Hyra industrilokal i Stockholm

Se alla industrilokaler att hyra i Stockholm nedan. Om du vill hyra verkstad, hyra produktionslokal eller hyra industrilokal i Stockholm har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla verkstadslokaler i Stockholm som uthyres i vår databas. Hitta din nya industrilokal i Stockholm att hyra här. Lycka till! Mer info om att hyra industrilokal i Stockholm.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
99 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista
1 2 3 4 5 6

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga industrilokaler att hyra i Stockholm under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga industrilokaler att hyra i Stockholm under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet industrilokaler att hyra i Stockholm på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya industrilokaler i Stockholm som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal industrilokaler i Stockholm som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga industrilokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över nya industrilokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över uthyrda industrilokaler i Stockholm över tid.

Datum Alla industrilokaler att hyra Nya industrilokaler att hyra Uthyrda industrilokaler
23. juni 2024 96 0 1
22. juni 2024 97 2 4
21. juni 2024 99 2 0
20. juni 2024 97 2 0
19. juni 2024 95 1 2
18. juni 2024 96 0 3
17. juni 2024 99 0 2
16. juni 2024 101 2 0
15. juni 2024 99 2 2
14. juni 2024 99 10 10
13. juni 2024 99 10 0
12. juni 2024 89 2 4
11. juni 2024 91 0 2
10. juni 2024 93 2 1
9. juni 2024 92 1 0
8. juni 2024 91 0 0
7. juni 2024 91 1 1
6. juni 2024 91 0 0
5. juni 2024 91 3 5
4. juni 2024 93 2 0
3. juni 2024 91 0 1
2. juni 2024 92 0 0
1. juni 2024 92 3 3
31. maj 2024 92 4 0
30. maj 2024 88 5 10
29. maj 2024 93 4 0
28. maj 2024 89 3 0
27. maj 2024 86 0 1
26. maj 2024 87 0 1
25. maj 2024 88 2 1
24. maj 2024 87 0 0

Statistik över lediga industrilokaler att hyra i Stockholm

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av industrilokaler att hyra i Stockholm. Se också samlad statistik över alla lediga industrilokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över nya industrilokaler i Stockholm över tid, samlad statistik över uthyrda industrilokaler i Stockholm över tid.

Industrilokaler
Antal lediga lokaler 97
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal uthyrda lokaler sedan igår 1
Lediga m2 totalt 92 932
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 583
Högsta m2-pris 2 150
Lägsta m2-pris 1 200

Hyra industrilokal i Stockholm

En verkstad, verkstadslokal eller industrilokal är en kommersiell lokal designad för människor att skapa, producera eller reparera varor. Man kan hyra verkstad och hyra industrilokal överallt, men de finns vanligtvis i industriområden.

Verkstadslokaler kan variera i storlek och med olika planlösningar, och de kan finnas som individuella enheter eller som en del av större industrifastighet.

När du ska hyra industrilokal i Stockholm, måste du gå igenom några olika steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Hyra industrilokal: Så hyr du en industrilokal – de 8 viktigaste stegen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya verkstadslokal. Därefter bör du utforska den aktuella marknaden för lediga industrilokaler.

Du kan få en översikt över lediga objekt när du vill hyra verkstad i Stockholm via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris, inredning och läge samt skapa sökagenter för industrilokaler, som informerar dig om nya verkstadslokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjlighet att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta industrilokaler.

När du har hittat några intressanta verkstadslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna, förvaltarna eller fastighetsmäklarna för att ordna en visning.

Hyra verkstad i Stockholm med rätt storlek och planlösning

När du väljer din nya industrilokal i Stockholm är det viktigt att du ser till att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Industrilokalen bör med andra ord vara tillräckligt stor för att rymma de maskiner, verktyg och anställda du har nu och de du förväntar dig att ha inom en överskådlig framtid.

Du bör också överväga inredning och planlösningar, eftersom detta inte bara påverkar verkstadslokalens kapacitet, men också effektiviteten av dina arbetsprocesser. Genom att noggrant överväga industrilokalens inredning från A-Ö, kan du vanligtvis få plats för fler maskiner, verktyg och anställda, samtidigt som du skapar en arbetsmiljö och en arbetsatmosfär som ökar de anställdas produktivitet.

Du kan läsa mer om hur du inreder en industrilokal optimalt i denna guide: Inredning av industrilokal: Optimera din industrilokal med dessa steg.

Flytten till din nya verkstadslokal i Stockholm

När du har hyrt en ny industrilokal i Stockholm och ska flytta till den nya lokalen är det viktigt att du organiserar flytten noggrant. Detta inkluderar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en väsentlig del av denna process att du hittar och anställer en riktigt kompetent flyttfirma som har kapaciteten och erfarenheten att hjälpa ett företag som ditt att flytta till en ny verkstadslokal.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis måste följa i flytten av en industrilokal i denna guide: Flyttguide: Checklista vid flytt av industrilokal.

Ska du hyra ut industrilokal i Stockholm?

Om du har lediga verkstadslokaler eller industrilokaler, kan du hitta potentiella hyresgäster via Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för bl.a. lediga industrilokaler. Vi används av fastighetsbolag, företagsmäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster till sina industrilokaler.

Med en databas med över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra industrilokal, kan du genom att annonsera dina lediga verkstadslokaler nå en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina industrilokaler i Stockholm eller söka företag som vill hyra industrilokal i Stockholm direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via e-post på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis måste följa när du ska hyra ut verkstadslokaler i denna guide: Hyra ut industrilokal: Hyr ut din industrilokal med 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker industrilokal i Stockholm

Stockholm är en av Nordens största och mest betydelsefulla näringslivsstäder. Staden har ett starkt och diversifierat näringsliv med en bred bas av företag och organisationer inom en mängd olika branscher.

Stockholms näringsliv har vuxit starkt de senaste åren. Staden har en stark position som ett ledande näringslivscentrum i Norden och Europa.

Stockholm har ett väl utbyggt och effektivt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. Stockholms transportsystem är under ständig utveckling. Staden arbetar bland annat med att utöka tunnelbanan och förbättra kollektivtrafiken i förorterna.

Stadsdelar i Stockholm

Stockholm är indelat i dessa stadsdelsområden:

 • Norrmalm är Stockholms centrala affärsdistrikt. Området är hemvist för många kontor, butiker, restauranger och hotell. Norrmalm är också hemvist för flera historiska sevärdheter, bland annat Kungliga slottet och Stockholms rådhus.

 • Östermalm är ett exklusivt bostadsområde med många lyxiga butiker, restauranger och hotell. Området är också hemvist för flera museer, bland annat Nationalmuseum och Moderna Museet.
  Hitta lediga lokaler på Östermalm.

 • Gamla stan är Stockholms historiska centrum. Området är hemvist för många medeltida byggnader, bland annat Storkyrkan och Kungliga slottet. Gamla stan är också hemvist för många butiker, restauranger och kaféer.

 • Södermalm är ett populärt bostadsområde med ett brett utbud av restauranger, barer och butiker. Området är också hemvist för flera kulturinstitutioner, bland annat Fotografiska och Vasamuseet.
  Hitta lediga lokaler på Södermalm.

 • Söderort består av Södermalm, Södra Hammarbyhamnen, Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck och Farsta. Detta är den södra delen av Stockholm och är hemvist för ett brett utbud av bostadsområden, kulturinstitutioner och parker.
  Hitta lediga lokaler i Söderort.

 • Västerort består av Hässelby-Vällingby, Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Norsborg och Skärholmen. Detta är den västra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal invandrargrupper.
  Hitta lediga lokaler i Västerort.

 • Norrort består av Danderyd, Täby, Lidingö och Värmdö. Detta är den norra delen av Stockholm och är hemvist för ett stort antal villaområden och naturreservat.

Mer information om näringslivet i Stockholm

Om du söker lokaler i Stockholm är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Stockholm som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Stockholm i denna guide: Stockholm - Nordens Silicon Valley.