2017 - året för restauranger till salu?

Var 2017 året många krögare och investerade hade väntat på? Året för alla restauranger till salu? Till exempel så började året med att 435 restauranger var till salu inom samma kedja – nämligen McDonalds. Dessa köptes så småning om upp av en och samma investerare när den brittiska finansmannen Guy Hands la vantarna på alla restaurangerna. Även på annat håll har vissa restauranger till salu stuckit ut.
16. november 2017 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
2017 - året för restauranger till salu?

Var 2017 året många krögare och investerade hade väntat på? Året för alla restauranger till salu? Till exempel så började året med att 435 restauranger var till salu inom samma kedja – nämligen McDonalds. Dessa köptes så småning om upp av en och samma investerare när den brittiska finansmannen Guy Hands la vantarna på alla restaurangerna. Även på annat håll har vissa restauranger till salu stuckit ut. Till exempel var en av Malmös äldsta italienska restauranger till salu till i somras. Restaurangen som ligger vid Stortorget i Malmö har varit verksam sedan 1983, och kanske är det just därför man nu ser sig om efter nya utmaningar. Och inte nog med att en av Malmös äldsta restauranger till salu, så kunde man tidigare under 2017 även finns en av stadens absolut bästa restauranger till salu via internet.  Och detta är bara toppen av isberget av de försäljningarna och ägarbyten som skett under året i restaurangbranschen.

Drömmer du dig om att slå dig in i just restaurangbranschen? Att bygga upp ditt eget imperium av restauranger? Då kan det vara bra att läsa på lite vad som är bra att tänka på innan man går in i en affär för en restaurang till salu. Sådan information kan du bland annat få här.