Haninge: Allt du behöver veta

Haninge har en lång historia som företagsstad. Idag är Haninge hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat industri, logistik, teknik och service.
24. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Haninge: Allt du behöver veta

Haninge har en lång historia som företagsstad. Idag är Haninge hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat industri, logistik, teknik och service.

Haninge som affärsstad

Följande kännetecknar Haninge som företagsstad:

 • En strategisk geografisk position. Haninge ligger nära Stockholm och Mälardalen, vilket ger företagen goda möjligheter att nå ut till en stor marknad. Kommunen är också väl ansluten till infrastrukturen, bland annat med E4 och pendeltåg.
 • Ett starkt näringsliv. Haninge har ett starkt näringsliv med en bred bas av företag. Kommunen arbetar aktivt för att attrahera nya företag och främja tillväxt.
 • En god arbetsmarknad. Haninge har en god arbetsmarknad med en hög sysselsättningsgrad. Kommunen har också ett stort antal utbildningsinstitutioner som bidrar till att kompetensförsörja näringslivet.

Transportförhållanden i Haninge

För företag i Haninge finns det ett antal olika transportvillkor att välja mellan. Dessa villkor är utformade för att tillgodose olika behov och krav.

 • Sjöfrakt: Sjöfrakt är en tjänst för att transportera gods över havet. Denna typ av transport är lämplig för stora mängder gods som ska transporteras över långa avstånd.
 • Flyfrakt: Flyfrakt är en tjänst för att transportera gods med flyg. Denna typ av transport är lämplig för gods som behöver transporteras snabbt eller som är känsligt för väderförhållanden.
 • Specialtransport: Specialtransport är en tjänst för att transportera gods som kräver speciell hantering, till exempel farligt gods eller onormalt stora eller tunga gods.

Nyckeltal om Haninge (2023)

De viktigaste siffrorna som beskriver Haninge business

 • Antal företag: Haninge har cirka 4500 företag.
 • Omsättning: Omsättningen för företag i Haninge uppgår till cirka 100 miljarder kronor per år.
 • Arbetstillfällen: Företag i Haninge sysselsätter cirka 20 000 personer.

Haninge största företagen

Coca-Cola Europacific Partners Sverige AB: En del av den globala dryckeskoncernen Coca-Cola, detta företag i Haninge är inriktat på produktion, distribution och försäljning av Coca-Colas olika dryckesprodukter i Sverige.

Bil AB Ove Olofsson: Ett lokalt bilförsäljningsföretag som specialiserar sig på försäljning av nya och begagnade bilar, samt erbjuder bilservice och underhåll.

Antalis Aktiebolag: Ett ledande företag inom distribution av papper, förpackningslösningar och visuell kommunikation. De erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster till företag i olika branscher.

Arc E-commerce AB: Ett e-handelsföretag som fokuserar på onlineförsäljning och digital marknadsföring. De kan vara inriktade på att sälja en mångfald av produkter eller specialisera sig på en specifik nisch.

SKANLOG ONE AB: Ett logistik- och transportföretag som erbjuder lösningar inom lagerhållning, distribution, och andra logistiktjänster. De kan betjäna en rad olika branscher och ha en stark lokal närvaro i Haninge.

Stadsdelar i Haninge

Handen är Haninges centrala stadsdel. Den är ett dynamiskt område med ett rikt utbud av butiker, restauranger och kultur. Här finns också Haninge Centrum, kommunens största köpcentrum.

Jordbro är en industristad med ett stort antal företag inom bland annat bilindustrin. Jordbro ligger nära Haninges pendeltågsstation och är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken.

Västerhaninge är en grön och naturskön stadsdel med många skogar och parker. Västerhaninge är ett populärt utflyktsmål för både invånare och besökare.

Brandbergen är en stadsdel med ett blandat utbud av bostäder, företag och handel. Brandbergen ligger nära Haninges pendeltågsstation och är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken.

Vendelsö-Gudö är en stadsdel med ett stort antal villor och radhus. Vendelsö-Gudö ligger vid Mälaren och är ett populärt bostadsområde.

Tungelsta är en stadsdel med ett rikt utbud av restauranger, caféer och kultur. Tungelsta är ett populärt utflyktsmål för både invånare och besökare.

Vega är en ny stadsdel som växer fram i Haninges norra del. Vega har ett fokus på hållbarhet och här planeras för bostäder, arbetsplatser och en blandstad.

Företagsområden och arbetsplatser i Haninge

De viktigaste områdena för företag i Haninge är:

 • Handen är Haninges centrala stadsdel och är belägen vid kusten. Här finns ett stort antal företag inom bland annat handel, service och IT.
 • Jordbro är en stadsdel med ett stort antal företag inom bland annat bilindustrin. Här finns också flera logistikföretag.
 • Västerhaninge är en grön och naturskön stadsdel med ett blandat utbud av företag. Här finns bland annat flera företag inom IT och teknik.

Kontorsområden i Haninge

De viktigaste kontorsområdena i Haninge är:

 • Handen är Haninges centrala stadsdel och är belägen vid kusten. Här finns ett stort antal kontor inom bland annat handel, service och IT.
 • Jordbro är en industristad med ett stort antal kontor inom bland annat bilindustrin. Här finns också flera logistikföretag.
 • Västerhaninge är en grön och naturskön stadsdel med ett blandat utbud av kontor. Här finns bland annat flera företag inom IT och teknik. Några framstående företag med kontor i Västerhaninge är:

Hyra kontor i Haninge

Butiksområden i Haninge

De största shoppingområdena i Haninge är:

Haninge Centrum är Haninges största köpcentrum med cirka 150 butiker och restauranger. Centrumet är beläget i Handen, Haninges centrala stadsdel.

Västerhaninge Centrum är ett mindre köpcentrum med cirka 30 butiker och restauranger. Centrumet är beläget i Västerhaninge, en grön och naturskön stadsdel i Haninge.

Hyra butikslokal i Haninge

Butiker i Haninge

Ett bra sätt att bedöma om det lönar sig för dig att etablera en butik på Haninge är att titta på vilka butiker som redan finns på Haninge. Här är några exempel på vilka butiker som finns var på Haninge:

 • H&M
 • Åhléns
 • Systembolaget
 • Clas Ohlson
 • Stadium

Lager- och logistikområden i Haninge

De viktigaste logistikområdena i Haninge är:

 • Haninge Centrum är ett stort köpcentrum med ett stort antal butiker och restauranger. Här finns också ett antal logistikföretag som levererar varor till butikerna och restaurangerna.
 • Västerhaninge Centrum är ett mindre köpcentrum med ett antal butiker och restauranger. Här finns också ett antal logistikföretag som levererar varor till butikerna och restaurangerna.

Hyra lager i Haninge

Relevanta länkar om företag i Haninge

Läs mer om Haninge företag på dessa sidor:

Haninge Kommun
Besök Haninge
Wikipedia: Haninge
Haninge på Google Maps
Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Haninge

Vanliga frågor