som därmed fortsätter att vara i framkant som hemstad för många industrilokaler. Letar du efter industrilokaler eller logitsiklokaler i Göteborg eller i övriga Sverige? Då kan du både få mer information samt komma igång med sökandet här.

Ett växande intresse på industrilokaler är såklart positivt. Det innebär att företag växer och expanderar, samtidigt som många nya företag får möjlighet att etablera sig på marknaden. Det är ett tecken på att den svenska ekonomin för tillfället går bra och ger sken av tillväxt och stimulans. Med ett välfungerande ekonomiskt landskap finns även förusättningarna att skapa en bostadsmarknad i harmoni. Framförallt med hänsyn till att Sverige har en relativt snabbt växande befolkning är det glädjande att se att även industrier och produktion växer och skapar fler jobb.