De största företagen och butikerna i Helsingborg: En guide

I denna artikel ska vi utforska de största företagen och butikerna som har sin hemvist i Helsingborg, och som bidrar till stadens ekonomiska landskap.
31. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
De största företagen och butikerna i Helsingborg: En guide

Välkommen till Helsingborg, en stad som inte bara är känd för sin charmiga hamn och historiska landmärken, men också som en livlig knutpunkt för affärsverksamhet. I denna artikel ska vi utforska de största företagen och butikerna som har sin hemvist i Helsingborg, och som bidrar till stadens ekonomiska landskap. Från globala jättar till lokala favoriter, Helsingborgs företagsvärld är en dynamisk blandning av innovation, tradition och framåtanda. Vi tar en närmare titt på dessa företag och butiker, deras historia, deras påverkan på lokalbefolkningen, och hur de bidrar till att forma Helsingborgs identitet som en av Sveriges främsta affärsstäder. Följ med oss på en resa genom de gator och gränder där dessa ekonomiska kraftverk ligger och se vad som gör dem så unika i Helsingborgs kontext.

Ica-Handlarnas Förbund

I Helsingborg representerar Ica-Handlarnas Förbund inte bara en kedja av livsmedelsbutiker, utan också en kärnpunkt för samhället. Med ett starkt fokus på lokalproducerade varor och samhällsengagemang, har deras butiker i Helsingborg blivit en symbol för lokal handel och kundservice av högsta kvalitet.

IKEA

Den världskända möbeljätten IKEA har i Helsingborg en viktig roll, inte bara som en detaljhandelsdestination men också som en arbetsgivare. IKEA i Helsingborg erbjuder ett brett sortiment av möbler och heminredningsprodukter och är en viktig drivkraft för lokal ekonomi och designinnovation.

Total Produce Plc

I Helsingborg är Total Produce Plc känd för sin distribution av färsk frukt och grönsaker. Företaget spelar en viktig roll i att tillhandahålla kvalitetsprodukter till både lokala butiker och större livsmedelskedjor, och bidrar därigenom till stadens livsmedelsförsörjning och hälsosamma livsstil.

Johnson & Johnson Inc

Denna globala jätte inom hälso- och sjukvårdsprodukter har en signifikant närvaro i Helsingborg, där de erbjuder en rad produkter som sträcker sig från babyvård till medicinsk utrustning. Deras verksamhet i Helsingborg fokuserar på att förbättra folkhälsan och stödja lokalsamhället.

Peab AB

Som en av de ledande bygg- och anläggningsföretagen i Norden, har Peab AB i Helsingborg varit involverat i flera stora infrastruktur- och byggprojekt. Deras arbete har spelat en central roll i utvecklingen av stadens arkitektur och infrastruktur.

Berkway AB

Berkway AB, kanske inte lika välkänt som de andra namnen på listan, är ett lokalt företag i Helsingborg som specialiserat sig inom en specifik nischmarknad. Deras verksamhet kan inkludera allt från konsulttjänster till handel, och spelar en unik roll i stadens affärsmiljö.

Academedia AB

I Helsingborg bidrar Academedia AB till utbildningssektorn genom att erbjuda en rad pedagogiska tjänster och utbildningsprogram. Deras närvaro understryker stadens engagemang för lärande och utveckling.

Resurs Holding AB

Som en viktig finansiell aktör, erbjuder Resurs Holding AB i Helsingborg en mängd finansiella tjänster och produkter, inklusive konsumentkrediter och sparande. Deras verksamhet är avgörande för den finansiella hälsan hos både individer och företag i staden.

Axel Johnson-gruppen

Denna diversifierade koncern har en betydande närvaro i Helsingborg, med verksamheter som sträcker sig över flera sektorer, inklusive handel och tjänster. Axel Johnson-gruppen i Helsingborg bidrar till stadens ekonomiska mångfald och innovation.

Posten Norge AS

Även om detta är ett norskt företag, har dess verksamhet i Helsingborg en viktig roll i den regionala logistiken och posthanteringen. De säkerställer effektiv distribution och kommunikation, vilket är avgörande för både företag och privatpersoner i staden.

Helsingborg framstår som en dynamisk och mångsidig stad när det gäller affärsverksamhet och butiker. Stadens ekonomiska landskap är präglat av en blandning av globala jättar och lokala företag, vilka alla bidrar till en levande och robust ekonomi. Från de globala kedjorna som IKEA och Johnson & Johnson till lokala specialiteter som Berkway AB, är Helsingborg en plats där innovation möter tradition och affärsmöjligheter blomstrar. Denna mångfald av företag och butiker stärker inte bara stadens ekonomiska position utan också dess identitet som en viktig handels knutpunkt i regionen. Helsingborgs företag och butiker speglar stadens anda av företagsamhet och samhällsengagemang, vilket gör det till en idealisk destination för både affärer och shopping.

Om du vill veta mer om Helsingborgs kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Den ultimata guiden till Helsingborg business.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Helsingborg. Eller kanske en butik att hyra i Helsingborg på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor