De största företagen och butikerna i Jönköping: En guide till stadens ekonomiska hjärta

I denna artikel kommer vi att utforska de största företagen och mest framträdande butikerna som utgör ryggraden i Jönköpings näringsliv.
31. januari 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
De största företagen och butikerna i Jönköping: En guide till stadens ekonomiska hjärta

Välkommen till en fascinerande resa genom Jönköpings ekonomiska landskap! I denna artikel kommer vi att utforska de största företagen och mest framträdande butikerna som utgör ryggraden i Jönköpings näringsliv. Från globala giganter till lokala favoriter, Jönköping är en stad som präglas av en dynamisk blandning av affärsverksamheter. Vi kommer att dyka in i historien bakom dessa företag, utforska deras betydelse i det lokala samhället och hur de bidrar till stadens ekonomiska välbefinnande. Sätt dig bekvämt och följ med på en upptäcktsfärd till hjärtat av Jönköpings affärsvärld.

Husqvarna AB

Känd för sin produktion av utomhusprodukter som motorsågar och gräsklippare, Husqvarna har en stark närvaro i Jönköping. Här ligger fokus på innovation och utveckling av hållbara produkter, vilket är centralt i deras globala strategi.

Nefab Holding AB

Nefab är specialiserade på förpackningslösningar och logistiktjänster, och i Jönköping fokuserar de på att tillhandahålla anpassade förpackningslösningar till lokala företag, vilket bidrar till effektiva och hållbara logistikprocesser.

Fagerhult Group AB

Som en ledande aktör inom belysningsindustrin, ägnar sig Fagerhult Group i Jönköping åt att designa och utveckla innovativa belysningslösningar, med fokus på energieffektivitet och modern design.

ITAB Shop Concept AB

ITAB är specialiserade på butiksinredningar och konceptutveckling. I Jönköping ligger deras fokus på att skapa attraktiva och funktionella butiksmiljöer som förbättrar kundupplevelsen och effektiviserar handeln.

Reach for the Stars AB

Detta företag är mindre känt, men deras verksamhet i Jönköping kan innefatta innovativa tjänster eller produkter som bidrar till lokal utveckling inom sitt specialområde.

Bufab AB (publ)

Bufab erbjuder en omfattande portfölj av supply chain-lösningar och C-partier. I Jönköping fokuserar de på att effektivisera försörjningskedjan för lokala tillverkningsföretag, vilket bidrar till ökad produktivitet och kostnadseffektivitet.

Liljedahl Group AB

Liljedahl Group är verksamma inom flera branscher. I Jönköping kan deras fokus ligga på att stärka lokala affärer genom diversifierade investeringar och partnerskap inom regionen.

XANO Industri AB

Som en industriell grupp är XANO:s verksamhet i Jönköping sannolikt inriktad på utveckling och tillverkning av specialiserade industriprodukter, med fokus på innovation och hög teknisk kvalitet.

Consid Förvaltning AB

Som ett IT-konsultföretag, kan Consid i Jönköping fokusera på att erbjuda skräddarsydda digitala lösningar och IT-tjänster som hjälper lokala företag att förbättra deras digitala närvaro och effektivisera processer.

Troax Group AB (publ)

Troax är kända för sina säkerhetslösningar i form av skyddsnät och avskärmningssystem. I Jönköping kan de fokusera på att leverera dessa säkerhetslösningar till industriella och kommersiella kunder för att skydda människor, egendom och processer.

KABE Group AB

Känd för sina husvagnar och husbilar, kan KABE i Jönköping fokusera på försäljning och service, och erbjuda högkvalitativa fritidsfordon anpassade till den svenska marknaden och klimatet.

Sammanfattningsvis utgör Jönköpings näringsliv en dynamisk och mångfacetterad ekonomisk miljö. Från globala industriledare som Husqvarna och ITAB Shop Concept till innovativa lokala företag som Reach for the Stars, speglar Jönköpings företag och butiker stadens förmåga att anpassa sig, innovera och trivas i en konkurrensutsatt global marknad. Denna mångsidighet inte bara stärker Jönköpings ekonomiska ställning, utan bidrar även till en levande och robust lokal gemenskap. Genom att kombinera tradition med innovation, och lokal närhet med global räckvidd, fortsätter Jönköping att vara en viktig aktör i Sveriges ekonomiska landskap.

Om du vill veta mer om Jönköpings kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Den ultimata guiden till Jönköping business.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Jönköping. Eller kanske en butik att hyra i Jönköping på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor