Här är allt du behöver veta om Sollentuna business

Sollentuna är en företagsstad med en stark näringslivsprofil. Staden har ett strategiskt läge nära Stockholm, med goda kommunikationer och ett välutbildat arbetskraftsunderlag.
23. januari 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
Här är allt du behöver veta om Sollentuna business

Sollentuna är en företagsstad med en stark näringslivsprofil. Staden har ett strategiskt läge nära Stockholm, med goda kommunikationer och ett välutbildat arbetskraftsunderlag. Sollentuna har också en lång tradition av företagande, och staden är hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher.

Sollentuna som affärsstad

Sollentuna är en attraktiv företagsstad med goda förutsättningar för företagande och tillväxt. Staden har ett strategiskt läge, ett välutbildat arbetskraftsunderlag och en lång tradition av företagande. Sollentuna arbetar också för att utvecklas som företagsstad genom investeringar i infrastruktur, utbildning och kompetensutveckling, samt genom främjande av nätverkande och samverkan.

Transportförhållanden i Sollentuna

Sollentuna har en väl utbyggd infrastruktur med goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Detta gör det enkelt för företag att transportera varor och personal.

För företag som transporterar varor med bil

Sollentuna har ett omfattande nätverk av vägar, inklusive motorvägar, landsvägar och lokala vägar. Detta gör det möjligt för företag att transportera varor snabbt och effektivt.

För företag som transporterar varor med buss

Sollentuna har ett omfattande nätverk av busslinjer som trafikerar staden och närliggande orter. Detta gör det möjligt för företag att transportera varor till och från Sollentuna med kollektivtrafik.

För företag som transporterar varor med tåg

Sollentuna har en järnvägsstation som trafikeras av pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg. Detta gör det möjligt för företag att transportera varor till och från Sollentuna med järnväg.

För företag som transporterar varor med tunnelbana

Sollentuna ligger inom Stockholms tunnelbanas nätverk. Detta gör det möjligt för företag att transportera varor till och från Sollentuna med tunnelbana.

För företag som transporterar personal

Sollentuna har ett omfattande nätverk av vägar, busslinjer, tåg och tunnelbana. Detta gör det enkelt för företag att transportera personal till och från arbetet.

Nyckeltal om Sollentuna (2023)

Sollentuna är en starkt växande kommun med en ekonomi som är baserad på ett brett spektrum av branscher. De viktigaste siffrorna som beskriver Sollentunas ekonomi är följande:

 • BNP: Sollentuna har en BNP per capita på 80 000 kronor, vilket är högre än genomsnittet för Sverige.
 • Arbetslöshet: Arbetslösheten i Sollentuna är 4,5 %, vilket är lägre än genomsnittet för Sverige.

Sollentuna största företagen

Beijer Byggmaterial är en svensk detaljhandelskedja inom byggmaterial och heminredning. Företaget har sitt huvudkontor i Sollentuna och har över 170 butiker i Sverige, Norge och Finland.

Ragn-Sells är ett svenskt miljöföretag som erbjuder tjänster inom avfallshantering, återvinning och energiproduktion. Företaget har sitt huvudkontor i Sollentuna och har över 100 anläggningar i Sverige och Norge.

Saint-Gobain är ett franskt industriföretag som erbjuder produkter och tjänster inom bygg, glas, keramik och hälsovård. Företaget har sitt huvudkontor i Sollentuna och har över 100 anläggningar i Sverige.

Elektroskandia är en svensk grossist inom el och automation. Företaget har sitt huvudkontor i Sollentuna och har över 50 anläggningar i Sverige.

Capio är ett svenskt vårdföretag som erbjuder specialiserad vård inom bland annat geriatrik, psykiatri och barn- och ungdomspsykiatri. Företaget har sitt huvudkontor i Sollentuna och har över 100 vårdenheter i Sverige.

Stadsdelar i Sollentuna

Sollentuna kommun har 12 stadsdelar:

 • Tureberg är centrala Sollentuna och är hemvist för Sollentuna centrum, stadens största köpcentrum. Tureberg har också ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.
 • Häggvik är en annan central stadsdel i Sollentuna. Häggvik är hemvist för ett stort antal kontor, butiker och restauranger. Häggvik har också en pendeltågsstation som trafikeras av pendeltåg till Stockholm city och Arlanda.
 • Edsberg är en stadsdel i Sollentuna med en lugn och naturskön miljö. Edsberg är hemvist för Edsbergs slott, ett vackert slott från 1600-talet. Edsberg har också ett stort antal vandringsleder och naturreservat.
 • Väsjön är en stadsdel i Sollentuna med en vacker sjöutsikt. Väsjön är hemvist för ett stort antal villor och radhus. Väsjön har också ett stort utbud av badplatser och båtklubbar.
 • Sjöberg är en stadsdel i Sollentuna med en centralt belägen. Sjöberg är hemvist för ett stort antal bostäder, butiker och restauranger. Sjöberg har också en pendeltågsstation som trafikeras av pendeltåg till Stockholm city och Arlanda.
 • Rotebro är en stadsdel i Sollentuna med en industriell karaktär. Rotebro är hemvist för ett stort antal företag, bland annat Volvo Cars. Rotebro har också ett stort utbud av restauranger och barer.
 • Norrviken är en stadsdel i Sollentuna med en naturskön miljö. Norrviken är hemvist för ett stort antal villor och radhus. Norrviken har också ett stort utbud av badplatser och naturreservat.
 • Vaxmora är en stadsdel i Sollentuna med en lugn och naturskön miljö. Vaxmora är hemvist för ett stort antal villor och radhus. Vaxmora har också ett stort utbud av vandringsleder och naturreservat.
 • Helenelund är en stadsdel i Sollentuna med en centralt belägen. Helenelund är hemvist för ett stort antal bostäder, butiker och restauranger. Helenelund har också en pendeltågsstation som trafikeras av pendeltåg till Stockholm city och Arlanda.
 • Järvafältet är en stadsdel i Sollentuna med en naturskön miljö. Järvafältet är hemvist för ett stort antal naturreservat och vandringsleder. Järvafältet är också ett viktigt rekreationsområde för invånarna i Sollentuna och Stockholm.

Sollentuna kommun är en växande kommun med en varierad bebyggelse. Staden har något för alla, oavsett om du letar efter en centralt belägen bostad, en lugn och naturskön miljö eller en aktiv fritid.

Företagsområden och arbetsplatser i Sollentuna

Sollentuna är en företagsstad med ett dynamiskt näringsliv. De viktigaste områdena för företag i Sollentuna är:

 • Häggvik är ett centralt beläget affärscentrum med goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Häggvik är hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat IT, teknik, logistik och handel.
 • Rotebro är ett industriområde med en lång tradition av industriverksamhet. Rotebro är hemvist för ett stort antal företag, bland annat Volvo Cars, Ragn-Sells och Electrolux.
 • Norrviken är ett naturskönt område med ett växande antal företag inom en rad olika branscher, bland annat IT, teknik och handel.

Kontorsområden i Sollentuna

Sollentuna kommun har två viktiga kontorsområde:

 • Häggvik är ett centralt beläget affärscentrum med goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Häggvik är hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat IT, teknik, logistik och handel.
 • Rotebro är ett industriområde med en lång tradition av industriverksamhet. Rotebro är hemvist för ett stort antal företag, bland annat Volvo Cars, Ragn-Sells och Electrolux.

Hyra kontor i Sollentuna

Butiksområden i Sollentuna

Sollentuna kommun har två stora shoppingområden:

 • Sollentuna Centrum är det största shoppingområdet i Sollentuna. Det ligger i centrala Sollentuna, nära pendeltågsstationen Sollentuna Centrum. Området har goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Sollentuna Centrum har ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Några av de största butikskedjorna i Sollentuna Centrum är H&M, Lindex, Åhléns och Ica Maxi.
 • Edsbergs Centrum är ett mindre shoppingområde som ligger i Edsberg, norr om Sollentuna Centrum. Området har goda kommunikationer med bil och buss. Edsbergs Centrum har ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Några av de största butikskedjorna i Edsbergs Centrum är Coop, Willys och Apoteket.

Hyra butikslokal i Sollentuna

Butiker i Sollentuna

Ett bra sätt att bedöma om det lönar sig för dig att etablera en butik på Jönköping är att titta på vilka butiker som redan finns på Jönköping. Här är några exempel på vilka butiker som finns var på Jönköping:

På Sollentuna Centrum hittar du bland annat följande butiker:

 • H&M - En stor modekedja med ett brett utbud av kläder, skor och accessoarer.
 • Lindex - En modekedja med ett brett utbud av kläder, underkläder och skönhetsprodukter.
 • Åhléns - En varuhuskedja med ett brett utbud av varor, bland annat kläder, inredning, elektronik och leksaker.
 • Ica Maxi - En stor matvarukedja med ett brett utbud av matvaror, hushållsartiklar och kläder.

Sollentuna Centrum är det största shoppingområdet i Sollentuna och har ett brett utbud av butiker för alla smaker. Området är lätt att ta sig till med bil, buss, tåg eller tunnelbana.

På Edsbergs Centrum hittar du bland annat följande butiker:

 • Coop - En matvarukedja med ett brett utbud av matvaror.
 • Willys - En matvarukedja med ett brett utbud av matvaror.
 • Apoteket - Ett apotek med ett brett utbud av receptbelagda och receptfria läkemedel.
 • Bokrean - En bokhandel med ett brett utbud av böcker.

Edsbergs Centrum är ett mindre shoppingområde som ligger i en lugn och naturskön miljö. Området har ett brett utbud av butiker för alla vardagsbehov.

Lager- och logistikområden i Sollentuna

Sollentuna kommun har två viktiga logistikområden:

Rotebro är det största logistikområdet i Sollentuna. Området har ett strategiskt läge nära motorvägen E4, vilket gör det till en idealisk plats för logistikföretag. Rotebro är hemvist för ett antal stora logistikföretag, bland annat Volvo Cars, som har sitt huvudkontor och sitt logistikcenter i området.

Norrviken är ett växande logistikområde. Området har ett strategiskt läge nära E4 och Arlanda, vilket gör det till en idealisk plats för logistikföretag som vill nå en stor marknad. Norrviken är hemvist för ett antal logistikföretag, bland annat DHL och Schenker.

Hyra lager i Sollentuna

Relevanta länkar om företag i Sollentuna

Läs mer om Sollentuna företag på dessa sidor:

Sollentuna Kommun
Wikipedia: Sollentuna
Sollentuna på Google Maps
Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Sollentuna

Vanliga frågor