Guide: Så hittar du kontorslokaler i Danmark

Letar du efter ett kontorslokaler i Danmark? Då är den här guiden för dig.
2. januari 2023 | Skrivet av: Sara Petersen

Letar du efter ett kontorslokaler i Danmark? Då är den här guiden för dig.

I guiden kommer vi att gå igenom några av de saker du bör vara medveten om när du letar efter kontorslokaler att hyra i Danmark. Följ stegen i guiden så är du på god väg att hitta det perfekta kontorsutrymmet!

Vill du göra en mycket allmän sökning i hela landet kan du klicka på dessa länkar: Butik att hyra, kontor att hyra, lokaler att hyra, kommersiellt lokal att hyra, kommersiella lokaler, lager att hyra, kontorsgemenskap, kontorshotellverkstad att hyra.

1. Tänk på dina behov

Först och främst måste du fundera över vilka behov du har av kontorslokaler för uthyrning. Hur många m2 ska lokalen vara? Behöver du egen parkering? Hur lång ska hyrestiden vara? Hur ska läget vara – ska lokalen ligga i utkanten av staden eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning kommer rummet att ligga på? Ska lokalen ligga i natursköna omgivningar? Ska lokalen ligga nära stranden?

Frågorna är många. När du har dina behov under kontroll kan du börja din lokalsökning.

2. Sök på nätet efter kontorslokaler i Danmark

När du letar efter kontorslokaler i Danmark, kom ihåg att göra en grundlig sökning så att du kan hitta den bästa kontorsplatsen till bästa pris. Du kan söka direkt efter alla typer av kommersiella lokaler på Virksomhedslokaler.dk, som är en av Danmarks största portaler och sökmotorer för lokaluthyrning. Portalen ger en överblick över i stort sett alla hyresvärdar och fastighetsbolag och kommersiella hyresavtal på den lokala marknaden.

Om du vill söka efter specifika lokaler kan du göra det via dessa länkar:

Butik att hyrakontor att hyra, lager uthyres, verkstad att hyrautställningslokal att hyralokaler att hyra, kommersiella lokaler att hyra, restaurang att hyra, produktion att hyrabutikslokaler att hyrabutiker att hyrakontorslokaler att hyralagerlokaler att hyralokaler att hyraverkstad att hyra , kontorsgemenskapkontorshotell , showrooms att hyra.

3. Kontakta hyresvärden

När du hittat den lokal som du är intresserad av måste du kontakta hyresvärden för att få en demonstration av lokalen så att du kan se den med egna ögon.

4. Låt en advokat kontrollera hyresavtalet

När du hittat din nya lokal och du har ett avtal med hyresvärden om att de ska hyras ut till dig måste du teckna ett hyresavtal med hyresvärden. Det är viktigt att du får råd av en jurist så att du försäkrar dig om att allt är i sin ordning, att det är det optimala kontraktet du fått av hyresvärden och att kontraktet överensstämmer med lagen om hyresrätt. Ett kontrakt ska innehålla bland annat uppgifter om hyra, bindningstid, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttning, beskrivning av näringsfastigheten m.m. Låt alltid en advokat eller advokat kontrollera hyresavtalet och hyresavtalet innan du undertecknar det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv är hyresgäst i lokalen är det inte säkert att han kan hyra ut den i andra hand till dig. Be i så fall hyresvärden att dokumentera sitt tillstånd att hyra ut lokalen i andra hand.

6. Deposition

När du har skrivit på hyresavtalet måste du betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skada på lokalen eller inte betala hyran. Depositionen är vanligtvis 3 månaders hyra. När både du och lokalleverantören har skrivit på hyresavtalet har du vanligtvis ett antal dagar på dig att överföra depositionen.

7. Gör ett tydligt avtal om inflyttning

Tänk på att göra ett tydligt avtal med hyresvärden om överlåtelsen. När kan man flytta in? När får du nycklarna? osv osv.

8. Omlokalisering

När allt är på plats kan du börja flytta in i dina nya lokaler. Kom ihåg att anmäla flytten till CVR-registret när du flyttar ditt företag.