De största företagen och butikerna i Norrköping: En guide till stadens ekonomiska kraftcenter

Denna artikel tar dig med på en upptäcktsfärd till de största företagen och butikerna som utgör ryggraden i Norrköpings ekonomi.
31. januari 2024 | Skrivet av: Leonora Jensen
De största företagen och butikerna i Norrköping: En guide till stadens ekonomiska kraftcenter

I hjärtat av Östergötland ligger Norrköping, en stad känd för sin rika industrihistoria och sitt blomstrande näringsliv. Denna artikel tar dig med på en upptäcktsfärd till de största företagen och butikerna som utgör ryggraden i Norrköpings ekonomi. Från historiska industrier till moderna handelsplatser, Norrköping erbjuder en fascinerande blandning av tradition och innovation. Här får du en inblick i stadens affärsvärld och de nyckelaktörer som bidrar till dess dynamiska marknad. Välkommen till en utforskning av Norrköpings ekonomiska landskap, där gammalt möter nytt och lokal företagsamhet blomstrar.

Qstar Försäljning Aktiebolag

Ett ledande företag inom drivmedelsdistribution, Qstar har en stark närvaro i Norrköping. De erbjuder högkvalitativa bränslen och service till både privatpersoner och företag, och bidrar därmed till regionens mobilitet och tillgänglighet.

Stadium Sweden Aktiebolag

Som en av de största sport- och fritidsbutikerna i Sverige, erbjuder Stadium i Norrköping ett brett sortiment av sportutrustning, kläder och skor. De spelar en viktig roll i att främja en aktiv livsstil bland stadens invånare.

Lantmännen Biorefineries AB

Med fokus på hållbarhet och innovation, är Lantmännen Biorefineries en nyckelspelare i Norrköpings gröna ekonomi. De arbetar med att utveckla och producera biobaserade produkter, vilket bidrar till stadens strävan efter hållbara energilösningar.

Returpack-Burk Svenska AB

Beläget i Norrköping, spelar Returpack en avgörande roll i stadens återvinnings- och miljövårdsinsatser genom att hantera återvinningen av burkar. Deras arbete stödjer en mer hållbar förpackningsindustri.

Stadium Outlet Aktiebolag

Som en del av Stadium-koncernen, erbjuder Stadium Outlet i Norrköping sport- och fritidsprodukter till rabatterade priser. Detta gör sport och fritid mer tillgängligt för alla ekonomiska segment i samhället.

Returpack-Pet Svenska AB

I Norrköping fokuserar Returpack på återvinning av PET-flaskor, vilket är en viktig del av stadens miljövårdsprogram. De bidrar till att minska avfall och främja en cirkulär ekonomi.

Fastighets AB L E Lundberg

Ett betydande fastighetsbolag, L E Lundberg äger och förvaltar en rad kommersiella och bostadsfastigheter i Norrköping. De är en viktig aktör i stadens fastighetsmarknad och bidrar till dess utveckling.

Dalaro Shipping AB

Med verksamhet i Norrköping, är Dalaro Shipping en viktig aktör inom sjöfartsindustrin, som bidrar till stadens ekonomiska förbindelser med andra regioner och länder genom handel och transport.

Trinseo Sverige AB

Företaget är specialiserat på tillverkning av plast-, latex- och gummi-material. Deras verksamhet i Norrköping bidrar till stadens industriella mångfald och erbjuder avancerade materiallösningar till en rad olika marknader.

Fitesa Sweden AB

Fitesa är en världsledande tillverkare av nonwoven-material och deras anläggning i Norrköping spelar en viktig roll i produktionen av dessa specialmaterial, vilka används i allt från hygienprodukter till medicinska applikationer.

Norrköping, med sitt rika industriarv och sin livliga handelssektor, framstår som en dynamisk och mångsidig stad när det gäller företag och butiker. Staden har allt från innovativa biorefinerier till populära sportbutiker, vilket visar på en imponerande ekonomisk mångfald. Denna blandning av traditionella industrier och moderna handelsplatser gör Norrköping till en central nod i Sveriges ekonomiska nätverk. Här blomstrar både lokala företag och internationella företagsjättar, vilket bidrar till en stark och hållbar lokal ekonomi som gynnar både invånare och företagare.

Om du vill veta mer om Norrköpings kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Norrköping: en guide för alla.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Norrköping. Eller kanske en butik att hyra i Norrköping på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor