Blackrock förvärvar nyutvecklad logistikfastighet i Skillingaryd

I en nyligen genomförd transaktion har den amerikanska investeringsjätten Blackrock förvärvat en toppmodern logistikfastighet på 50 000 kvadratmeter i Skillingaryd, beläget i Vaggeryds kommun i Sverige.
10. juni 2023 | Skrivet av: Redaktionen
Blackrock förvärvar nyutvecklad logistikfastighet i Skillingaryd

I en nyligen genomförd transaktion har den amerikanska investeringsjätten Blackrock förvärvat en toppmodern logistikfastighet på 50 000 kvadratmeter i Skillingaryd, beläget i Vaggeryds kommun i Sverige. Detta förvärv markerar ännu en betydande investering för Blackrock på den svenska marknaden.

Hökerum Fastigheter, ägt av experter inom området, är specialiserade på utveckling och förvaltning av logistikfastigheter under varumärket CH Square. Den första etappen av fastigheten i Skillingaryd färdigställdes i december 2021 och är fullt uthyrd till en ledande aktör inom tredjepartslogistik i Sverige.

Med en total uthyrbar yta på cirka 50 000 kvadratmeter planeras redan för byggandet av den andra etappen, som förväntas lägga till ytterligare 70 000 kvadratmeter uthyrbar yta.

Experter inom området har uttryckt sin tillfredsställelse med affären och kommenterat: "Sedan 2019 har vi noggrant byggt och utvecklat logistikfastigheter på olika platser i södra Sverige. Detta försäljning visar på det högkvalitativa arbete vi kontinuerligt levererar."

Experter inom fastighetssektorn har också kommenterat förvärvet och sagt: "Detta är ännu en strategisk investering i linje med vår tillväxtstrategi för Norden. Fastighetens fördelaktiga geografiska läge, kombinerat med dess moderna och automatiserade lagerhantering, kommer utan tvekan att attrahera våra hyresgäster. Dessutom tillför det ännu en stark tillgång till vår växande fastighetsportfölj."

Hökerum Fastigheter ingår i en koncern som specialiserar sig på förvaltning av fastighetsbestånd, utveckling av logistikfastigheter samt bostadsutveckling.

Försäljningen av logistikfastigheten i Skillingaryd representerar en betydande framgång för experterna och visar deras engagemang för att leverera högkvalitativa projekt inom logistiksektorn. Med Blackrocks strategiska förvärv är fastigheten redo att spela en avgörande roll för att stärka deras växande fastighetsportfölj och dra nytta av de lovande möjligheterna på den nordiska marknaden.