Bromma: Sveriges växande företagsstad

Bromma är en av Stockholms största företagsområden, med cirka 20 000 anställda på över 1 000 företag. Området kännetecknas av en blandad företagsstruktur, med både stora internationella företag och små och medelstora företag.
18. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Bromma: Sveriges växande företagsstad

Bromma är en av Stockholms största företagsområden, med cirka 20 000 anställda på över 1 000 företag. Området kännetecknas av en blandad företagsstruktur, med både stora internationella företag och små och medelstora företag.

Bromma som affärsstad

Läge

Brommas läge är en av dess största styrkor som företagsstad. Området ligger centralt i Stockholm, med goda kommunikationer till både city och övriga delar av Stockholmsregionen. Bromma flygplats ligger också i närheten, vilket gör det enkelt för företag att resa internationellt.

Faciliteter

Bromma har ett stort utbud av företagsservice och -faciliteter. Området har bland annat ett stort utbud av kontorslokaler, lager och industrilokaler. Det finns också ett stort utbud av restauranger, caféer och andra servicetjänster.

Miljö

Bromma är en grön och lummig stadsdel med mycket natur. Området har också ett stort utbud av parker och grönområden. Detta gör Bromma till en attraktiv plats att arbeta och bo på.

Transportförhållanden i Bromma

Bromma har goda kommunikationer för både företag och privatpersoner. Området har ett bra utbud av kollektivtrafik, med bland annat pendeltåg, tunnelbana och buss. Det finns också ett bra utbud av taxi- och bilpoolstjänster.

Kollektivtrafik

Bromma är väl anslutet till kollektivtrafiken i Stockholmsregionen. Pendeltågen från Bromma flygplats går till Stockholm city på cirka 20 minuter. Tunnelbanan från Bromma station går till Stockholm city på cirka 30 minuter. Busslinjerna från Bromma går till olika delar av Stockholmsregionen.

Taxi

Det finns ett bra utbud av taxi- och bilpoolstjänster på Bromma. Taxibilar finns tillgängliga dygnet runt. Bilpoolstjänsterna erbjuder möjlighet att hyra en bil på minut-, timme- eller dygnsbasis.

Bil

Bromma är en bilvänlig stadsdel med gott om parkeringsplatser. Det finns ett stort utbud av parkeringsgarage och parkeringsplatser på gatan.

Företagstransporter

Företag som behöver transportera gods eller personal kan hyra lastbilar eller minibussar. Det finns också ett antal företag som erbjuder tjänster inom logistik och transport.

Bromma flygplats

Bromma flygplats är en viktig knutpunkt för både företag och privatpersoner. Flygplatsen erbjuder flygtrafik till ett antal destinationer i Europa och världen.

Bromma har ett bra utbud av transportalternativ för företag. Det finns goda möjligheter att ta sig till och från Bromma med kollektivtrafik, taxi eller bil. Företag som behöver transportera gods eller personal kan hyra lastbilar eller minibussar. Bromma flygplats erbjuder flygtrafik till ett antal destinationer i Europa och världen.

Nyckeltal om Bromma (2023)

 • Antal företag: 1 000+
 • Området har cirka 20 000 anställda.
 • Bromma är ett stort företagsområde med en yta på cirka 12 kvadratkilometer.

Bromma största företagen

Bromma RE Sclad

Bromma RE Sclad är ett svenskt företag som grundades 1986. Företaget är specialiserat på lager- och logistiktjänster, och har sitt huvudkontor i Bromma, Stockholm. Bromma RE Sclad har ett team av erfarna och kvalificerade medarbetare som är experter på att hantera lager och logistik.

Bromma IT Support AB 

Bromma IT Support AB är ett svenskt företag som grundades 2000. Företaget är specialiserat på IT-support och IT-tjänster, och har sitt huvudkontor i Bromma, Stockholm. Bromma IT Support AB har ett team av erfarna och kvalificerade medarbetare som är experter på IT-support.

Bromma Air Maintenance AB

Bromma Air Maintenance AB är ett svenskt företag som grundades 1988. Företaget är specialiserat på flygplansunderhåll, och har sitt huvudkontor i Bromma, Stockholm. Bromma Air Maintenance AB har ett team av erfarna och kvalificerade medarbetare som är experter på flygplansunderhåll.

Stadsdelar i Bromma 

Bromma är ett stadsdelsområde i Stockholms kommun med ett stort utbud av stadsdelar. Här är en översikt över några av de största och mest kända stadsdelarna i Bromma:

Abrahamsberg

Abrahamsberg är en stadsdel i Bromma med en varierad bebyggelse av villor, radhus och flerbostadshus. Stadsdelen ligger nära Bromma flygplats och har goda kommunikationer med tunnelbana och buss.

Alvik

Alvik är en stadsdel i Bromma med en central belägenhet. Stadsdelen har ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Alvik är också en viktig trafikknutpunkt med tunnelbana, pendeltåg och buss.

Beckomberga

Beckomberga är en stadsdel i Bromma med en stor andel hyresrätter. Stadsdelen ligger nära Bromma flygplats och har goda kommunikationer med tunnelbana och buss.

Blackeberg

Blackeberg är en stadsdel i Bromma med en blandad bebyggelse av villor, radhus och flerbostadshus. Stadsdelen ligger nära Mälaren och har goda kommunikationer med tunnelbana och buss.

Bromma kyrka är en stadsdel i Bromma med en central belägenhet. Stadsdelen har ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Bromma kyrka är också en viktig trafikknutpunkt med tunnelbana och buss.

Företagsområden och arbetsplatser i Bromma 

Bromma är en av Stockholms största företagsstadsdelar, med cirka 20 000 anställda på över 1 000 företag. Området kännetecknas av en blandad företagsstruktur, med både stora internationella företag och små och medelstora företag.

De viktigaste affärsområdena på Bromma är:

 • IT och telekommunikation
 • Luftfart
 • Logistik
 • Handel
 • Industri
 • Finans
 • Hälsa och omsorg

IT och telekommunikation är det största affärsområdet på Bromma, med över 500 företag. Området är hemvist för många stora internationella IT-företag, bland annat Ericsson, SAS, Swedavia och Telia.

Luftfart är ett annat viktigt affärsområde på Bromma. Området är hemvist för Bromma flygplats, som är en viktig knutpunkt för både inrikes och utrikes flygtrafik.

Logistik är ett växande affärsområde på Bromma. Området har ett bra utbud av lager- och logistiklokaler, vilket gör det till en attraktiv destination för företag som behöver lagra och distribuera sina varor.

Handel är ett annat viktigt affärsområde på Bromma. Området har ett stort utbud av butiker, restauranger och andra servicetjänster.

Industri är ett traditionellt affärsområde på Bromma. Området har ett antal industriområden, där företag inom olika branscher är verksamma.

Finans är ett växande affärsområde på Bromma. Området är hemvist för ett antal banker och finansinstitut.

Hälsa och omsorg är ett viktigt affärsområde på Bromma. Området har ett stort utbud av vårdgivare, bland annat sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden.

Bromma är en växande företagsstad med goda förutsättningar för fortsatt utveckling. Området har en stark position inom en rad olika branscher och erbjuder goda möjligheter för både stora och små företag.

Kontorsområden i Bromma 

Bromma har en rad viktiga kontorsområden, som lockar till sig både stora och små företag. Några av de viktigaste kontorsområdena i Bromma är:

Bromma Blocks är ett stort kontorsområde i Alvik, med ett stort utbud av kontorslokaler och service. Området är hemvist för ett antal stora internationella företag, bland annat Ericsson, SAS och Swedavia.

Bromma Strand är ett nytt kontorsområde i Alvik, med ett fokus på hållbarhet och innovation. Området är hemvist för ett antal nystartade företag och startups.

Bromma flygplats är ett viktigt kontorsområde för företag inom flygbranschen. Området är hemvist för ett antal flygbolag, flygplatsoperatörer och andra företag som är kopplade till flygplatsen. 

Ulvsunda industriområde är ett stort industriområde med ett utbud av lager- och logistiklokaler. Området är hemvist för ett antal företag inom olika branscher, bland annat IT, industri och logistik.

Brommas kontorsområden är väl anslutna till kollektivtrafiken, med goda förbindelser till Stockholm city och övriga delar av Stockholmsregionen. Områdena erbjuder också en god livskvalitet med tillgång till grönområden, parker och natur.

