Butikslokal till salu i Malmö

Nedan kan du se butikslokaler till salu i Malmö och butiker till investering i Malmö. Tryck på den fastighet till salu som du vill ha mer info om. Hitta butikslokal till salu i Malmö eller butiker i Malmö til salu här. Lycka till! Mer info om butikslokal till salu i Malmö.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
Det finns tyvärr inte några helt precisa matchningar för din sökning. Vår sökrobot föreslår dock att du tittar närmre på nedanstående lokaler som påminner om din sökning, även om de inte passar perfekt till dina kriterier. Kom ihåg att du alltid kan använda sökfiltret för att precisera din sökning.

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butiker till salu i Malmö under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butiker till salu i Malmö under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet butiker till salu i Malmö på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya butiker i Malmö som lagts ut till försäljning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butiker i Malmö som sålts på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Malmö över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Malmö över tid, samlad statistik över sålda butiker i Malmö över tid.

Datum Alla butiker till salu Nya butiker till salu Sålda butiker
21. maj 2024 1 0 0
20. maj 2024 1 0 0
19. maj 2024 1 0 0
18. maj 2024 1 0 0
17. maj 2024 1 0 0
16. maj 2024 1 0 0
14. maj 2024 1 0 0
13. maj 2024 1 0 0
12. maj 2024 1 1 1
4. maj 2024 1 0 0
3. maj 2024 1 1 1
2. maj 2024 1 0 0

Statistik över lediga butiker till salu i Malmö

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av butiker till salu i Malmö. Se också samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Malmö över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Malmö över tid, samlad statistik över sålda butiker i Malmö över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 0
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal sålda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 0
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift ¤¤¤

Vad är en butik till salu?

En butik till salu är ett affärsutrymme som särskilt är utformat för affärsändamål och försäljning av fysiska produkter som kläder, vitvaror, dagligvaror och liknande. Det finns butiker till salu på många ställen i Malmö, oftast placerade i områden med stor potential för kundtrafik, såsom kommersiella områden, köpcentrum, shoppingcenter och gågator.

Butiker till salu kan variera i storlek och kan antingen vara en del av större komplex eller fristående byggnader. En butik till salu kan förvärvas genom att betala ett engångsbelopp till den nuvarande ägaren eller säljaren, vilket innebär att det inte finns någon löpande hyra.

Köpa butik i Malmö – hur gör man?

När du letar efter butiker till salu i Malmö och vill genomföra ett köp, finns det några steg som behöver göras. Först bör du identifiera dina behov och krav för den aktuella butikslokalen. Sedan bör du skapa en översikt över de lediga butikerna på marknaden och de som förväntas komma ut till försäljning under din sökprocess.

När du har hittat relevanta butiker till salu i Malmö, bör du kontakta fastighetsmäklaren eller säljaren för att arrangera en visning av lokalerna. Under visningen bör du se till att butikslokalen uppfyller dina behov och krav gällande inredning och användning.

När du är nöjd med butikslokalen bör du granska och godkänna ett formellt kontrakt. Det är klokt att involvera en advokat för att bedöma innehållet och villkoren i kontraktet.

Innan du börjar din sökning efter butiker till salu i Malmö, är det en bra idé att få en helhetsbild av hela processen. Detta finns i guiden: Att köpa butik – de 8 viktigaste stegen, som är utvecklad för att hjälpa och vägleda dig i din jakt efter butiker till salu.

Få en överblick över butiker till salu i Malmö online

När du letar efter butiker till salu i Malmö är det viktigt att du får en överblick över den totala marknaden för lediga butikslokaler. Verksamhetslokaler.se ger dig denna översikt och gör det enkelt för dig att hitta en lämplig butikslokal baserat på storlek, pris, inredning, läge o.s.v.

Verksamhetslokaler.se erbjuder dig tillgång till ett brett urval av butiker till salu i Malmö. Oavsett om du letar efter lokaler för en blomsteraffär, musikaffär, livsmedelsbutik, klädbutik, elektronikbutik, apotek, möbelaffär, bokhandel, skönhet- och kosmetikaffär, sportbutik, leksaksaffär, hälsokostbutik, skobutik eller något helt annat, kan du enkelt och snabbt hitta relevanta butiker till salu på Verksamhetslokaler.se.

Du kan filtrera din sökning och få en översikt över butiker till salu som matchar dina kriterier. Dessutom har du möjlighet att skapa en gratis automatisk sökagent som informerar dig via mail varje gång en ny annons med en butik till salu i Malmö uppfyller dina önskemål och behov. Detta sparar tid och möjliggör för dig att snabbt kontakta fastighetsmäklaren som en av de första.

Vi finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor via mail eller telefon, och vår webbplats utvecklas och förbättras ständigt för att erbjuda de mest innovativa funktionerna och tjänsterna.

Hitta en ekonomiskt fördelaktig butik till salu i Malmö

För att hitta en ekonomiskt fördelaktig butik till salu i Malmö är det viktigt att överväga flera alternativ så att man, så att säga, "kan spela säljarna mot varandra". Detta kan uppnås genom att kontakta alla relevanta säljare och besöka alla relevanta butiker till salu.

Efter att ha mottagit säljarens prisförslag kan du presentera dina egna erbjudanden till säljarna. Ju fler butiker och säljare du överväger, desto större är chansen att hitta den säljare som är villig att sälja butiken till ett pris som är gynnsamt för dig.

Var medveten om överlåtelse

Vissa butiker kräver överlåtelse, vilket innebär att du måste köpa äganderätten från den tidigare hyresgästen till ett förbestämt försäljnings- eller överlåtelsepris. Överlåtelsen betalas som en engångssumma till den tidigare hyresgästen vid övertagandet. Därefter kan du själv överlåta butiken till en ny hyresgäst.

När du hittar en butik med en överlåtelse bör du kontakta ägaren eller fastighetsmäklaren för att få mer information eller boka en visning av butiken. Det är av yttersta vikt att gå igenom alla relevanta dokument och villkor, inklusive hyresavtalet, intäkts- och utgiftsrapporter samt eventuella åtaganden gentemot leverantörer eller kunder.

Det är viktigt att vara medveten om eventuella tillstånd eller licenser som krävs för att driva butiken och se till att dessa överförs korrekt till dig som den nya ägaren och hyresgästen.

Kom alltid ihåg att rådfråga en advokat eller en revisor för att försäkra dig om att du är medveten om alla juridiska och ekonomiska aspekter av butikens överlåtelse.

Hitta den perfekta platsen för din butik i Malmö

När du ska köpa butik i Malmö är det avgörande att hitta den perfekta platsen där dina potentiella kunder finns. En noggrann analys av målgruppen och deras köpvanor i området är viktig. Besök området flera gånger för att observera människors beteende och mönster. Bedöm antalet förbipasserande vid den aktuella butikslokalen och identifiera den relevanta kundgruppen.

Det finns stora skillnader mellan butiker till salu på en gågata, en livlig huvudväg eller en lugn villagata, och varje plats har sina egna för- och nackdelar. Beakta även kvarteret där butiken är belägen. Till exempel, om din målgrupp är unga människor, kan en plats nära ett universitet eller ett område med många studenter vara idealiskt.

Om ditt mål är att etablera din butik centralt med stor exponering och ett brett kundsegment, bör du överväga att hitta en butik till salu i stadskärnan. Genom att köpa en butik centralt kan du förvänta dig en större chans till framgång och snabbare tillväxt för din verksamhet, eftersom det kommer att finnas en konstant ström av potentiella kunder och maximal synlighet.

För att hitta den ideala platsen är det viktigt att analysera och förstå den lokala marknaden, identifiera konkurrenssituationen och bedöma tillgängliga parkeringsmöjligheter. En erfaren företagsmäklare eller konsult kan ge värdefull insikt och rådgivning baserat på deras expertis och kunskap om den aktuella marknaden för affärslokaler.

Undersök konkurrensen i närområdet

När du letar efter butiker till salu i olika områden kan du få värdefull information genom att undersöka de andra butikerna i området.

Kolla om det redan finns andra butiker i området som erbjuder liknande produkter eller tjänster som du. Om det finns många konkurrenter kan det vara en utmaning att dra till sig tillräckligt med kunder, om du inte har en unik konkurrensfördel eller skiljer dig på något sätt.

Överväg också om de andra butikerna i närheten vänder sig till samma målgrupp som din verksamhet. Om så är fallet kan det vara positivt, eftersom det kan dra till sig fler potentiella kunder till området. Det kan också vara en fördel att ha butiker med ett annorlunda sortiment som tilltalar samma målgrupp, eftersom det kan skapa synergier och dra kunder till varandra.

Se också till hur grannbutikerna ser ut. Välskötta och professionella butiker i närheten kan skapa en positiv atmosfär i området och dra till sig fler kunder generellt.

Bedöm storleken på butikslokalen

Det är viktigt att undvika misstaget att köpa en butik av olämplig storlek. Tänk noggrant på de aktiviteter som ska äga rum i butiken. Planera det nödvändiga utrymmet för lager, kontorsutrymme, utställningsområden och andra specifika områden. Ta även i beaktande framtida expansioner eller ändringar.

Bedöm antalet anställda du förväntar dig ha i butiken, och beakta eventuella behov av konferensrum, pausutrymmen eller andra personalutrymmen. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att anställda ska kunna utföra sina uppgifter effektivt.

Tänk på hur många kunder du förväntar dig ta emot dagligen, och hur de kommer att röra sig i butiken. Skapa tillräckligt med utrymme för att kunderna ska kunna röra sig fritt och få en attraktiv presentation av dina produkter eller tjänster.

Om du planerar att expandera din verksamhet i framtiden, se till att butiken har möjlighet till utvidgning om behovet uppstår.

Hitta en butik till salu med rätt planlösning

Innan du köper en butik är det avgörande att undersöka om butikslokalens planlösning uppfyller dina behov, både nu och i framtiden. Planlösningen spelar en viktig roll för att skapa rätt atmosfär och dra till sig de rätta kunderna.

När du letar efter butiker till salu i Malmö är det viktigt att hitta lokaler som passar det specifika koncept du har i åtanke. Synlighet från gatunivå är avgörande för att dra till sig förbipasserande och öka chansen att potentiella kunder lägger märke till din butik. En plats i ett område med andra butiker kan också vara fördelaktigt eftersom det kan dra till sig en publik som redan är intresserad av den typen av shoppingupplevelse.

När du ska köpa butik är storlek, planlösning och faciliteter också viktiga faktorer att beakta. Se till att lokalen har tillräckligt med utrymme för att presentera dina produkter eller tjänster på ett attraktivt sätt. Dessutom bör du bedöma om lokalen har de nödvändiga faciliteterna som toaletter, kök eller förvaringsutrymme, beroende på vad som är relevant för din butik.

Det är också viktigt att undersöka om den aktuella fastigheten har de nödvändiga tillstånden för att driva din verksamhet. Regler och lagstiftning kan variera beroende på området och typen av verksamhet du planerar att utföra.

Om du behöver vägledning om inredningen av din butik kan du använda vår guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären, som går igenom allt du bör vara uppmärksam på när det gäller att inreda din butik.

Välj butiker till salu i välunderhållna fastigheter

Det är avgörande att säkerställa att den butik du överväger att köpa ligger i en välunderhållen fastighet med höga standarder för fastighetens skick. Fasadens skick spelar en viktig roll för butikens profilering och kundernas första intryck. En välbevarad fasad sänder en positiv signal och kan locka fler kunder.

När du utforskar butiker till salu i Malmö bör du också vara uppmärksam på fastighetens tekniska system, inklusive värmesystem, ventilation och rör. Ett fungerande och välunderhållet värmesystem och ventilation är viktigt för att säkerställa en behaglig inomhusmiljö för både anställda och kunder. Rör i gott skick är avgörande för att undvika läckor och vattenskador.

Du bör också se till att servicekvaliteten från byggnadens tjänsteleverantörer, som förvaltningsbolag och städfirma, uppfyller höga standarder. Pålitlig och effektiv service är avgörande för att upprätthålla en ren och välskött miljö i butiken.

Marknadsför din butik till salu i Malmö

Om du har en butik till salu i Malmö kan du locka fler potentiella köpare genom att använda effektiva marknadsföringsmetoder. Ibland kan gömda butiker till salu vara en god möjlighet, särskilt om du kan exponera dem för potentiella köpare på andra sätt.

Visuell marknadsföring spelar en viktig roll för att fånga köparnas uppmärksamhet. Placera skyltar och banderoller på strategiska platser nära livliga gator eller populära sevärdheter. Dessa skyltar bör vara lockande och fånga människors uppmärksamhet, så de blir nyfikna och följer efter skyltarna för att se din butik.

Du kan också öka synligheten genom att samarbeta med andra lokala företag eller delta i mässor och evenemang där du kan visa upp din butik för potentiella köpare.

Det är också viktigt att ha en stark online närvaro. Skapa en hemsida, delta i lokala online-grupper och marknadsför din butik på sociala medieplattformar. Digitala verktyg kan nå en bredare publik och locka köpare som kanske inte ens vet om din butikslokals fysiska läge.

Bra kundservice är också avgörande när du presenterar din butikslokal för potentiella köpare. Se till att din skylt är tydlig och synlig även på avstånd. Och när potentiella köpare besöker butiken bör du ge dem en utmärkt upplevelse så de blir nöjda köpare och rekommenderar din butikslokal till andra.

Hitta butiker till salu i Malmö via en fastighetsmäklare

Om du vill ha professionell hjälp med att hitta butiker till salu i Malmö kan du kontakta en fastighetsmäklare. Fastighetsmäklare är experter på att hitta rätt butikslokaler för potentiella köpare och har en bred överblick över marknaden.

En fastighetsmäklare kommer att guida dig genom processen, visa dig olika butiker och ge dig information om de olika tillgängliga butikslokalerna. Fastighetsmäklaren arbetar oftast för säljaren och betalas av denne, så det kostar normalt inte dig något att använda en fastighetsmäklare som köpare.

När du kontaktar en fastighetsmäklare kan denne hjälpa dig att hitta den perfekta butiken till salu som uppfyller dina behov och önskemål. Fastighetsmäklaren kommer att vara serviceinriktad och tillmötesgående för att säkerställa att du hittar den rätta butikslokalen som motsvarar dina krav.

Flytt till din nya butikslokal

När du har hittat den perfekta butiken till salu i Malmö och köpt den är det viktigt att fokusera på alla detaljer under flyttprocessen. Vi har utarbetat en flyttguide för dig: Checklista vid flytt till en ny butikslokal, som kan hjälpa dig att planera och hantera flytten effektivt.

Har du butiker till salu i Malmö?

Om du har butiker till salu kan Verksamhetslokaler.se vara den idealiska plattformen för dig. Vi är en av Sveriges ledande onlineplattformar när man vill sälja butik i Malmö. Med mer än 40.000 användare i vår databas och många månatliga besök från potentiella köpare är chansen stor att du hittar intresserade köpare.

Oavsett om du har små, medelstora eller stora butiker till salu i Malmö finns det en god chans att du hittar potentiella köpare på Verksamhetslokaler.se. Vår databas innefattar ett brett spektrum av köpare, inklusive start-ups, småföretag, etablerade butiker och detaljhandelskedjor som söker nya platser att etablera sig på.

Om du har en butik till salu kan du skapa en annons här. Du kan också direkt söka efter köpare som söker butiker i Malmö här. Du är också välkommen att kontakta oss på vip@verksamhetslokaler.se för snabb kontakt. Vi ger dig gärna strategiska råd om priser, köparkrav och mycket mer.

Du kan läsa mer om vad du ska tänka på när du ska sälja butik via denna guide som vi har skapat: 10 enkla steg till att framgångsrikt sälja en butik.

Värt att veta när du söker butikslokal i Malmö

Malmö är en växande näringslivsstad med ett starkt fokus på innovation och hållbarhet. Staden är ett viktigt centrum för både industri, handel och service, och har ett antal kärnkompetenser som är viktiga för näringslivet.

Malmö är en attraktiv stad för företag att etablera sig i, och stadens näringsliv förväntas fortsätta att växa i framtiden.

Malmö har ett bra utbud av transportmöjligheter för företag. Staden har ett välutvecklat vägnät, en modern järnväg och en internationell flygplats.
För företag som behöver transportera varor och gods är Malmö ett bra val. Staden har ett bra utbud av transportmöjligheter som gör det enkelt att komma åt och från Malmö. Stadens goda infrastruktur gör det enkelt för företag att etablera sig och växa i Malmö.

Stadsdelar i Malmö

Malmö är indelat i följande stadsdelar:

 • Centrum är Malmös centrala stadsdel och är hem för många av stadens viktigaste byggnader och institutioner, bland annat rådhuset, operan och Malmöhus slott. Centrum är också ett viktigt handels- och kulturcentrum.
  Hitta lediga lokaler i Malmö centrum.
 • Gamla stan är Malmös historiska stadskärna och är hem för många av stadens äldsta byggnader, bland annat Sankt Petri kyrka och Malmöhus slott. Gamla stan är också ett populärt turistmål.
 • Möllevången är Malmös kulturella centrum och är hem för många konstgallerier, museer och teaterscener. Möllevången är också ett populärt område för nattliv.
 • Västra hamnen är Malmös nya stadsdel och är hem för många moderna byggnader, bland annat Turning Torso och Malmö Live. Västra hamnen är också ett viktigt handels- och kulturcentrum.
 • Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Hyllie är hem för många nya bostäder, företag och tjänster.
  Hitta lediga lokaler i Hyllie.
 • Lindängen är ett bostadsområde i södra Malmö. Lindängen är ett populärt område för familjer.
 • Hermodsdal är ett bostadsområde i östra Malmö. Hermodsdal är ett populärt område för unga vuxna.
 • Kirseberg är ett bostadsområde i östra Malmö. Kirseberg är ett populärt område för pensionärer.
  Hitta lediga lokaler i Kirseberg.
 • Södra innerstaden är ett bostadsområde i södra Malmö. Södra innerstaden är ett populärt område för studenter.
 • Norr är ett bostadsområde i norra Malmö. Norr är ett populärt område för barnfamiljer.

Butiksområden i Malmö

De viktigaste butiksområdena i Malmö är:

 • Centrum: Malmös centrala stadsdel är ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, både stora och små, inom en rad olika branscher.
 • Södergatan: Södergatan är Malmös huvudgata för shopping. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat modebutiker, restauranger och kaféer.
 • Möllevången: Möllevången är Malmös kulturella centrum och är också ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat vintagebutiker, designbutiker och konstgallerier.
 • Hyllie: Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Här ligger bl.a. Emporia.

Centrum är Malmös centrala stadsdel och är ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, både stora och små, inom en rad olika branscher. Här finns bland annat köpcentret Triangeln, och gågatan Södra Förstadsgatan, som är en populär shoppinggata.

Södergatan är Malmös huvudgata för shopping. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat modebutiker, restauranger och kaféer. Södergatan är en livlig gata med mycket folk och rörelse.

Möllevången är Malmös kulturella centrum och är också ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat vintagebutiker, designbutiker och konstgallerier. Möllevången är en trendig stadsdel med ett unikt utbud av butiker.

Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Här finns bland annat Emporia, som är Malmös största köpcentrum. Hyllie är en viktig trafikknutpunkt, vilket gör det till en attraktiv plats för butiker som behöver bra kommunikationer.

Malmös shoppingmarknad är i ständig utveckling. Staden är en attraktiv plats för butiker att etablera sig och växa, vilket gör att det finns ett stort behov av butikslokaler.

Tryck här om du vill hyra butik i Malmö.

Mer information om näringslivet i Malmö

Om du söker lokaler i Malmö är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Malmö som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Malmö i denna guide: Malmö: En stad med ett mångsidigt näringsliv.