De största företagen och butikerna i Huddinge: En djupdykning

Huddinge är inte bara en charmig förort till Stockholm; det är också hem för ett dynamiskt näringsliv.
24. januari 2024 | Skrivet av: Leonora Jensen
De största företagen och butikerna i Huddinge: En djupdykning

Från väletablerade företagsjättar till små, nischade butiker, erbjuder Huddinge en mångsidig mix av affärsverksamheter. I denna artikel tar vi en närmare titt på de största företagen och mest framträdande butikerna som har etablerat sig i Huddinge. Vi utforskar vad de bidrar med till den lokala ekonomin och hur de formar stadens karaktär. Följ med på en utflykt genom Huddinges affärsliv och upptäck de drivkrafter som ligger bakom dess ekonomiska framgångar.

Huddinge Kommun

Huddinge Kommun är navet i Huddinges offentliga tjänster och samhällsplanering. Med fokus på att skapa en hållbar och livskraftig kommun, arbetar Huddinge Kommun outtröttligt för att förbättra invånarnas vardag genom att tillhandahålla grundläggande tjänster som utbildning, hälsovård och infrastruktur.

Region Stockholm

Region Stockholm spelar en central roll i utvecklingen av hälso- och sjukvårdstjänster i Huddinge. De ansvarar för att driva och koordinera sjukhus och kliniker, säkerställa kvaliteten på vårdtjänster och främja medicinsk forskning, vilket gör dem till en viktig del av Huddinges hälsoinfrastruktur.

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet är ett världsledande medicinskt universitet, känt för sin högkvalitativa forskning och utbildning. I Huddinge fokuserar institutet på att integrera akademisk forskning med praktisk hälsovård i nära samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset, vilket bidrar till regionens medicinska rykte.

Södertörns Högskola

Södertörns Högskola är en vital utbildningsinstitution i Huddinge som erbjuder ett brett spektrum av kurser och program. Högskolan är känd för sin mångkulturella atmosfär och sitt engagemang i sociala frågor, vilket berikar den akademiska miljön i regionen.

IKEA

IKEA i Huddinge är inte bara en butik för heminredning; det är en destination för familjer och individer att finna inspiration och lösningar för ett bättre vardagsliv. Deras fokus på hållbar utveckling och kundengagemang gör dem till en viktig aktör i Huddinges näringsliv.

Kriminalvården i Huddinge

Kriminalvården i Huddinge är engagerad i rehabilitering och återanpassning av intagna. De arbetar för att säkerställa att individer återvänder till samhället som ansvarstagande medborgare, vilket bidrar till Huddinges säkerhet och samhällsstabilitet.

PostNord Sverige AB

PostNord Sverige AB är ryggraden i Huddinges post- och logistikservice. De säkerställer en smidig och effektiv distribution av brev och paket, vilket är avgörande för både privatpersoner och företag i regionen.

Polismyndigheten i Huddinge

Polismyndigheten i Huddinge arbetar outtröttligt för att upprätthålla lag och ordning. Genom förebyggande arbete och engagemang i gemenskapen bidrar de till att göra Huddinge till en säkrare plats att bo och verka i.

Tamro AB

Tamro AB är en ledande aktör inom läkemedelsdistribution i Huddinge. Deras verksamhet säkerställer att apotek och sjukhus förser med nödvändiga mediciner och hälsovårdsprodukter, vilket är avgörande för regionens hälsa och välbefinnande.

Securus Säkerhet i Sverige AB

Securus Säkerhet i Sverige AB är specialiserade på att tillhandahålla säkerhetslösningar i Huddinge. Från övervakning till säkerhetskonsultationer bidrar de till att skydda företag och privatpersoner, vilket gör dem till en viktig del av den lokala säkerhetsinfrastrukturen.

Huddinge framstår som en dynamisk och växande kommun med en rik mångfald av företag och butiker. Från akademiska institutioner som Karolinska Institutet och Södertörns Högskola som driver framåt kunskap och innovation, till globala jättar som IKEA som bidrar till lokal ekonomi och gemenskap, är Huddinge en kommun där affärsverksamhet blomstrar. Med en stark närvaro av både offentliga tjänster och privata företag, är Huddinge inte bara en knutpunkt för handel och utbildning, utan också en plats där samhällsengagemang och säkerhet prioriteras. Det är tydligt att Huddinges företag och butiker spelar en avgörande roll i att forma en ljus och hållbar framtid för kommunen.

Om du vill veta mer om Huddinges kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Så lyckas du med din business i Huddinge, men också vårt blogginlägg som fokuserar på de olika kvarteren i Huddinge.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Huddinge. Eller kanske en butik att hyra i Huddinge på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor