De största företagen och butikerna i Södertälje

Välkommen till vår djupgående titt på de största företagen och butikerna i Södertälje.
24. januari 2024 | Skrivet av: Leonora Jensen
De största företagen och butikerna i Södertälje

Denna pittoreska stad, känd för sin rika industriella historia och sitt strategiska läge, har mycket att erbjuda både för invånare och besökare. Från globala företag till lokala handlare, Södertälje är en smältdegel av affärsverksamhet och innovation. I denna artikel kommer vi att utforska några av de mest framstående företagen och butikerna som har satt sin prägel på stadens ekonomi och kultur. Vi kommer att titta närmare på hur dessa etableringar har bidragit till stadens utveckling och vad de erbjuder för unika möjligheter och produkter. Följ med oss på en resa genom Södertäljes affärsvärld, där tradition möter modernitet.

Scania CV Aktiebolag

Scania, en världsledare inom tunga fordon, har en stark närvaro i Södertälje med sin huvudproduktion av lastbilar och bussar. Staden är kärnan i deras forskning och utveckling, där de arbetar med att innovera inom områden som hållbarhet och effektivitet.

AstraZeneca AB

Som en globalt erkänd aktör inom läkemedelsindustrin, har AstraZeneca en betydande forsknings- och utvecklingsanläggning i Södertälje. Här fokuserar de på tillverkning och utveckling av läkemedel, spelar en central roll i företagets globala verksamhet.

Södertälje Sjukhus Aktiebolag

Södertälje Sjukhus är en vital del av stadens hälsovårdssystem, erbjuder avancerad medicinsk vård och behandlingar. De är kända för sin patientcentrerade vård och användning av modern teknik.

Scania Industrial Maintenance Aktiebolag

Specialiserat på underhåll av industriella anläggningar, spelar detta företag en avgörande roll för att upprätthålla effektiviteten och säkerheten i Scanias produktionsanläggningar i Södertälje.

Volkswagen Group Sverige AB

Som den svenska grenen av den globala fordonsjätten, hanterar Volkswagen Group Sverige försäljning och distribution av Volkswagen-koncernens fordon i Södertälje, vilket inkluderar ett brett utbud av person- och lastbilar.

Volkswagen Finans Sverige AB

Denna enhet erbjuder finansiella tjänster och lösningar i Södertälje, som finansiering och leasing för Volkswagens sortiment av fordon, vilket underlättar för kunder att förvärva nya och begagnade bilar.

Telge Nät AB

Som en viktig leverantör av infrastrukturtjänster i Södertälje, hanterar Telge Nät distribution av el och kommunikationstjänster, vilket är avgörande för stadens ekonomiska och sociala aktiviteter.

FORIA AB (publ)

FORIA fokuserar på återvinning och avfallshantering i Södertälje. Deras verksamhet är central för stadens miljöarbete och bidrar till hållbara lösningar inom avfallssektorn.

Telge Bostäder AB

Som en ledande aktör inom fastighetssektorn i Södertälje, förvaltar Telge Bostäder ett brett utbud av bostadsfastigheter, erbjuder boendealternativ som möter stadens växande bostadsbehov.

Clustera Sverige AB

Clustera, med sin verksamhet i Södertälje, specialiserar sig på rekrytering och bemanning. De spelar en viktig roll i att matcha arbetskraft med lokala företags behov, vilket stärker stadens arbetsmarknad och ekonomi.

Sammanfattningsvis utgör Södertälje en dynamisk och mångfacetterad affärsmiljö. Med globala jättar som Scania och AstraZeneca, som leder vägen inom fordonstillverkning och läkemedelsutveckling, till viktiga lokala tjänsteleverantörer som Telge Nät och FORIA, är staden en central punkt för industriell och kommersiell innovation. Södertäljes sjukhus och bostadsbolag bidrar till en stark infrastruktur, medan Volkswagen Groups närvaro understryker stadens betydelse inom fordonsindustrin. Denna blandning av stora och små företag skapar en balanserad och robust ekonomi, vilket gör Södertälje till en viktig spelare i både den svenska och den internationella affärsvärlden.

Om du vill veta mer om Södertäljes kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Södertälje som affärsstad, men också vårt blogginlägg som fokuserar på de olika kvarteren i Södertälje.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra på Södertälje. Eller kanske en butik att hyra i Södertälje på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor