Affärsmöjligheter i Haninges olika stadsdelar: En närmare titt

Välkommen till en spännande resa genom Haninges mångfacetterade stadsdelar, där varje område erbjuder unika affärsmöjligheter och kommersiella landskap.
24. januari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Affärsmöjligheter i Haninges olika stadsdelar: En närmare titt

I denna artikel utforskar vi de distinkta karaktärsdrag och ekonomiska potential som kännetecknar varje del av Haninge, en kommun som ständigt utvecklas och expanderar. Från de livliga handelsstråken i centrum till de mer avlägsna, men lika lovande, små företagsklustren i stadens ytterområden – Haninge visar sig vara en guldgruva för entreprenörer och investerare. Vi dyker in i varje stadsdels unika erbjudanden, analyserar marknadstrender och undersöker hur lokala företag och entreprenörer kan dra nytta av Haninges diversifierade ekonomiska miljö. Följ med oss på en upptäcktsresa som inte bara ger insikt i Haninges affärsvärld, utan även lyfter fram de möjligheter och utmaningar som präglar dessa dynamiska stadsdelar.

Haninge Centrum

Haninge Centrum är den livligaste handelsplatsen i kommunen, fungerande som både en social och kommersiell mötesplats. Det är en blomstrande marknad för detaljhandel, med ett brett utbud av butiker, kaféer och restauranger. Centrumet är också känt för sin mångsidiga serviceindustri, inklusive banktjänster, sjukvård och skönhetssalonger. Med en hög fottrafik och ett centralt läge är Haninge Centrum en idealisk plats för både etablerade och nya företag som söker exponering och kundtillströmning.

Jordbro Industriområde

Jordbro Industriområde är en kärnpunkt för Haninges industriella aktiviteter och affärsverksamhet. Området är hem för flera stora företag och lager, vilket gör det till en vital del av den lokala ekonomin. Med utmärkt tillgänglighet via stora transportvägar och närheten till Stockholm, är det en optimal plats för tillverkningsindustrin och logistikföretag. Jordbro erbjuder också fördelaktiga lokaler för företag som behöver stora ytor och god infrastruktur för sin verksamhet.

Västerhaninge

Västerhaninge är en växande del av Haninge som kombinerar bostäder med en expansiv lokalhandel. Området attraherar en rad olika företag, från små, familjeägda butiker till större serviceinrättningar. Dess växande befolkning och det ökade behovet av lokala tjänster och handel ger goda förutsättningar för företagare att etablera och utveckla sin verksamhet. Västerhaninge är även känt för sin närhet till naturområden, vilket ger unika möjligheter för företag inom turism och fritidsaktiviteter.

Brandbergen

Brandbergen, som har genomgått en omfattande förnyelse, är ett uppåtgående område med en blandning av bostäder och kommersiella fastigheter. Nya handelsplatser och affärscentra har lockat till sig ett brett spektrum av företag, från små butiker till större försäljningskedjor. Områdets mångkulturella karaktär ger en unik marknad för etniska butiker och internationella matställen, vilket ger en exotisk touch till det lokala handelsutbudet.

Port 73

Port 73 är ett modernt köpcentrum beläget vid en viktig trafikknutpunkt, vilket gör det lättillgängligt för både Haningeinvånare och besökare från närliggande områden. Med en omfattande mix av butiker, inklusive stora nationella kedjor och specialbutiker, är det ett primärt shoppingdestination för en bred kundbas. Centret erbjuder också en mängd matställen och fritidsaktiviteter, vilket gör det till en attraktiv plats för en dag av shopping och nöje. Dess strategiska läge och mångsidiga utbud gör Port 73 till en central punkt i Haninges kommersiella landskap.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Haninge. Eller kanske en butik att hyra i Haninge på Verksamhetslokaler.se.

Haninge, med sitt strategiska läge nära Stockholm och Östersjön, framstår som en blomstrande knutpunkt för handel och affärer. Regionens robusta infrastruktur, inklusive välutvecklade transportnätverk, främjar en dynamisk affärsmiljö som uppmuntrar både lokalt entreprenörskap och lockar internationella investeringar. Genom att fortsätta utnyttja sin natursköna skönhet, rekreativa möjligheter och kulturella arv, utvecklas Haninge snabbt, inte bara som en naturskön förort, utan som en central aktör i Sveriges kommersiella landskap, och lovar en blomstrande framtid för både företag och invånare.

Om du vill veta mer om Haninges kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Haninge: Allt du behöv, men också vårt blogginlägg som fokuserar på de största företagen och butikerna på Haninge.