Butiker uthyres – vissa branscher populärare än andra

Digitaliseringen gör inte enbart att fler väljer att se filmer digitalt istället för att gå ner till videobutiken på hörnan för att hyra en dvd-film. Det innebär också att den fysiska handeln kompletteras – eller kanske till och med rent utav konkurrerar – med en växande e-handel. I vissa städer och inom vissa branscher kan det därför vara tillfälle att finna butiker uthyres...
16. oktober 2017 | Skrivet av: Leonora Jensen
Butiker uthyres – vissa branscher populärare än andra

Digitaliseringen gör inte enbart att fler väljer att se filmer digitalt istället för att gå ner till videobutiken på hörnan för att hyra en dvd-film. Det innebär också att den fysiska handeln kompletteras – eller kanske till och med rent utav konkurrerar – med en växande e-handel. I vissa städer och inom vissa branscher kan det därför vara tillfälle att finna butiker uthyres, medans trycket fortsatt är högt i de flesta storstäder. Letar du efter butiker uthyres? Då kan du söka efter butiker i hela landet här.

Butiker uthyres alltså i en del fall för att konkurrensen från e-handeln blir för stor. Många väljer idag att sköta sin shopping online istället för att gå ner på centrum för en runda bland butikerna. Samtidigt hotas vissa branscher av den digitala utvecklingen. Hur man har till exempel kvar en CD-spelare hemma och får regelbundet ner till skivaffären för att uppdatera sin skivsamling? Visst finns det kvar, men troligtvis i mycket mindre utsträckning. Butiker uthyres alltså främst idag till de branscher där det fortsatt – och även framöver – finns ett mervärde att köpa fysiskt från butiken istället för digitala lösningar. Många väljer till exempel fortsatt att shoppa sin kläder i fysiska butiker, då man ser det som en outbytbar fördel att man kan prova plaggen direkt i butiken. Samtidigt är det en social aktivitet och ett sätt att umgås med sina vänner.

Är du på jakt efter en butik uthyres? Kolla då in denna sida!