Gott om tomma butikslokaler i Karlstad

Runtomkring i Karlstad står butikslokaler tomma. Främst är det i centrum som näringsidkare en efter en har fått stänga igen, men fenomenet gäller hela Karlstad. Totalt rör det sig om närmare 4500 kvadratmeter butikslokaler som för tillfället står tomma och sett till enbart centrum rör det sig om hela 20 tomma butikslokaler.
16. november 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Gott om tomma butikslokaler i Karlstad

Runtomkring i Karlstad står butikslokaler tomma. Främst är det i centrum som näringsidkare en efter en har fått stänga igen, men fenomenet gäller hela Karlstad. Totalt rör det sig om närmare 4500 kvadratmeter butikslokaler som för tillfället står tomma och sett till enbart centrum rör det sig om hela 20 tomma butikslokaler. En av anledningarna till varför butikerna stänger igen sägs vara den ökade e-handel. Men det är inte den enda boven i dramat. Även svårigheter med att finna parkering och de trafikerade gatorna i Centrum lockar folk ut till shoppingcentran som ligger utanför stadsmiljön, såsom till exempel Välsviken och Bergvik. Nu har dock en dialog inletts som ska främja näringsidkarna i centrum och hur man ska skapa en mer attraktiv marknadsplats. Ett av de exemplen som lyfts fram är att skapa en mer trivsam miljö och omgivning, till exempel genom en ökad satsning på julbelysning nu till vintern. Vill du ta chansen att bli en del av det som ska bli en satsning på Karlstad centrum? Då kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du söker butikslokaler här.

Enligt nyligen gjorda undersökningar kan man dessutom se att det framöver kommer bli ännu fler butikslokaler tillgängliga i centrum. De redan 4500 kvadratmeter tomma butikslokaler beräknas nämligen få sällskap av ytterligare 2700 kvadratmeter tomma ytor inom den närmsta framtiden. En utveckling man givetvis ser kritiskt på i kommunen och som man hoppas kunna hitta en lösning på då en attraktiv stadskärna är oerhört viktig för tillväxt och marknadsföring av staden.