Hyra kontor i Bromma

Butiksområden i Bromma 

Bromma har ett antal stora shoppingområden, som lockar till sig både lokala och besökande. Några av de största shoppingområdena i Bromma är:

 • Alviks Galleria är ett stort köpcentrum i Alvik, med över 100 butiker och restauranger. Gallerian är hemvist för ett antal stora modekedjor, livsmedelsbutiker och andra butiker.
 • Bromma Blocks är ett stort kontorsområde i Alvik, med ett utbud av butiker och restauranger. Området är hemvist för ett antal stora modekedjor, livsmedelsbutiker och andra butiker.
 • Bromma Centrum är ett mindre köpcentrum i Bromma kyrka, med ett utbud av butiker och restauranger. Centrumet är hemvist för ett antal lokala butiker och restauranger.
 • Bromma Strand är ett nytt shoppingområde i Alvik, med ett fokus på hållbarhet och innovation. Området är hemvist för ett antal butiker och restauranger som fokuserar på hållbara produkter och tjänster.

Brommas shoppingområden är väl anslutna till kollektivtrafiken, med goda förbindelser till Stockholm city och övriga delar av Stockholmsregionen. Områdena erbjuder också en god livskvalitet med tillgång till grönområden, parker och natur.

Hyra butikslokaler i Bromma.

Butiker i Bromma

På Bromma hittar du bland annat följande butiker

Bromma är en grön och expansiv stadsdel i Stockholm med ett stort utbud av butiker, restauranger och andra servicetjänster. Här finns något för alla, oavsett om du letar efter det senaste modet, en vällagad måltid eller en unik present.

Bromma Blocks

Bromma Blocks är ett nytt kontorsområde med ett utbud av butiker och restauranger. Området är hemvist för ett antal stora modekedjor, livsmedelsbutiker och andra butiker. Några av de största butikerna i området är:

 • IKEA
 • Jack & Jones 
 • Elgiganten
 • H&M 
 • Synoptik

Lager- och logistikområden i Bromma

Bromma är ett viktigt logistikområde i Stockholmsregionen. Området har ett bra utbud av lager- och logistiklokaler, vilket gör det till en attraktiv destination för företag som behöver lagra och distribuera sina varor.

De viktigaste logistikområdena på Bromma är:

 • Ulvsunda industriområde är ett stort industriområde med ett utbud av lager- och logistiklokaler. Området är hemvist för ett antal företag inom olika branscher, bland annat IT, industri och logistik.
 • Bromma flygplats har ett stort antal lager- och logistiklokaler som används av flygbolag och andra företag som är kopplade till flygplatsen.
 • Nockebyhovs industriområde är ett mindre industriområde med ett utbud av lager- och logistiklokaler. Området är hemvist för ett antal företag inom olika branscher.

Ulvsunda industriområde är det största logistikområdet på Bromma. Området har ett bra utbud av lager- och logistiklokaler i olika storlekar och med olika typer av faciliteter. Området är väl anslutet till kollektivtrafiken, med goda förbindelser till Stockholm city och övriga delar av Stockholmsregionen.

Bromma flygplats är ett viktigt logistiknav för både inrikes och utrikes transporter. Området har ett stort antal lager- och logistiklokaler som används av flygbolag och andra företag som är kopplade till flygplatsen. Området är väl anslutet till kollektivtrafiken, med goda förbindelser till Stockholm city och övriga delar av Stockholmsregionen.

Nockebyhovs industriområde är ett mindre industriområde med ett utbud av lager- och logistiklokaler. Området är hemvist för ett antal företag inom olika branscher. Området är väl anslutet till kollektivtrafiken, med goda förbindelser till Stockholm city och övriga delar av Stockholmsregionen.

Brommas logistikområden är en viktig del av Stockholmsregionens ekonomi. Områdena genererar arbetstillfällen och bidrar till att utveckla regionen.

Hyra lagerlokaler i Bromma.

Relevanta länkar om företag i Bromma

Läs mer om Bromma företag på dessa sidor:

Bromma Kommun
Bromma Business
Besök Bromma
Wikipedia: Bromma
Bromma på Google Maps
Hitta tillgängliga kommersiella fastigheter i Bromma

Vanliga frågor