Hyra lokal i Västerås

Se alla lokaler att hyra i Västerås nedan. Om du vill hyra lokal i Västerås har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lokaler som uthyres i Västerås i vår databas. Hitta din nya lokal att hyra i Västerås här. Lycka till! Mer info om att hyra lokaler i Västerås.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
441 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Västerås under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Västerås under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lokaler att hyra i Västerås på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lokaler i Västerås som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lokaler i Västerås som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lokaler i Västerås över tid, samlad statistik över nya lokaler i Västerås över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Västerås över tid.

Datum Alla lokaler att hyra Nya lokaler att hyra Uthyrda lokaler
16. april 2024 569 7 9
15. april 2024 571 4 0
14. april 2024 567 0 0
13. april 2024 567 2 0
12. april 2024 565 6 5
11. april 2024 564 19 18
10. april 2024 563 0 6
9. april 2024 569 3 12
8. april 2024 578 2 24
7. april 2024 600 19 0
6. april 2024 581 21 44
5. april 2024 604 25 0
4. april 2024 579 2 4
3. april 2024 581 2 5
2. april 2024 584 5 3
1. april 2024 582 0 7
31. mars 2024 589 3 1
30. mars 2024 587 2 4
29. mars 2024 589 0 3
28. mars 2024 592 2 3
27. mars 2024 593 2 1
26. mars 2024 592 6 4
25. mars 2024 590 0 1
24. mars 2024 591 0 1
23. mars 2024 592 22 41
22. mars 2024 611 32 4
21. mars 2024 583 6 9
20. mars 2024 586 8 1
19. mars 2024 579 19 0
18. mars 2024 560 12 41
17. mars 2024 589 24 0

Statistik över lediga lokaler att hyra i Västerås

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lokaler att hyra i Västerås. Se också samlad statistik över alla lediga lokaler i Västerås över tid, samlad statistik över nya lokaler i Västerås över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Västerås över tid.

Totalt
Antal lediga lokaler 444
Antal nya lokaler sedan igår 7
Antal uthyrda lokaler sedan igår 9
Lediga m2 totalt 261 944
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 225
Högsta m2-pris 12 000
Lägsta m2-pris 2,72

Hyra lokal i Västerås

När du ska hitta lokaler att hyra i Västerås bör du gå igenom några specifika steg. Du kan se en detaljerad beskrivning av hur du hittar och hyr olika typer av lokaler via våra guider: hyra kontor, hyra butikslokal, hyra lager, hyra industrilokal.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya verksamhetslokal. Därefter bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga lokaler.

Du kan få en översikt över lokaler att hyra i Västerås via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge och skapa sökagenter för lokaler att hyra som informerar dig om nya kommersiella lokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjlighet att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta lokaler. När du har identifierat intressanta företagslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Det finns olika typer av kommersiella lokaler:

Hyra kontor i Västerås

Kontorslokaler är lokaler som typiskt används för skrivbordsarbete och administration. Läs mer om att hyra kontor i Västerås genom att klicka på länken.

Hyra butikslokal i Västerås

Butikslokaler är lokaler som typiskt används för att sälja varor direkt till kunder från gatan. Läs mer om att hyra butikslokal i Västerås genom att klicka på länken.

Hyra lager i Västerås

Lagerlokaler är lokaler som typiskt används för att förvara varor tills de skickas till kunder eller butiker. Läs mer om att hyra lager i Västerås genom att klicka på länken.

Hyra industrilokal i Västerås

En industrilokal eller en verkstadslokal är en lokal som typiskt används för att producera eller reparera varor. Läs mer om att hyra industrilokal i Västerås genom att klicka på länken.

Hyra klinik i Västerås

En klinik är en lokal som typiskt används för medicinska- eller skönhetstjänster. Läs mer om att hyra klinik i Västerås genom att klicka på länken.

Hyra restaurang i Västerås

En restaurang är en lokal som vanligtvis används för att servera gäster. Läs mer om att hyra restaurang i Västerås genom att klicka på länken.

Kontorshotell i Västerås

Ett kontorshotell är en typ av lokal som vanligtvis består av flera kontorsplatser och/eller kontorsrum som hyrs ut till många olika företag. Läs mer om kontorshotell i Västerås genom att klicka på länken.

Hitta en billig lokal att hyra i Västerås

Om du vill hitta ett billig lokal i Västerås är det viktigt att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att kontakta så många hyresvärdar som möjligt och ordna visningar av de olika lokalerna.

Efter att ha mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag, bör du förhandla priset genom att komma med ditt eget prisförslag. Genom att ha flera kommersiella lokaler och hyresvärdar i åtanke ökar du chanserna att hitta en hyresvärd som är villig att erbjuda ett pris som passar din budget.

Kom ihåg att priset du får också handlar om utbud och efterfrågan. Genom att välja ett område med många lediga lokaler kan du också på så sätt öka sannolikheten att få ett lågt pris.

Hyr lokal i Västerås med rätt storlek och inredning

När du väljer din nya lokal i Västerås är det viktigt att du säkerställer att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lokalen bör alltså vara tillräckligt stort för de aktiviteter du har idag och de aktiviteter du förväntar dig inom den närmaste framtiden.

Det är viktigt att du är medveten om att inredningen och planlösningen kan ha stor betydelse för vilken lokal som kan uppfylla dina behov. Även om en lokal kan verka för liten kan du ofta med rätt inredning optimera användningen av lokalen.

Du kan läsa mer om hur man inreder sin kommersiella lokal optimalt via dessa guider: Inredningsguide för kontor, inredningsguide för butikslokal, inredningsguide för lager och inredningsguide för industrilokal.

Flytten till en ny lokal i Västerås

När du har hyrt en ny kommersiell lokal i Västerås kommer du i en snar framtid att flytta in i den nya lokalen. Det är viktigt att du organiserar själva flytten från den ena lokalen till den andra på ett optimalt sätt. Det är avgörande att du fokuserar på alla aspekter av flytten.

Flyttprocessen varierar mycket beroende på om du flyttar kontor, lager, industrilokal eller butik. Vi har utvecklat en rad guider som riktar sig till flytt till olika typer av lokaler, som du kan läsa här: Flyttguide: kontorslokaler, Flyttguide: lagerlokaler, Flyttguide: industrilokaler och Flyttguide: butikslokal.

Ska du hyra ut lokal i Västerås?

Om du har lediga lokaler i Västerås kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en onlineplattform för lokaluthyrning. Vi används av fastighetsbolag, förvaltare, företagsmäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster för deras kommersiella lokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra lokal, kan du genom att annonsera dina lediga verksamhetslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lokaler i Västerås eller söka hyresgäster direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver genomföra när ska hyra ut lokal i denna guide: 10 enkla steg till att framgångsrikt hyra ut lokal.

Värt att veta när du vill hyra lokal i Västerås

Västerås är en av Sveriges största näringslivsstäder med ett starkt näringsliv som är diversifierat och präglat av både små och stora företag. Staden har en lång historia som industristad och är idag ett viktigt centrum för tillverkning, logistik och tjänstesektorn.

Västerås har en stark tillväxt inom flera branscher, bland annat IT, life science och besöksnäring. Staden är också en populär plats för startups och företag som vill växa.

Västerås har goda förutsättningar att fortsätta att utvecklas som en viktig näringslivsstad i Sverige. Staden har en stark grund att stå på och en rad positiva faktorer som gynnar näringslivet.

Därutöver har Västerås goda transportmöjligheter för företag, både inom staden och till resten av landet och Europa. På grund av detta är staden en attraktiv plats för företag som behöver effektiva och hållbara transportlösningar.

Stadsdelar i Västerås

 • Aroslund-Kristiansborg är en stadsdel i centrala Västerås med ett varierat utbud av bostäder, affärer och restauranger. Stadsdelen är känd för sin charmiga stadsmiljö med kullerstensgator, gamla trähus och pittoreska butiker.

 • Bjurhovda är en stadsdel i södra Västerås med ett stort bostadsområde och flera industrier. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina stora grönområden.

 • Bäckby är en stadsdel i östra Västerås med ett stort bostadsområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin mångfald och sina många kulturella evenemang.

 • Centrala staden är den mest centrala delen av Västerås med stadshuset, kyrkor, museer och andra offentliga byggnader. Stadsdelen är känd för sin historia och kulturella arv.

 • Dingtuna-Barkarö är en stadsdel i nordvästra Västerås med ett stort bostadsområde och flera industrier. Stadsdelen är känd för sin närhet till Mälaren och sina många badplatser.

 • Eriksborg-Hagaberg är en stadsdel i södra Västerås med ett stort bostadsområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina många grönområden.

 • Gideonsberg-Skallberget är en stadsdel i centrala Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till stadskärnan och sina många idrottsanläggningar.

 • Haga-Malmaberg är en stadsdel i östra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin mångfald och sina många kulturella evenemang.

 • Vallby är en stadsdel i sydvästra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till Mälaren och sina många badplatser.

 • Vetterstorp-Stohagen är en stadsdel i sydvästra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina många grönområden.

 • Viksäng är en stadsdel i sydvästra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till Mälaren och sina många badplatser.

 • Önsta-Gryta är en stadsdel i nordöstra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till Västerås flygplats och ABB:s huvudkontor.

 • Öster Mälarstrand-Hamre-Talltorp är en stadsdel i östra Västerås med ett bostadsområde, ett industriområde och flera skolor. Stadsdelen är känd för sin närhet till naturen och sina många grönområden.

Mer information om näringslivet i Västerås

Om du söker lokaler i Västerås är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Västerås som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Västerås i denna guide: Västerås: En stad med starka företagare.