Att tänka på när du söker butikslokaler i Göteborg

Förutom att vara Sveriges näst största tätort och hem till över en halv miljon människor har Göteborg kommit att bli ett allt mer attraktivt turistmål. Inte minst med sitt lättillgängliga läge har antalet butikslokaler i Göteborg ökat stadigt de senaste åren som följd av den ökade turismen av shoppingsugna danskar och norskar.
2. maj 2017 | Skrivet av: Sara Petersen
Att tänka på när du söker butikslokaler i Göteborg

Förutom att vara Sveriges näst största tätort och hem till över en halv miljon människor har Göteborg kommit att bli ett allt mer attraktivt turistmål. Inte minst med sitt lättillgängliga läge har antalet butikslokaler i Göteborg ökat stadigt de senaste åren som följd av den ökade turismen av shoppingsugna danskar och norskar. Åkattraktioner på Liseberg, pampiga muséer, konserter på Ullevi och shoppingmöjligheter på Avenyn är ytterligare några av anledningarna till att folk upptäcker och återkommer till den vackra staden. Kombinationen av en stor lokalbefolkning och omfattande turism gör det möjligt för alla typer av verksamheter att nå ut till sin kundkrets vilket innebär att butikslokaler i Göteborg kommit att bli mycket eftertraktade. Det kan dock vara en god idé att börja med att ta reda på hur marknaden ser ut och om vissa områden lämpar sig bättre än andra för just din verksamhet. Du kan både snabbt och enkelt få en överblick över utbudet av butikslokaler i Göteborg på Verksamhetslokaler.se här.

Vem ska besöka din butikslokal i Göteborg?

När du fått en övergripande uppfattning om hur marknaden av butikslokaler i Göteborg ser ut är det viktigt att du frågar dig själv precis vad det är du söker. Är du ute efter en mindre butikslokal eller kräver din verksamhet en stor lokal med ett rymligt lager? I vilket område når du enklast ut till din kundkrets – och för den delen; vilka är din kundkrets? Oavsett vad för typ av butik du drömmer om så finns det med stor sannolikhet passande butikslokaler i Göteborg – en av Nordens största shoppingstäder. Vi tänkte därför ägna resterande del av denna text åt en överblick över de olika stadsdelarna och så att du som letar efter butikslokaler i Göteborg vet i vilket område du bör leta.

En översikt över shoppingen i Göteborg

Den vidsträckta omväxlingen av turister, affärfolk och shoppingglada lokalbor gör att Göteborg centrum lämpar sig för butiker i alla dess genrer. Paradgatan Kungsportsavenyen (oftast omnämnd som Avenyn) kantas av restauranger, klädbutiker, inredningsbutiker och mycket mer. Det är med andra ord gatan som aldrig sover och som är centrumet för butikslokaler i Göeborg. Avenyn sträcker sig hela vägen från den ståtliga Götaplatsen i syd till folkvimlet i Brunnsparken lite mer än en kilometer norrut, som tillsammans med centralstationen är en av knutpunkterna i Göteborg. Det är i sin tur en av anledningarna till att vi här finner ett av Skandinaviens största shoppingcenter och därmed flest butikslokaler i Göteborg – nämligen Nordstan. Det är de flesta butiksägares dröm i Göteborg att ha en lokal i den vackra innerstaden – även om det är svårt att finna rätt lokal till rätt pris. Du kan dock enkelt hålla uppsikt efter lediga butikslokaler i Centrum på Verksamhetslokaler.se här.

I takt med att Göteborg som stad växer har det även växt fram stora köpcentrum runt omkring Göteborg, och det har därför blivit alltmer vanligt och eftertraktat med butikslokaler i Göteborgs utkanter. Bland annat finns det välbesökta och snabbt växande Frölunda Torg, som stolt kan erbjuda 200 butiker och imponernade besökssiffror, och som faktiskt var Europas största köpcentrum när det öppnade år 1966. I närheten av Frölunda Torg finns även Högsbo 421, ett relativt nybyggt köpcentrum, samt handelsområdet i Sisjön som förvandlat från industriområde till välbesökt handelsområde och ett fullgott alternativ för den som lear efter en butikslokal i Göteborg. Hitta din butik i området kring Frölunda och Högsbo här.